הסבא מכורדיסטאן

סבא בנימין קלימי
משפחת קלימי
סבא בנימין עולה לארץ ישראל

סבא בנימין קלימי נולד בכורדיסטן בשנת 1936.  בגיל 5 הוא עלה לארץ והתגורר במושב פטיש.

סבא בנימין למד עד כיתה ו', וכבר מהגיל הזה הוא החל לעבוד באדמה – זרע חיטה ושעורה, ולאחר מכן עבר לחליבת פרות, ברפת הוריו.

התחביבים של סבא בנימין היו לעבוד ברפת, לטפל בפרות ובכבשים.

ההורים של סבא בנימין עבדו ברפת הפרטית שלהם, ועם שתי פרות פרנסו את ילדיהם.

לסבא בנימין לא היו אחים הוא היה בן יחיד להוריו. הם גרו יחד בבית אחד קטן. גם סבא וסבתא של סבא בנימין התגוררו איתם בביתם הקטן, וסבא סיפר לנו שהם  נהנו מאוד לגור כולם יחד בבית אחד.

סבא בנימין הכיר את סבתא בעיר נתניה, בגיל 17. סבא וסבתא התחתנו במושב פטיש ברחבת המכולת, החתונה הייתה מושקעת מאוד  ובמשך שבוע שלם הם חגגו עם שפע של אוכל  מוסיקה מסורתית  והמון שמח.

סבא וסבתא הביאו יחדיו שישה ילדים  ואחד מהם הוא אבא שלי – איתן.

סבא בנימין קלימי

החלום של סבא בנימין היה להקים רפת.  סבא עבד קשה מאוד בשביל להגשים את החלום. הוא הצליח להקים רפת עם מכון חליבה והגשים את חלומו. לסבא בנימין חשוב שכולנו נהיה בריאים.

החלום שלי לעלות לתורה, זה יקרה במהלך הקיץ הקרוב. העלייה לתורה כרוכה בהמון השקעה, לימוד ותרגול  בקריאת התורה.

מאכל מסורתי – דג טונה מרוקאי, בחרנו במאכל הזה כי סבתא מרים הייתה מכינה ליום שישי .

המתכון:

חומרים: 5 פרוסות טונה צעירה, 10 שני שום קלופים, גמבה אחת אדומה חתוכה לרצועות, 3 פלפלים אדומים חריפים, צרור כוסברה קצוץ אחד, כוס חומוס מושרה או  כוס זיתים קלמטה.

אופן ההכנה: נשים בסיר שטוח כוס שמן נטגן בו את הגמבה, פלפל חריף, שום, וכוסברה – עד להשחמה. נוסיף זיתים או חומוס, 1 כף מלח, 1כף מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, נוסיף 2 כוסות מים רותחים, ונסדר את הדגים. בישול של 20 דק', נפזר מעל הדגים כוסברה, ננמיך את הגז לעוד 5 דק'.

הזוית האישית

יונתן: היה לי כיף ומעניין לעבוד על הדברים ולהציג את הסיפור של המשפחה שלי, היה לי כייף ללכת לבקר את סבא שלי ולהיות איתו. כשהיה את המפגש הכיתתי עם המאכלים מכל העדות, שמחתי מאוד שאהבו את המאכל שאמא שלי הכינה. נהנתי מכל החוויה. הייתי רוצה לאחל לסבא המון בריאות.

מכון חליבה
רפת של פרות אשר באמצעות מיכון ניתן לחלוב ולהפיק מהן חלב