הסיפור הלא קל של סבתי

סבא סבתא ואני בבת המצווה שלי
סבא וסבתא בחתונה בשנת 1974
ההגעה לאוזבקיסטן בזמן מלחמת השנייה

שמה של סבתא שלי הוא טטיאנה. שם המשפחה שלה הוא ברדניקוב, תאריך הלידה של סבתי הוא 11.5.1952.

המדינה שבה היא נולדה היא אוזבקיסטן בעיר סמרקנד.

ההורים שלה, הם משפחה יהודית שהגיעו לאוזבקיסטן בזמן מלחמת השנייה, שנאלצו לברוח עם תחילת המלחמה. בהתחלה היה להם מאוד קשה להיות שם. לא היה להם כסף ואוכל  אבל הם התחילו ללמוד, לעבוד וקיבלו השכלה טובה.

נולדה אחות של סבתא שלי, אולגה, ולאחר שנה נולדה גם סבתא שלי, טטיאנה.

סבתא למדה היטב בבית הספר, אהבה לקרוא, לצייר, ולמדה שפות זרות. לאחר הלימודים התקבלה לאוניברסיטה, לשפות זרות, בפקולטה לגרמנית. אחרי שהיא סיימה את האוניברסיטה, לימדה בבית ספר, כמורה לגרמנית.

כשסבתא היתה בת 22, היא פגשה את סבא שלי והם התחתנו. כשהייתה בת 25  היא ילדה 3 ילדים: תחילה אמא שלי, לאחר  4 שנים נולדה דודה שלי ולאחר שנתיים נוספות נולד דוד שלי.

כשאמא שלי היתה בת 22 הם כולם ביחד החליטו לעבור לחיות בישראל.

בישראל סבתא שלי לא עבדה, אבל כשדודה שלי פתחה חנות, סבתא וכל בני המשפחה עזרו לה, ולאחר מכן סבתא התחילה לעבוד שם.

עכשיו, סבתא מאוד אוהבת לאפות, לבשל ולתפור בגדים. אני באה אליה כמעט כל יום.

הזוית האישית

אנסטסיה: אני רוצה להגיד לסבתא שלי תודה שהיא איתי כל הזמן ותמיד עזרה ועוזרת לי, גם אני רוצה להגיד שאני מאוד אוהבת אותה.

סמרקנד
העיר השלישית בגודלה באוזבקיסטן ובירת המחוז הקרוי על שמה בדרום-מזרח המדינה. העיר שוכנת בעמק הנהר זראפשאן כ-260 ק"מ דרום-מערבית לבירה טשקנט ובקרבת הגבול עם טג'יקיסטן. (ויקיפדיה)

”סבתא מאוד אוהבת לאפות, לבשל ולתפור בגדים. אני באה אליה כמעט כל יום.“