ילדותה של סבתא חנה בתל אביב

אני וסבתא שלי, חנה
סבתא חנה עם חברה מעבר
סבתא חנה מספרת לדור

שמי חנה אקאי

יש לי שלושה אחים ושלוש אחיות. גרנו כולנו ונולדנו בתל אביב. ההורים שלי עלו לארץ בשנת 1925, הם הכירו פה והתחתנו פה בארץ.

גרנו בשכונת נווה צדק, בדירת חדר – כל המשפחה יחד. לאבא שלי היה דוכן ירקות בשוק שלוש. אימא שלי הייתה עקרת בית, אבל הייתה מגיעה הרבה לשוק ועזרה לאבי בעבודתו.

כשעליתי לכתה ג', זכינו בהגרלה של המדינה וקיבלנו דירה בדרך השלום בתל אביב, זו הייתה דירה גדולה ועברנו לגור שם. זאת הייתה סביבה חדשה, מלאה בשדות פרחי נרקיסים, כלניות, צבעוניים, ושם בילינו את רוב זמנינו הפנוי בטיול בשדות ובמשחקי 'אש לילה'. הייתה שם גבעה גדולה בשמה הערבי גבעת 'בטיח' – כיום זהו פארק גדול בשם  פארק 'אידית וולפסון'.

בבית הספר האזורי משה הס, לא היו מספיק מקומות, אז בשלב הראשון למדנו בחנויות באזור הרחוב שלנו שעדיין לא נפתחו, והסבו אותם לכיתות לימוד. כעבור שנה בערך סיימו להרחיב את בית הספר ועברנו ללמוד בו, אני הייתי המחזור השני שלמד בבית הספר הזה.

למדתי בתיכון עירוני ו' בת"א, הייתי חברה בתנועת הצופים. אחרי התיכון התגייסתי לנח"ל לגרעין שיצא מתנועת הצופים. התקבצנו חבר'ה מת"א, באר שבע וירושלים, שובצנו לחצי שנה לנחל עוז, חצי שנה היינו בהיאחזות בירנית, ולאחר מכן עברנו לקיבוץ גונן לעוד שנה במהלך השירות הצבאי.

לאחר השחרור מצה"ל חזרתי לתל אביב ונרשמתי ללימודים בסמינר הקיבוצים, שם למדתי להיות גננת. בסיום הלימודים עבדתי במעון יום – נעמת יפו.

ההיכרות עם סבא חביב

בסביבות גיל 25, היינו קבוצה של רווקים ורווקות ולא היה לנו מקום בילוי, פנינו לעיריית תל אביב וביקשנו שיספקו לנו מועדון בו נוכל להיפגש להרצאות, ריקודים ולמפגש חברים של רווקים ורווקות. עיריית תל אביב נענתה לבקשה, ונתנה לנו אולם גדול ברחוב יורדי הסירה – בנמל תל אביב, אנחנו היינו מעין וועדת קבלה וודינו שכל מי שרצה להיכנס באמת רווק ומעוניין לקחת חלק בהרצאות ולהיות חלק מהמועדון.

במועדון הזה הכרתי את סבא חביב. שם רקדנו כל הערב ובסיומו הוא אמר לי שלמחרת הוא טס לעבודה בגרמניה לחצי שנה, וברגע שהוא יחזור יבוא ישר לפגוש אותי.

כך היה, וכעבור שנה התחתנו, גרנו בבת ים ושם נולד בננו הבכור יפתח, משם עברנו לגור בחולון. בהמשך נולדו לי עוד שני בנים: יואב אבא של דור ויאיר.

עבדתי כגננת בגן העירוני  בחולון עד פרישתי לפנסיה.

אני וסבא