איך ניתן לעזוב משפחה וחיים קלים?

סבתא סוזן והנכדה נעמה
הורי, אני וביתי בביקור בפלורידה בשנת 82

שמי סוזן, נולדתי בארה"ב למשפחה יהודית, דור ראשון באמריקה. יש לי אח גדול ממני בשלוש שנים.

הסבים והסבתות שלי הגיעו ממזרח אירופה  לקראת סוף המאה ה-19 מרומניה, אודסה, והאימפריה האוסטרו-הונגרית. אמי הייתה יתומה מגיל 11 ולכן אנחנו הילדים חונכנו לעצמאות, כפי שהיא גדלה. תמיד אהבתי חוויות וטיולים.

בגיל 19 למדתי באנגליה, הראשונה במשפחה לצאת מגבולות ארצות הברית. בחופשת פסחה נסעתי לישראל והתאהבתי במדינה, ארץ צעירה שבה חשבתי שאני יכולה לתרום. אך הייתי צריכה להשלים את לימודי. בסיום האוניברסיטה, החלטתי ללמוד לתואר שני באוניברסיטה העברית בירושלים (אז בגבעת רם). סיבות משפחתיות גרמו לי לחזור ללמודים, הפעם בארה"ב. בסיום הלימודים הגעתי שוב לארץ, הפעם כדי להישאר. הגעתי לבדי ועבדתי במקצוע שלי, הוראה לאן? איך הייתה הקליטה? עברית?

תוך חודשיים הכרתי את בעלי, רופא שעלה מאיראן. היום יש לנו 3 ילדים ו-9 נכדים. כולם נמצאים בארץ, עובדים במקצועות שתורמים למדינה, נכדים באוניברסיטה, צבא ובתי ספר, גאווה אמיתית.

תמונה 1

בסיכום, הגעתי לארץ לבד ובניתי משפחה לתפארת, 17 נפשות היום. שיהיו בריאים וימשיכו לטפח את עצמם וילדיהם.  אנחנו כולנו מאוד מחוברים למדינה ותורמים לבנייתה.

התקרבנו, נהננו בחוויות משותפות ומשפחתיות. נהננו באופן מיוחד מקולאג' שהרכבנו מתמונות המשפחה.

היהודי הנודד
מושג שרווח בין היהודים שהתפזרו בתפוצות. למדתי שכל המשפחה של סבתא שלי מצד אמי ברחו ממזרח אירופה במאה ה19 לארצות הברית. כפי שידעתי, היהודים בהיסטוריה היו חייבים לעזוב את בתיהם בגלל שנאת האוכלוסיה המקומית.

”אני נולדתי בארה"ב למשפחה יהודית, דור ראשון באמריקה. “