סיפור מרק הכרוב
רקע ביוגראפי של סבתא שלי מצד אבא (סופה גורליק):
סבתא שלי נולדה בתאריך 28 לפברואר לשנת 1952, בבלרוס (רוסיה הלבנה). היא התחתנה בשנת 1971, וילדה את אבי בתאריך 9 לאוגוסט בשנת 1972.
סבתי עלתה ארצה עם משפחתה בשנת 1979 כאשר אבי היה בן 7.
המאכל העובר במשפחה שלנו כבר מס' דורות הוא מרק כרוב.
סיפור המתכון
סבתא של סבתא שלי קיבלה את המתכון למרק, מאימא שנתנה אותו לאמא של סבתא שלי, שלבסוף הגיע לסבתי.
כאשר סבתי עלתה ארצה עם משפחתה, לא היו קשיים בהכנת המתכון. סבתא שלי הכינה אותו לעיתים קרובות מאוד וכולם אהבו את מרק זה.
להכנת מרק צריך 9 מרכיבים שהם: בשר בקר, כרוב, תפוח אדמה, גזר, בצל, רסק עגבניות, מלח, פלפל ומים.
מתכונים נוספים העוברים במשפחתנו הם: מרק כופתאות, מרק סלק, מרק גריסים, כרוב ממולא, שטרודל ותפוח אדמה עם בשר, שהם מאכלים נהוגים ברוסיה, מקום הולדתה של סבתי.
הזוית האישית
תיעדתי יחד עם סבתא את המתכון האהוב במשפחה
מילון
קניידלךכופתאות, כדורים של קמח מצה או קמח רגיל, בד"כ במרק