מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אפפל
מסדר זהוי על ידי הקראת שמות שהיה נהוג במחנות הריכוז בזמן מלחמת העולם השניה. הגרמנים היו מנהיגים אפפל כמה פעמים ביום כדי להפחיד ולשלוט על האסירים היהודים.
מתוך: סבתא רבתא שלי אסתר יולי
אפק - קיבוץ
פֵק הוא קיבוץ השוכן בין קריית ביאליק לקריית אתא, בדרום עמק זבולון והוא חלק ממועצה אזורית מטה אשר. השם אפק מופיע בתנ"ך בנחלת מטה בני אשר, (ספר יהושע פרק יט') כשמה של עיר מקראית שהייתה ממוקמת ליד מקורות הנעמן שלידם שוכן הקיבוץ. בקרבת מקום שוכנת שמורת טבע עין אפק. בעבר שמו של הקיבוץ היה "משמר הים (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא רעיה פינקל מקיבוץ אפק
אפק קיבוץ
אֲפֵק הוא קיבוץ השוכן בין קריית ביאליק לקריית אתא, בדרום עמק זבולון והוא חלק ממועצה אזורית מטה אשר. השם אפק מופיע בתנ"ך בנחלת מטה בני אשר, (ספר יהושע פרק יט') כשמה של עיר מקראית שהייתה ממוקמת ליד מקורות הנעמן שלידם שוכן הקיבוץ. בקרבת מקום שוכנת שמורת טבע עין אפק. ויקיפדיה
מתוך: סבא ראובן מקיבוץ אפק
אפרומיק
עיר הנמצאת ליד נהר האַפּוּרימָק הוא נהר שהמקור המרוחק ביותר לנהר האדיר ביותר בעולם, נהר האמזונס.
מתוך: ילדות ברחובות
אפרטהייד
היא המדיניות והמשטר הגזעניים שהונהגו על ידי ממשל המיעוט הלבן בדרום אפריקה משנת 1948 ועד שנת 1994. מדיניות זו הושתתה על עקרונות של הפרדה גזעית בין לבנים, שחורים וצבעונים (בני תערובת), ומתן זכויות יתר לבני המיעוט הלבן.
מתוך: מדרום אפריקה לישראל
אפרטהייד
שמה של מדיניות ההפרדה הגזעית שהונהגה על ידי המיעוט הלבן בדרום אפריקה משנת 1948 ועד שנת 1994.
מתוך: מבצע מוניטין
אפרטהייד
זוהי מדיניות ההפרדה שהיתה נהוגה על ידי המיעוט הלבן בדרום אפריקה, משנת 1948 ועד 1994. הגזע הלבן שלט במדינה והיו לו זכויות יתר. הצבעונים והכושים שמשו רק כעובדים, ולא יכלו לגור בעיר. כושים שעבדו בעיר, היו חייבים לקבל אישור מהממשלה, כדי שיוכלו לישון בבית של המעסיק שלהם.
מתוך: משואה לתקומה – מאשה צוקר
אפרטהייד
אָפַּרְטְהַיְידּ (מאפריקאנס: Apartheid - הפרדה) הוא שמה של מדיניות ההפרדה הגזעית, שהונהגה על ידי המיעוט האירופאי-הלבן בדרום אפריקה משנת 1948 ועד שנת 1994. מדיניות זו הייתה גזענית והושתתה על עקרונות של הפרדה גזעית בין לבנים, שחורים וצבעונים (בני תערובת), ומתן זכויות יתר לבני המיעוט הלבן.
מתוך: ממנהל המלון למושבניק
אפרטהייד
(מאפריקאנס: Apartheid - הפרדה) הוא שמה של מדיניות ההפרדה הגזעית, שהונהגה על ידי המיעוט האירופאי-הלבן בדרום אפריקה משנת 1948 ועד שנת 1994. מדיניות זו הייתה גזענית והושתתה על עקרונות של הפרדה גזעית בין לבנים, שחורים וצבעונים (בני תערובת), ומתן זכויות יתר לבני המיעוט הלבן.
מתוך: מדרום אפריקה לישראל
אפרטהייד
אפלייה וגזענות, שהמיעוט האירופאי הלבן שלט בדרום אפריקה על אנשים בעלי עור בצבע שחור וצבעוני. ויקיפדיה
מתוך: מדרום אפריקה לישראל
אפרטהייד
אָפַּרְטְהַיְידּ (מאפריקאנס: Apartheid - הפרדה) הוא שמה של מדיניות ההפרדה הגזעית, שהונהגה על ידי המיעוט האירופאי-הלבן בדרום אפריקה משנת 1948 ועד שנת 1994. מדיניות זו הייתה גזענית והושתתה על עקרונות של הפרדה גזעית בין לבנים, שחורים וצבעונים (בני תערובת), ומתן זכויות יתר לבני המיעוט הלבן. מדיניות האפרטהייד ספגה גינויים הולכים וגוברים מצד הקהילה הבינלאומית החל משנות ה-60, תהליך שהביא בהדרגה לנידויה של דרום אפריקה ממשפחת העמים ולהטלת סנקציות נגדה.
מתוך: סבא דדי הציוני עלה מדרום אפריקה לישראל
אפרטהייד.
הַפְרָדָה גִּזְעִית, מִשְׁטָר שֶׁהָיָה מְיֻסָּד עַל הַפְרָדַת הָאַפְרִיקָנִים מִן הַמִּעוּט הַלָּבָן שֶׁשָּׁלַט בַּמְּדִינָה. [ובהשאלה:] כָּל הַפְרָדָה עַל רֶקַע אֶתְנִי אוֹ גִּזְעִי.  
מתוך: צירופי המקרים שבזכותם אני כאן
אפרים אליפז
אפרים אליפז, מלחין ומעבד. במצעדים השבועיים (הגל הקל, רשת ג'). נכון לינואר 1971.
מתוך: לגדול בארץ ישראל
אפרים קישון
אפרים קישון 23 באוגוסט 1924 – 29 בינואר 2005; נולד בשם פֶרֶנְץ הופמן ומאוחר יותר פרנץ קישהונט) היה סופר, סאטיריקן, מחזאי, תסריטאי, עיתונאי, פובליציסט, בעל טור, צייר ובמאי קולנוע ותיאטרון ישראלי, חתן פרס ישראל וניצול השואה. (ויקיפדיה)
מתוך: המלחמה הראשונה שלי