ממרוקו לישראל – סבתא שולה אוקנין

איתן וסבתא שולה בסיום התכנית מקבלים יחד תעודה
סבתא שולה כנערה
אני זוכרת בית עם המון מאכלים טובים וטעימים

שמי איתן אוקנין, ואני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב-דורי עם סבתא שלי, שולה. יחד אנו מתעדים את סיפור העלייה שלה ממרוקו ומנציחים אותו במאגר המורשת.

ילדות במרוקו

נולדתי בעיר קזבלנקה שבמרוקו בתאריך 15.12.1955. גדלתי בבית מאוד רגוע עם המון אהבה. בביתנו דיברנו עם ההורים צרפתית וכשלא רצו שנבין, דיברו במרוקאית ערבית. אני זוכרת בית עם המון מאכלים טובים וטעימים כמו ארטישוק ממולא, דגים מרוקאיים, סלטים מיוחדים, מטבוחה, סלק, טנזנייה וכמובן קוסקוס.

עלייה לארץ ישראל: כשהמשפחה שלי עלתה לארץ בשנת 1969 הייתי בת 13. עלינו לארץ מטעמי ציונות. הגענו קודם לצרפת ואז לישראל – לאחר מלחמת ששת הימים. ההורים שלי, רחל ויעיש, היו אנשים מאוד מיוחדים. הייתה להם חתונה יפה מאוד, הרבה שמחה והמון חברים. הייתה להם נתינה גדולה ואהבה. להוריי הייתה מסעדה בקזבלנקה והם העסיקו שם מרוקאים וצרפתים.

סבא וסבתא שלי, משפחת אפנג'ר – לסבא שלי קראו רבי שלמה ולסבתא קראו שרה. גם הם ילידי מרוקו, שם הייתה להם חנות של תבלינים וקטניות.

מימין: סבא שלי, רבי שלמה זצ"ל, משמאל: תמונה אהובה מילדותי

חיים בישראל

אחים שלי ואני למדנו בבית ספר צרפתי – לליונס. עיקר הבילויים שלנו היו סביב משחקי ילדות, אני זוכרת ששיחקנו באותם הימים בחמישה אבנים, יצאנו לטיולים במרוקו והיינו בתנועת הנוער.

בעלי ציון ואני הכרנו במהלך השירות הצבאי ולאחר השירות התחתנו. החתונה שלנו הייתה בבאר שבע בשנת 1973. קיבלנו מתנות יפות, ואת הכסף שקיבלנו חסכנו עוד קצת וקנינו בית יפה בבאר שבע.

במהלך השנים הקמנו משפחה יפה ואוהבת. נולדו לנו ארבעה בנים וזכינו גם לשמונה עשר נכדות ונכדים אהובים. כיום אנו מתגוררים בעיר נתניה, יש בבעלותנו חנות רהיטים משפחתית, רהיטי OKNIN. אנחנו מאוד אוהבים לקרוא ספרים, לרקוד, ולצאת לטיולים עם הילדים והנכדים.

הזוית האישית

הנכד איתן: נהניתי מאוד מהתוכנית ומזמן האיכות עם סבתא שולה. קיבלתי הרבה מידע על סבתא והמשפחה המורחבת שלי.

סבתא שולה: התרגשתי להיות שותפה בתכנית המיוחדת הזו. זה גרם לי להיזכר בזכרונות טובים מהילדות והמשפחה. שמחתי לשתף את איתן בסיפור ילדותי ולבלות איתו ועם שאר הילדים והסבים והסבתות. ממליצה בחום.

סבתא שולה ואיתן

קזבלנקה
קזבלנקה (מספרדית: Casablanca, "הבית הלבן"; בערבית: الدار البيضاء - אַ־דָּאר אל־בַּיְצָ'אא, בברברית: ⴰⵏⴼⴰ) היא עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. אוכלוסייתה מונה כ-4.4 מיליון נפש (2016), והיא העיר הגדולה ביותר במרוקו, והנמל העיקרי של המדינה. העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו, בעוד שבירת המדינה ומושב הממשלה ממוקמים בעיר רבאט. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”ההורים שלי, רחל ויעיש, היו אנשים מאוד מיוחדים. הייתה להם חתונה יפה מאוד, הרבה שמחה והמון חברים. הייתה להם נתינה גדולה ואהבה“