סבא עזרא בין התינוקות הראשונים בבית החולים מאיר

סבא בבר מצווה שלי
סבא וסבתא שלי בחתונה
סיפורו של סבא עזרא אריה

האזרח הוותיק עזרא אריה

אני, עזרא אריה, סבא בן 74, נשוי לרחל. נולדתי בתאריך 3.1.1950 בבית החולים מאיר בכפר סבא. הייתי בין התינוקות הראשונים שנולדו בבית החולים מאיר וגם אחד משלושת התינוקות הראשונים שנולדו ביישוב קדימה שבשרון.

הוריי, תמר ושלום אריה, נולדו בתימן ועלו לישראל מאזור שנקרא 'חוגריה' שנמצא במחוז 'תעיז' בדרום תימן. הם עלו ארצה והתגוררו במעברה בעתלית בצפון, לאחר מכן עברו להתגורר באוהלים במעברה ביישוב קדימה ואחרי מספר שנים בנו בית קטן בקדימה בשכונת שבזי.

אבי, שלום, היה נשוי בתימן לאישה אחרת ושם נולדו לו שני בנים (יפת וישעיה). לאחר מכן התגרש ממנה והתחתן פעם שנייה עם תמר, ולהם נולדו שבעה ילדים בישראל. גדלתי בבית בקדימה עם שמונת אחי ואחיותי, כולנו ישנו בחדר אחד בצפיפות רבה ועם הרבה חום ואהבה.

למדתי בבית ספר ממלכתי בקדימה. בשעות הפנאי אהבתי לשחק כדורגל עם חברים מהשכונה. הכדור שבו שיחקנו היה עשוי מסמרטוט מגולגל. בגיל ההתבגרות הצטרפתי לתנועת 'הנוער העובד' ואהבתי להיפגש עם חברים מהתנועה לצאת לטיולים, מחנות קיץ ולרקוד ריקודים.

בגיל 18 התגייסתי לצבא ושירתי בחיל האוויר עד גיל 21. זכורה לי מלחמת ההתשה שנמשכה בערך כשלוש שנים, ואני זכור את הצורך התמידי להסתתר בבונקרים. מלחמת ההתשה בין ישראל לבין מצרים, החלה ב-11 ביוני 1967 ונמשכה עד 7 באוגוסט 1970. בגיל 23 התגייסתי שוב לצבא והפעם לשרות קבע. תפקידי בצבא היה מנהל מטבחים וקניין ופרשתי לגמלאות בדרגת רס"ב בגיל 47.

בשנת 1970 פגשתי את אשתי רחל בריקודים והתחתנו, הביאנו לעולם חמישה ילדים, אחד מהם נפטר בגיל ארבעה חודשים ממום בלב. חיתנו שני ילדים נוספים ויש לנו שבעה נכדים.

ביום נישואינו

תמונה 1

לאחר שיצאתי לפנסיה עבדתי כנהג אוטובוס בחברת 'דן'. אחרי שנה עזבתי ועבדתי כנהג מונית שרות באזור נתניה. כיום אני נהג הסעות תלמידים, אוהב לערוך קניות, לאפות ולטייל ברגל ברחבי היישוב.

אורי: היה כיף ומעניין לעבוד ולראיין את סבא שלי.

קישור לסיפורה של רחל אריה, תועד ע"י איתי חי  – עליית הוריי במבצע "על כנפי נשרים"

השנה בחרנו להשתתף במסגרת המעורבות החברתית בבית ספרנו בתוכנית הקשר הרב דורי. במסגרת פרויקט נראטיב 4, אותו הובילה המורה טליה נתנזון. במפגשי התוכנית נפגשנו עם הסבים והסבתות, שמענו את סיפוריהם ותעדנו את הסיפורים בגוף ראשון. במפגש הסיום החגיגי שיתקיים בתאריך 4.6.24 בבית הספר, נשב בקבוצות וכל אחד מאיתנו יציג את הסיפור שהוא כתב יחד עם  הסבים והסבתות. המפגש החגיגי יתקיים בנוכחות ורד אסולין – מנהלת בית הספר, טליה נתנזון – רכזת נראטיב 4, תמר וולף – מחנכת הכיתה ועפרה ארליך – מנחת תוכנית הקשר הרב דורי.

מלחמת ההתשה
מלחמת ההתשה (בערבית: حرب الاستنزاف, חַרְבּ אֶל־אִסְתִנְזַאף) הייתה מלחמה בין ישראל לבין מצרים, שהחלה ב-11 ביוני 1967 ונמשכה עד 7 באוגוסט 1970, מועד שבו הסכימו הצדדים על הפסקת אש שנכנסה לתוקף למחרת. המלחמה החלה כיוזמה מצרית להתשת ישראל תוך הפרת הסכם הפסקת האש שסיים את מלחמת ששת הימים. את השם "מלחמת ההתשה" ("חרב אל-אסתנזאף") העניק לה נשיא מצרים גמאל עבד אל נאצר, והיא הסתיימה בהתשה של שני הצדדים. (ויקיפדיה)

יישוב זמני

”בלש פותר כל תעלומה“