ריקוד החיים – ויקטוריה עזרא

מנור עם אימא ויקטוריה
הרקדנית ויקטוריה
ויקטוריה הייתה אלופת הארץ בריקודים סלוניים

שמי  ויקטוריה עזרא, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם מנור, יחד אנו מתעדות סיפור מחיי ומנציחות אותו במאגר המורשת של התכנית.

כשהייתי בת 6, התחלתי להשתתף בחוג ריקוד כשגרנו בפתח תקווה. בהמשך עברנו למגדל העמק ושם המשכתי בחוג ריקודים מיוחדים, מסוג ריקודים סלונים. במשך עשר שנים התמקדתי רק בעולם הריקוד, בכל סגנונות הריקוד הסלונים. בשנתיים הראשונות למדתי את הטכניקה והיסודות של הריקוד, ולאחר מכן זה נהפך ליותר ויותר מקצועי ותחרותי. בריקוד הסלוני ישנם ריקודים לטיניים וריקודים יותר אירופאיים לדוגמא: צ'ה-צ'ה, גייפ ורומבה – שהוא יותר מהסוג הלטיני. יש גם ואלס, טנגו וקוויקסטייפ – יותר מהסוג האירופאי.

לכל סגנון היו לי שמלות שונות שיותר מתאימות לאותו סגנון. לסיגנון הלטיני זו הייתה שמלה יותר קצרה, צמודה ועם צבעים נועזים יותר. לסגנון האירופאי זו הייתה שמלה ארוכה עם נפח ועם צבעים יותר רכים וזורמים.

ויקטוריה בתקופת הריקוד בילדותה

תמונה 1

השתתפתי בתחרויות שונות ומגוונות לאורך השנים בקבוצות גיל שונות המותאמות לקבוצת גיל שלי. היו פעמים שזכיתי להיות בעשיריה הראשונה והיו פעמים שהגעתי אף לשלישיה הראשונה. בין קבוצת הגילאים 8-10 הייתי אלופת הארץ ובין קבוצת הגילאים 12-14 אלופת העולם.

תקופת הריקוד המקצועי שלי זהו זיכרון מדהים שלא אשכח לעולם. עד היום, כל פעם שאני רואה תוכניות ריקוד, מתחולל לי משהו בגוף ובלב.

מנור המתעדת: היה לי מעניין במסגרת התכנית, נהניתי לתעד את אימא.

ויקטוריה: התוכנית חשובה ומעניינת לדורות הבאים, חשוב להעביר את הזכרונות הלאה.

ריקודים לטיניים
סוג של ריקוד חברתי פופולרי במדינות רבות. לעתים קרובות הם מבוצעים למוזיקה לטינית ובדרך כלל נעשים בזוגות.

ריקודים אירופאים
הריקודים בקטגוריה זו מקורם באירופה. הזוג חייב להיות במגע מתמיד לאורך כל הריקוד, אסור להם לעזוב ידיים, את המסגרת המוחזקת מתחילת הריקוד ועד סופו. הגבר לובש חליפת טוקסידו והאישה מעין שמלת ערב בה משולבת יצירתיות רבה. (ויקיפדיה)

”עד היום בכל פעם שאני רואה תוכניות ריקוד מתחולל לי משהו בגוף ובלב“