העלייה לארץ של רוזה שרבט

סבתא שאגם וסבתא רוזה בבית ספר
סבתא רוזה בחתונתה
העלייה, ההתאקלמות ובניית המשפחה

שמי אגם, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם סבתי, רוזה שרבט. יחד אנו מתעדות סיפור מחייה של סבתא ומנציחות אותו במאגר המורשת של התכנית. סיפורי יעסוק בעליית משפחתנו אל ישראל.

סבתא רבתא שלי וסבא רבא שלי עלו לארץ עם כל המשפחה (כולל סבתא שלי) בשנת 1973. כשסבתא שלי ומשפחתה עלו לארץ, הם הגיעו לעפולה. כשסבתא שלי הגיעה, היא למדה והשתלבה בבית ספר. כשהיא הגיעה לגיל 18, היא למדה באולפן המיועד לאנשים חדשים שעלו כמוה לארץ.

סבתא התחתנה בגיל 18 עם סבא שלי, יורם. היא סיימה ללמוד כיתה י"ב ומיד התחתנה, ואז הביאה ילדים.

בשנים הראשונות היא לימדה באולפן עברית ולאחר מכן עבדה בעסק המשפחתי, שהוא חברת בנייה. סבא שלי הוא קבלן והחברה שלו כבר קיימת 50 שנה. סבא שלי עובד מגיל 17 בחברה כמנהל עבודה.

לסבתא וסבא שלי שלושה ילדים: אימא שלי הבכורה מבניהם, דודה שלי חן השנייה, ודוד אליאור הוא השלישי. לכולם יש ילדים ואנחנו מאוד מאוחדים.

אגם הנכדה המתעדת: לי היה מאוד מהנה ללמוד דברים על סבתא והיה לי כיף להיפגש איתה.

סבתא רוזה: היה לי מאוד כיף להיפגש במסגרת התכנית וללמד את הנכדה שלי.

אולפן עברית
אולפן עברית (מכונה בקיצור אולפן; מקור המילה בארמית "בית אולפנא", משמעותה: מקום לימוד) הוא בית ספר ללימוד אינטנסיבי של השפה העברית. האולפנים מיועדים בראש ובראשונה לעולים חדשים במסגרת תהליך הקליטה. בנוסף יכולים ללמוד בהם גם תושבי חוץ ותיירים. (ויקיפדיה)

”לסבתא וסבא שלי יש שלושה ילדים, אימא שלי הבכורה מבניהם, לכולם יש ילדים“