סבא בני אלבוחר חובב הטיולים

סבא בני עם חנוך וארנון
סבא בני בצעירותו
סבא בני מספר לחנוך

קוראים לי בני אלבוחר, נולדתי בתל אביב בשנת 1960.

קוראים לי בני על שם סבי בנימין שנולד ביוון, שם המשפחה שלי הוא אלבוחר שמשמעותו הוא ים.

גדלתי בתל אביב בצפון הישן ולמדתי בבית ספר לדוגמא ששכן ברחוב הירקון מול גן העצמאות. בילדותי שיחקנו במשחקי כדור כמו: פינות, גוגואים וחמש אבנים. בקיץ בשעות הפנאי היינו מאחר הצהריים עד החשכה בפיקניק עם האמהות.

בשנת 1975 עברתי לתיכון "ליידי דייויס" ששכן בצפון תל אביב. הייתי מגיע לתיכון עם אוטובוס והשתתפתי בתנועת נוער שקראו לה "צופי ים". "צופי ים הם חלק מתנועת הצופים הבינלאומית המתמקדת בשיט ופעילויות במים. פעילויות אלו יכולות להיות בים, בנהרות או באגמים. צופי הים מספקים הזדמנות להפליג, לשוט בסירות, ללמוד ניווט, ללמוד איך לעבוד על המנועים ולהתחרות בתחרויות". במשך השנים התרחבה פעילות תנועה זו בעולם. בשנת 1919 נפתח השבט הראשון של צופי ים בתל אביב, שקיים עד היום. בשנת 1934 נפתח שבט יפו ובהמשך נפתחו שבטי צופי ים גם בהרצליה וחיפה, בכנרת ונתניה, בבת-ים, ראשון לציון ובאשדוד.

בפעילותינו ב"צופי הים", חתרנו בסירות משוטים וגם הפלגנו בסירות מפרש, למדנו ניווט והשרדות בים. הפעילות התקיימה שלוש פעמים בשבוע.

בשנת 1979 סיימתי תיכון והתגייסתי למשטרה הצבאית. שם עשיתי קורס מדריכי כלואים. השירות היה במשך כשלוש שנים, שכלל קורס סמלים ושירות נוסף של שלושה חודשים בעקבות מלחמת "שלום הגליל".

לאחר שחרורי מהצבא הצטרפתי לעסק המשפחתי בבית הדפוס שבבעלות אבי, ועד היום אני עובד בעסק.

תחביבי הם לרכב על אופנוע ולטייל בארץ עד כה אני טיילתי בירושלים, בנחל פרצים, בנחל ערוגות, בדרך הפסלים, במעלה יאיר, ברמת הגולן, בגליל המערבי ובהרי חיפה.

סבא בני באחד מטיוליו

בני: אני מאחל לנכדי הצלחה בהכל.

חנוך: גם אני מאחל לסבא הצלחה בהכל ובריאות טובה.

צופי ים
צופי ים הם חלק מתנועת הצופים הבינלאומית המתמקדת בשיט ופעילויות במים. פעילויות אלו יכולות להיות בים, בנהרות או באגמים. צופי הים מספקים הזדמנות להפליג, לשוט בסירות, ללמוד ניווט, ללמוד איך לעבוד על המנועים ולהתחרות בתחרויות. לצופי הים לעיתים קרובות יש מדים ייחודיים. בחלק מהמדינות או ארגוני הצופים, צופיות ימית היא תוכנית לצופים מבוגרים בלבד. (ויקיפדיה)

”השתתפתי בתנועת נוער שקראו לה "צופי ים"“