ילדותו של יהודה אייכלר ברעננה

אני וסבא יהודה
אני וסבא יהודה
החיים המרתקים ברעננה

ילדותי ברעננה

שלום שמי יהודה ואני נקרא על שם סבא שלי שנספה בשואה. נולדתי בבית החולים "בלינסון" בפתח תקווה ומקור המגורים הראשון שלי היה רעננה.

לאמי קראו מרגלית הלפרן ובקיצור מגי, לאבא שלי קראו יצחק אייכלר. נולדו להם שלושה ילדים: יהודה (אני) הבכור, רבקה האחות האמצעית ואברהם (אבי) האח הקטן. הורי היו עצמאיים.

גרנו בבית ברעננה בו היה סלון, מטבח, שירותים ושני חדרי שינה. לאחר כעשר שנים שיפצו את הבית והוסיפו עוד חדר שינה. את הבגדים כיבסו במשטח מתכת מחורץ ולאחר מכן קנינו מכונת כביסה.

ביום יום אכלנו ארוחות מלאות ורגילות, ובשבתות נהגנו לאכול מאכלים יהודים ומסורתיים. קנינו מוצרים רגילים כמו שנהוג לקנות כיום, את כל המוצרים קנינו ב"צרכנייה" השכונתית (כמו מיני מרקט כיום).

החברים שלי היו בני השכנים. מול בית הורי הייתה רחבה גדולה ושם שיחקנו את כל המשחקים והפעילויות. שיחקנו בעיקר בחוץ, במשחקי רחוב. כשהייתי ילד הייתי בתנועת הנוער "מכבי צעיר" ואף השתתפתי בחוגים שונים, לאחר שעות הלימודים בבית הספר. החוגים התקיימו במסגרת בית הנוער שבבית הספר היסודי.

רוני: ההשתתפות בתוכנית הקשר הרב דורי הייתה כיפית מאוד.

מחורץ