געגועיה של סבתא רותי לרומניה

סלפי שלנו עם סבתא רותי
תמונה של סבתא בילדותה
סבתא רותי עלתה בגיל אחת עשרה מרומניה

אנו גל ויובל דרור, השתתפנו בתוכנית הקשר הרב דורי בבית ספרנו השנה יחד עם סבתא שלנו רותי דרור, ממנה שמענו את סיפורי ילדותה ברומניה

סבתא רותי נולדה ברומניה בשנת 1951 לבית משפחת שקולניק. בשנת 1962, כשסבתא הייתה בת אחת עשרה היא עלתה לישראל עם הוריה.

סבתא רותי מספרת

אני רותי, נולדתי וגרתי ברומניה, עליתי לארץ בגיל 11 עם משפחתי לישראל

בחרתי בתמונה זו מתקופת ילדותי ברומניה, בה הייתי כבת שלוש. אהבת מאוד לטפס על גדרות בגינה ובכל מקום בו טיילו לאורך הגינות והיה מעקה הייתי מייד מנסה לטפס.

באחת הפעמים שבהם טיפסתי ואנשים עברו שם עם מצלמה, צילמו אותי ומאז אני עד היום שומרת את התמונות שצילמו אותי.

בילדותי ברומניה

תמונה 1

יש לי הרבה זיכרונות ילדות טובים מרומניה. אהבתי ממש לגור ברומניה. כבר מגיל שנתיים, אבא שלי היה מסיע אותי במזחלת, היה לי ממש כיף לגלוש במזחלת כי היה מלא שלג. ליד הבית שלי היה הר של שלג, זה היה ממש ממש כיף.

עם אבי מסיע אותי במזחלת ברומניה

תמונה 2

גם תמונה זו שבחתי, פה הייתי כבת עשר, ההורים שלי לקחו אותי לצלמת ממש מיוחדת שצילמה אותי. היא הביאה לי בגדים ממש יפים, בגדים מסורתיים ומיוחדים להצטלם איתם. עד היום אני שומרת את התמונה, אני ממש זוכרת את היום הזה שבו היה לי יום כיף.

בגיל עשר ברומניה

תמונה 3

כפי שסיפרתי בגיל אחת עשרה עליתי עם הורי לישראל ומאז אני חיה כל השנים בארץ, אולם ממשיכה תמיד להתגעגע לרומניה ובעיקר לימי ילדותי ברומניה.

גל ויובל דרור: היה לנו כייף לשמוע זיכרונות ילדותה של סבתא רותי מרומניה.

יהדות רומניה
יהדות רומניה היא קהילה יהודית שחיה באזור רומניה של היום. חלקים גדולים ממנה הושמדו בשואה, וחלק ממנה עלו לישראל, אך שרידיה קיימים עד ימינו באזור צפון הבלקן, ברומניה.

”ז“