קיבוץ גלויות – יפה פרלמן

מתן ואני במפגש בתכנית
סבא יורם בילדות בגבעתיים
סיפורה של משפחה ישראלית

אנו, סבתא יפה פרלמן ומתן, המשתתפים השנה בתכנית הקשר הרב דורי, נספר את הסיפור של סבא יורם ושל סבתא יפה על ילדותם בגבעתיים ועל המפגש ביניהם. נספר על הבית שבו גדלו ועל הבית שהקימו יחדיו במושב נורדיה:

סבא יורם נולד בשכונת הדר יוסף בתל-אביב להורים שהגיעו מפולין ומהונגריה/רומניה (טרנסילבניה). בני משפחתם ניצולי שואה. יורם עבר עם משפחתו לגבעתיים כשהיה ילד בן שמונה.

הוריו של יורם יפה ויהודה ביום חתונתם

תמונה 1

היו ליורם קשיים להתרגל  לאזור ולחברים החדשים. הוא התגעגע מאוד לחבריו הקודמים כי גדל בשכונה קטנה עם בתים פרטיים קטנים וחצר קטנה שבה גידלו עצי פרי ובעלי חיים. הילדים בשכונה גדלו באופן חופשי ללא מגבלות וללא כבישים מסוכנים.

בגבעתיים עבר לבניין מגורים ללא חצר עם שכנים רבים בבניין. במהרה הסתגל לחיים החדשים בגבעתיים והכיר חברים חדשים שאיתם בילה יחד עד לשירותו הצבאי, אותו העביר בחיל התותחנים ברמת הגולן.

יורם בתקופת השירות הצבאי

תמונה 2

מיד לאחר שירותו הצבאי התחיל לעבוד בחברת תדיראן כטכנאי תקשורת. במהלך עבודתו המשיך להתמקצע בתפקידו זה ועד היום משמש כיועץ תקשורת.

סבתא יפה נולדה וגדלה בגבעתיים להורים שהגיעו מטוניס.

הוריי אמילי ואדוארד פיטוסי

יפה חוותה ילדות מאושרת בבית עם הרבה מוזיקה (שאנסונים צרפתיים ומוזיקה עברית) ואוכל טעים.

בתקופת שירותה הצבאי של סבתא יפה, סבתא וסבא יורם הפכו להיות זוג חברים – ההכרות ביניהם -מהשכונה בגבעתיים.

סבתא יפה בשירותה הצבאי

סבא יורם וסבתא יפה נישאו בשנת 1981 בתל-אביב.

יורם ואני בחתונתנו

תמונה 5

יפה ויורם הקימו משפחה בגבעתיים, וילדו שני ילדים: את קארין (אימא שלי) ואת אלעד הדוד שלי. אימא קארין נישאה לאבא דרור שהוריו עלו לארץ מעירק. אלעד, הדוד שלי, נישא לנוי שהוריה הגיעו מעדן תימן ומהולנד. אכן – קיבוץ גלויות נפלא עם תרבויות שונות ומגוונות.

לימים סבא וסבתא עברו למושב נורדיה (מזה כ-25 שנים) ושם אנו מבלים בערבי שבת ובחגים ונהנים ממאכלים מכל העדות.

מימין: משפחת מיכאלי, משמאל: משפחת פרלמן

הזוית האישית

סבתא יפה: התוכנית העלתה שאלות בנוגע למקור של המשפחות שבהן גדלנו (יורם ואני). מתן מאוד התעניין ושיתף פעולה והתוכנית עזרה לנו להתקרב אחד לשני אף יותר מבעבר, מתן חיכה למיפגשים בימי רביעי בשמחה ונהנה מאוד לשמוע את הסיפורים של כל המשתתפים.

מתן הנכד המתעד: במהלך התכנית שמחתי לעבוד עם סבתא, להקשיב לסיפורי הילדות וללמוד על היסטוריית המשפחה.

קיבוץ גלויות