מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אודסה
אוֹדֵסָה היא עיר נמל אוקראינית לחוף הים השחור, ומרכז מחוז אודסה. אוכלוסייתהּ מונה 1,080,000 נפש (נכון ל-2008), ובכך היא העיר הרביעית בגודלהּ (מבחינת האוכלוסייה) באוקראינה.... היהודים הגיעו לעיר במחצית המאה ה־19 כאשר העיר הייתה נמל חופשי (משוחרר ממכס) ועסקו בעיקר במסחר זעיר. הקהילה היהודית גדלה משמעותית עד כי ב־1897 הוערכה אוכלוסיית היהודים בכ־165,000 איש, 37% מהאוכלוסיית העיר, ובכך הייתה זו הקהילה היהודית הגדולה ברוסיה.
מתוך: אהבה שנולדה בחשמלית באודסה
אודסה
אוֹדֵסָה (באוקראינית: ?????; ברוסית: ??????; ביידיש: אָדעס) היא עיר נמל אוקראינית לחוף הים השחור, ומרכז מחוז אודסה. אוכלוסייתהּ מונה 1,080,000 נפש (נכון ל-2008), ובכך היא העיר הרביעית בגודלהּ (מבחינת האוכלוסייה) באוקראינה, אחרי קייב, חרקוב ודניפרופטרובסק.‏
מתוך: חיים חדשים בשנת 1990
אודסה
אוֹדֵסָה (באוקראינית: Одеса; ברוסית: Одесса) היא עיר נמל אוקראינית לחוף הים השחור, ומרכז מחוז אודסה. היא העיר הרביעית בגודלהּ (מבחינת האוכלוסייה) באוקראינה, אחרי קייב, חרקוב ודניפרו. באודסה נמל הים המסחרי הגדול ביותר באוקראינה והיא מהווה עיר מרכזית בתחומי מסחר, תעשייה, תיירות ומדע. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותו של אלכס בברית המועצות
אודסה
אוֹדֵסָה היא עיר נמל אוקראינית לחוף הים השחור, ומרכז מחוז אודסה. אוכלוסייתהּ מונה כ-1,010,783 נפש (נכון ל-2017), ובכך היא העיר השלישית בגודלהּ (מבחינת האוכלוסייה) באוקראינה, אחרי קייב וחרקוב. יהודים מפורסמים רבים נולדו וחיו באודסה: זאב ז'בוטינסקי, מאיר דיזנגוף, שלום עליכם, שאול טשרניחובסקי, חיים נחמן ביאליק ורבים אחרים. בשנת 1995 הופיע בעיר רחוב יצחק רבין. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה וההצלחה
אוהל
מבנה זמני העשוי מיריעות בד הנתמכות על ידי מוטות וקשורות בחבלים ליתדות הנעוצות בקרקע
מתוך: הסערה במעברה בבאר שבע
אוהל משה
שכונת אוהל משה נוסדה בשנת 1882 מכספי קרן מזכרת משה - קרן שהוקמה בשנת 1874 על מנת להנציח את זכרו של משה מונטיפיורי על ידי הקמת מפעלי התיישבות בארץ ישראל. בהמשך בנתה הקרן שכונות נוספות בירושלים כולן מכילות בשמן את השם "משה" ימין משה, זיכרון משה וקריית משה.
מתוך: ירושלים שלי בכל שכונותיה
אוהלו
אוהלו הוא מתחם בדרום הכנרת, ליד המושבה כנרת. הוקם במקור כמרכז חינוכי אזורי בשם "אוהלו של ברל" המוסד הוקם בשנת 1945 כמרכז חינוכי של ההסתדרות לזכרו של ברל כצנלסון, אשר במקום זה קבע את אוהלו בזמן שעבד בחצר כנרת. המבנים הראשונים במקום הושלמו במהלך השנים 1946 עד 1947, עת נפתח במתחם תיכון בית ירח. בנוסף נבנה במקום אולם כנסים אזורי. בעת הקמת המתחם נערכה חפירה ארכאולוגית בה נתגלה "מבנה המעגלים", מבנה גדול מתקופת הברונזה בארץ ישראל, שלא ידוע למה שימש (ויקיפדיה)
מתוך: קריית שמונה – ההיסטוריה חוזרת על עצמה
אווירובטי
הצוות האווירובטי של חיל האוויר הישראלי פועל במתכונתו הנוכחית החל מ-1954‏[1] ומפעיל (נכון ל-2011) 4 מטוסי t-6 טקסאן ii. במשך כ-50 שנה, מ-1960 ועד 2010, השתמש הצוות האווירובטי במטוסי cm.170 פוגה מגיסטר ("צוקית")‏[2] ובמידה רבה מזוהה המטוס עם הצוות האווירובטי.
מתוך: טייס תמיד נשאר טייס
אווירובטיקה
אווירובטיקה היא ענף ספורטיבי בתחום התעופה, הכולל ביצוע תרגילי טיסה ו"להטוטים" מורכבים באוויר באמצעות כלי טיס.
מתוך: זכרונות – יבגניה חייקוב
אווירון - חברת תעופה
אווירון (במקור: אוירון חברה ארצישראלית לתעופה בע"מ או Aviron Aviation Company LTD) הייתה חברת התעופה הראשונה שהוקמה ביישוב למטרת טיסות פנים ולמעשה כזרוע האוויר הביטחונית של היישוב. החברה נוסדה בשנת 1936, במהלך מאורעות תרצ"ו - תרצ"ט, כחברת תעופה ראשונה ביישוב, שהפעילה טיסות בקווי פנים בארץ בין תל אביב, חיפה וטבריה. מקימי החברה - הסוכנות היהודית, ההסתדרות הכללית והוועד הלאומי, ראו בה חברת תעופה בשירות משימות הביטחון של היישוב.
מתוך: המשפחה היקרה שלי
אווירונאוטיקה
אווירונאוטיקה הוא המדע העוסק בהיבטים המתמטיים והמכניים של טיסה, ובפרט בכלי טיס כגון מטוסים, מסוקים ומערכות מוטסות כגון רקטות, טילים ולוויינים. הנדסת אווירונאוטיקה עוסקת בפיתוח יעיל ושיטתי של אותם כלים. (ויקיפדיה)
מתוך: "כי עם מזוודתי עברתי את האטלנטי הזה"
אווירונאוטיקה
אווירונאוטיקה הוא המדע העוסק בהיבטים המתמטיים והמכניים של טיסה, ובפרט בכלי טיס כגון מטוסים, מסוקים ומערכות מוטסות כגון רקטות, טילים ולוויינים. תחום משמעותי באווירונאוטיקה הוא תחום האווירודינמיקה ופעמים רבות מתבלבלים ביניהם. בעוד שאווירונאוטיקה עוסקת בכלל התחומים הקשורים לטיסה ומערכות מוטסות תחום האווירודינמיקה נוגע באינטראקציה שבין האוויר לגופים הנעים בתוכו. (ויקיפדיה)
מתוך: תקציר הסיפור המשפחתי