תולדות המשפחה של סבתא נאוה כהן

בתמונה אני וסבתא בבית שלי
תמונת ילדות של סבתא שלי נאוה
סבתא נאוה כהן מספרת לנכדתה נינה

שמי נאוה כהן ונולדתי בתאריך 14.7.1957, גדלתי בפתח תקווה.

אבי אברהם נולד בישראל לסבי גרשון שעלה לארץ מפולין בתנועה של תורה ועבודה לכפר אברהם שליד פתח תקווה. סבתי ציפורה מצד אבי עלתה מליטא ופגשה בארץ את סבי.

אמי תמר נולדה בישראל לסבי יצחק שעלה מפולין לתל אביב ועבד כנהג אוטובוס כל שנות חייו.

סבתי זהבה נולדה בפולין ועלתה לארץ עם חלק ממשפחתה והתישבו בתל אביב.

בילדותי

זיכרונות ילדות

בתקופת ילדותי למדתי בבית ספר יסודי קרול עם מחנכת בשם נחמה, שהייתה מלכת יופי לשעבר והייתה מחנכת שלי במשך שש שנים. בבית הספר למדו עד כיתה ח'. הייתה לי חברה הכי הכי הכי טובה בשם רוחלה שהייתה שכנה שלי וכל יום הלכנו יחד לבית הספר וחזרנו יחד. שתינו ליווינו אחת את השנייה לאורך שנים רבות, גם בתיכון וגם בשירות הצבאי באותו המשרד.

בשירות הצבאי שירתי בלשכה של קצין חימוש ראשי, חיפשו שתי חברות טובות שיוכלו להסתדר לאורך כל היום. עבדנו כל היום בעבודות מזכירות בתיוק ניירת והגשת המון קפה לקצינים בכירים.

היכרות עם איתן

הכרתי את בעלי איתן אצל חבר משותף. הייתי נערה בת 17 ואיתן היה בן 20 חייל בשיריון, לימים היה קצין בצבא קבע –  תקופה של שנתיים, ואז התחתנו ונסענו לגור בגרמניה למשך שנתיים, בגיל 22 ילדתי את בתי הבכורה נטעלי אחרי שנתיים ילדתי את הגר. אחרי שבע שנים ילדתי את דין ואחרי חמש שנים הגיע רון.

בן זוגי איתן חוגג בקרוב 70 שנה ונחגוג כל המשפחה יחד את יום הולדתו. לפני 20 שנה חגגנו את יום הולדתו ה-50 בנסיעה משפחתית להודו ובגיל 60 טסנו לשוויץ.

נינה: לי היה ממש כיף בתהליך כתיבת הסיפור, גיליתי הרבה דברים מעניינים על סבתא שלי.

סבתא נאוה: נהנתי מהמפגשים בבית הספר, מתהליך הסיפור לנכדתי וכתיבתו. נהנתי גם מהנחייה של  המורה חנה פרנקל.

אקספיזם
בריחה ממציאות