העלייה לארץ של סבא יעקב קוגן

אני ומשפחתי אוכלים בבית של יעקב
יעקב בטורניר דמקה ארצית
העלייה וההתאקלמות בבת ים

סבא יעקב נולד קוגן במולדובה ב-22 בינואר 1946 להורים מרים ושלמה. אביו שלמה עבד כמנהל במפעל אפייה, ואמו מרים מכרה כרטיסים בקולנוע. בילדותו, יעקב אהב מאוד לקרוא ולשחק שחמט, שהיו חלק מרכזי מעולמו.

בזמן לימודיו בסנט פטרסבורג פגש יעקב את טניה, שתהפוך לאשתו לעתיד. לאחר שנתיים של הכרות, יעקב וטניה התחתנו. בשנת 1972 נולדה בתם הבכורה מרים, וארבע שנים לאחר מכן, בשנת 1976, נולד בנם השני פיטר.

בשנת 1977, כשפיטר היה בן פחות משנה ומרים בת חמש, המשפחה עלתה לארץ ישראל והשתקעה בעיר בת ים במעון עולים. לאחר שנה, הם עברו לביתם החדש, בו יעקב עבד כמהנדס וטניה עבדה בחיל האוויר.

בשנת 2002, נולדה למרים בתה הראשונה מאיה, ושלוש שנים לאחר מכן, בשנת 2005, נולדה בתה השנייה ליה. במקביל, פיטר פגש את עינת, שתהפוך לאשתו לעתיד. בשנת 2007 נולדה למרים בת הזקונים, מיקה, ושנה לאחר מכן, בשנת 2008, נולד לפיטר ועינת בנם הראשון, לביא. לאחר חמש שנים, נולד בנם השני, אביב.

באותה תקופה, יעקב וטניה עברו למושב שדה ורבורג, בו הם מתגוררים עד היום. כיום, יעקב עובד בתחום השיווק של אריזות, וממשיך ליהנות מחיי המשפחה שהקים בישראל.

סבא יעקב: מאוד נהניתי לספר לנכדי את סיפור חיי.

אביב: התעניינתי לראיין ולשמוע את סיפור חיי של סבי.