זיכרונות מדלהי
ירושה ולוטקר מספרת על מאכל ילדותה
ילדותי בדלהי הייתה מאושרת. היו לי הרבה חברים איתם שיחקתי במשחקים
חברתיים, חבל, גומי וכמעט כל היום היינו בחוץ, כל ילדי השכונה.
אני הודית ואני
מבשלת רק אוכל הודי.
אני רוצה לשתף אתכם במתכון הודי להכנת קציצות שנקראות "פטיס"
המצרכים
הם:
תפוחי אדמה מבושלים לפירה ולתבלין
מלח, פלפל שחור, מרק עוף וכורכום.
מילוי: בשר טחון, בצל מטוגן, מלח,
פלפל שחור ולערבב את הכול ביחד.
אופן ההכנה: לקחת
מהפירה חופן ביד ולעשות כדור, לפתוח באמצע ולהכניס מילית מהבשר, לסגור.
לטבול
בביצה ופירורי לחם ולטגן בשמן עמוק.
במהלך תכנית הקשר
הרב דורי הכנתי מאכלים הודיים כדי שגם הקבוצה תהנה מהמאכלים האלה.
מילון
פטיסמאכל הודי-תפוח אדמה ממולא