החיים בקיבוץ יפעת – יהודית דקל

אלה עם סבתא
מסע מלונדון לישראל וחברות בגרעין הנח"ל

סבתא שלי, יהודית דקל, נולדה בשנת 1946 בעיר לונדון שבאנגליה.

סבתי עלתה עם משפחתה לארץ בשנת 1949 כשהייתה בת שלוש.

גרעין הנח"ל

סבתא יהודית מתגעגעת לתקופה של היותה חברה בגרעין הנח"ל "מירב". היא מתארת את התקופה של סוף תקופת הנעורים, השירות בצבא, והשעות בקיבוץ "גבים" על יד העיר שדרות.

סבתא מספרת: "הגרעין שלנו היה מורכב משלוש קבוצות של 'הנוער העובד והלומד' מקן צפון תל אביב, קן דרום ירושלים, והקן ברחובות. את חברי הגרעין הכרנו לראשונה בכיתה י"ב, במפגשים בקיבוץ היעד שלנו, גבים."

קיבוץ גבים הוא קיבוץ במערב הנגב הצפוני, השוכן כחצי קילומטר מדרום לעיר שדרות, וקילומטר ממזרח לצומת שער הנגב.

קיבוץ יפעת

"במהלך תהליך ההכשרה שלנו הגענו לקיבוץ יפעת כדי להכיר את אורחות הקיבוץ. שם הכרתי את סבא, בעלי לעתיד. כשהסתיימה ההכשרה והיינו צריכים לחזור, סבא התעקש שלא אעזוב ונתחתן.

יפעת הוא קיבוץ בעמק יזרעאל, השוכן על כביש 73. ממערב נמצא מחל צבי וקיבוץ גבת, ממזרח נמצא נחל יפעת וקיבוץ שריד. בכניסה לקיבוץ נמצא בית התרבות האזורי, ובסמוך לו נמצאים: בית הספר האזורי "העמק המערבי" והמוזיאון לראשית ההתיישבות. הקיבוץ נמצא בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל.

עד היום אני מתגוררת בקיבוץ יפעת. בקיבוץ נשאר בן אחד (אבא שלך) והקים משפחה לתפארת".

אלה הנכדה המתעדת: היה מעניין לשמוע את הסיפור של סבתא ולהנציחו במאגר המורשת.

גרעין הנח"ל
נוער חלוצי לוחם (בראשי תיבות: נח"ל) הוא מסגרת בצה"ל שבה קבוצות של תנועות וארגוני נוער מתגייסים יחד ושומרים על שלמות קבוצתם כבוגרי שנות שירות תוך שילוב בין משימה צבאית לבין הגשמת מטרות תנועתיות. בעבר הדגש היה על הגשמה התיישבותית, מאז שנות ה-90 – הגשמה חינוכית בקהילה. (ויקיפדיה)

”עד היום אני מתגוררת בקיבוץ יפעת. בקיבוץ נשאר בן אחד (אבא שלך) שהקים משפחה לתפארת“