התינוקת תרצה

אני וסבתא תרצה
סבתא תרצה בת 5, באוטרכט
התינוקת שנולדה במחנה ושרדה

סבתא תרצה נולדה בשנת 1943 בברנוולד שבהולנד.

הולנד היתה כבושה על ידיי הגרמנים ודרשה שכל יהודי הולנד יעברו למחנה המעצר בברנוולד. תרצה הייתה התינוקת היחידה שנולדה במחנה.

כשתרצה היתה בת 3 חודשים הגרמנים דרשו מכל היהודים לעבור למחנות השמדה בגרמניה. ההורים של תרצה ברחו מהמחנה יחד איתה ומסרו אותה למשפחה לא יהודית שתשמור עליה עד סוף המלחמה. בשנת 1945 הם עברו לאוטרכט ושם נולד לה אח. ואבא שלה סיים את לימודי הרפואה.

בשנת 1950 המשפחה עלתה לארץ ישראל וגרו בתל אביב. אבא שלה היה רופא בקופת חולים ואמא שלה הייתה בבית.

המשפחה עלתה לישראל במהלך חג הפורים. והמזכירה של בית הספר הציעה לתרצה, לחזור לגן וללמד עברית, אבל היא ביקשה להמשיך בכיתה א.

תרצה הרגישה מאוד שונה כי היא באה ממערב אירופה. היה לה מאוד חשוב להיות ישראלית כמו כולם וזה קרה כשהיא נכנסה לצופים בכיתה ד. בחופש הגדול הצופים יצאו למחנה קיץ, ההורים שלה לא הרשו לה לצאת כי הם דאגו לתרצה. ואז המדריך של תרצה בא אליהם הביתה ושכנע את ההורים להרשות לה לצאת. זה שינה את חייה והיא הפכה להיות ישראלית כמו שרצתה!

הזוית האישית

יואב: נהניתי לשמוע את הסיפורים של סבתא. הייתי מאחל לסבתא לספר את הסיפור גם לאחים הקטנים שלי. סבתא: מאחלת לשנינו שנמשיך להנות מהקשר שלנו.

goede morgen dankje wel
בוקר טוב בהולנדית, תודה רבה