החיים מחוץ לחומות

סבתא ואני
סבתא בצעירותה
מילדותה ועד היום

הכל מתחיל כשסבתא נולדה בשנת 1939.

סבתא נולדה בעיר העתיקה בירושלים בבית חולים משגב לדך.

במלחמת השחרור בשנת 1948 המשפחה של סבתא גורשה מהעיר העתיקה והם נאלצו לחפש מקום מגורים בירושלים מחוץ לחומות. סבתא גרה כילדה בשכונת פרי חדש, הבית היה קטן, היו בו שני חדרים, אחד גדול, ואחד קטן.

תמונה 1

היו להם שירותים משותפים בחצר עם השכנים. היו בערך ארבע מיטות נפתחות. סבתא אהבה לשיר ולסרוג ולתפור, היום היא אפילו ישנה עם שירים. אם כבר דיברנו על שירים,

השיר האהוב על סבתא הוא "כלניות" של שושנה דמארי.

פעם אחת כשהיא הלכה לבית הספר המורה הביאה לה מחק במתנה, וזה היה ממש שווה. בשעות הפנאי לא היו משחקים, אז היא היתה יושבת ליד אביה והיתה סופרת מטבעות וכך למדה חשבון. בבית הספר היו לסבתא שתי חברות טובות בטי וחיה, הן חברות עד היום.

כשסבתא הגיעה לגיל שתים עשרה, לא חגגו לה בת מצווה כיון שזה היה אחרי מלחמת השחרור והם נדדו בין בתים. לכבוד יום ההולדת אימא שלה הביאה לה מתנה שרשרת.

העבודה הראשונה

העבודה הראשונה שסבתא עבדה בה הייתה בתפירה. היא עבדה בחנות קליין. עד היום סבתא אוהבת לתפור בעיקר לנכדים ולנינים.

המאכלים האהובים

על סבתא הם אורז עם שעועית (פסוליה), לדר, קוקוס אדום. ישנם מאכלים מיוחדים שרק סבתא שלי מכינה ואיתם היא אוהבת לפנק אותנו: קובה לכל אירוע, לביבות בחנוכה, סופריטו לשבת, חרוסת לפסח, מעמול לפורים, ריבת תפוחים לראש השנה, וקורסונים עם שוקולד או עוגיות מלוחות שתמיד יש בארון.

חתונה ווהטבעת

היא הכירה את סבא בגיל 18.5, במסיבה, הוא היה בן 23-24.

כשסבתא התחתנה סבא קנה לה טבעת יהלום, הטבעת הייתה אצלה בערך ארבעים שנה.

יום אחד נעלמה לאימא שלי טבעת האירוסין שלה. אז סבתא הביאה לה את היהלום של הטבעת שלה, כדי שתוכל לשבץ אותו בטבעת אחרת.

הטבעת שמורה אצלנו עד היום והיא קרובה לליבה של אמי.

הזוית האישית

איתי: היה לי כיף לעשות את העבודה בעיקר לשאול את סבתא ולשמוע את הסיפורים הנפלאים. ניסיתי לכתוב כמה שיותר ואני מציע לכם לשאול את סבתא או סבא שלכם שאלות על הילדות ואתם תופתעו לדעת מה קרה בילדותה.

פסוליה
אורז עם שעועית