מילדותו של סבא חנן ויזנר

סבא ואני באחד המפגשים בבית הספר
סבא חנן בילדותו

סבא חנן מספר לשחר: "נולדתי בפתח תקווה בשנת 1958. גדלתי בפתח תקווה בשכונה שקטה בלי בניינים עם חצרות גדולות והרבה עצים. במשפחתנו היו חמש נפשות: אבא טוביה, אמא קוטי, והילדים: שלמה הבכור, שעיה השני, ואני הקטן – חנן.

זכרונות מן המלחמה

אני זוכר שבמלחמת ששת הימים כל משפחה חפרה שוחה באדמה וכאשר היה מתח, היינו נכנסים ושמים מעלינו פח ומעליו שקים. אך כאשר לא היה מספיק זמן להגיע לשוחה, היינו רצים אל המקלט של בית הספר שלי שהיה מאוד קרוב לבית שלנו.

משחקי ילדות

כילד, הייתי מעביר את זמני החופשי בדרכים מגוונות. בערבים, נהגנו לשחק יחד, כל המשפחה, בסלון. אחה"צ היינו נפגשים החברים ומשחקים הרבה משחקים כמו קלאס, מדרכות, ופעם גם בנינו עגלה מעץ ושיחקנו בה. בנוסף, היינו קוראים ספרים על כל מיני חבורות אמיצות, מה שהביא אותנו להקים חבורות משלנו ולהמציא להן שמות. לאחת החבורות קראנו 'אילן' ולשניה 'כנפי הקסם'. הייתי אוהב לרכב על האופניים. בגיל 11 למדתי לרכוב על אופניים. אני זוכר שבהתחלה נפלתי הרבה, אבל בסוף הצלחתי לנסוע טוב. סבתא וסבא שלי גרו כמה רחובות מאתנו, וכשהלכנו לבקר אותם בשבתות, אני זוכר שהיה אצלם ספר שכילד מאוד אהבתי והוא זכור לי עד היום: פרח לב הזהב.

חגים – ריחות וזכרונות

כשהייתי ילד החגים האהובים עלי היו פסח וסוכות. לכל חג היה ריח ותחושה אחרת, כלים שונים ומפות חדשות. לכל חג אימא שלי הייתה מכינה מאכלים אחרים ומיוחדים. בפסח, אמי הייתה מכינה לביבות תפוחי אדמה, "כרימזלך". בסוכות היה ריח חזק של אקליפטוס שהיינו שמים לסכך והיינו מכינים פרחים צבעוניים מנייר לקישוטים לסוכה.

חוויה מל"ג בעומר

לקראת ל"ג בעומר, אני זוכר שאני וחבריי הלכנו לאסוף קרשים למדורה ונכנסנו לאתר בניה שהכניסה אליו הייתה אסורה. באתר ראינו גלגלת שמחוברת אליה סלסלה. ישבתי בתוך הסלסילה וחברים שלי משכו אותי למעלה. הגעתי לקומה הראשונה ונבהלתי מהגובה. ביקשתי מהחברים שלי שיורידו אותי למטה אבל הם לא שמעו והמשיכו לעלות אותי כמו מנוף. התחלתי לגלוש למטה וכשירדתי נתקלתי בברזל שתפס את הסלסלה ונחתך לי האף. ירד לי המון דם. אבא של חבר שלי לקח אותי הביתה ודוד שלי שהיה בבית לקח אותי לבית חולים שם חבשו לי את החתך וטיפלו בי.

סבא חנן: נהניתי מאוד לשתף את נכדתי האהובה שחר במקצת מחוויות יילדותי.

הנכדה שחר: מאוד נהנתי עם סבא ב"קשר הרב דורי". הסיפורים שלו מאוד עניינו אותי. תודה!

כרמזלך
כרמזלך (גם חרמזלך או בובלך, ביידיש: כרעמזלעך, ריבוי של כרמזל), הוא מאכל יהודי אשכנזי מסורתי הנאכל בפסח. הכרמזלך הן לביבות שטוחות מטוגנות העשויות מקמח תפוחי אדמה או מקמח מצה יחד עם ביצים. קיימת גרסה מלוחה עם מלח ופלפל שחור או גרסה מתוקה עם סוכר או דבש. השם כרמזלך מתייחס גם למחבת המשמשת באופן מסורתי כדי ליצור את הלביבות.

”במלחמת ששת הימים כל משפחה חפרה שוחה באדמה“