מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אסיר ציון
יהודי שנרדף על ידי השלטונות במדינות הגולה בשל פעילותו או שאיפתו הציונית
מתוך: סבא שלי גיבור
אסיר ציון
אדם שהיה במאסר, מעצר, או הגליה שישה חודשים לפחות בגלל פעילות ציונית, בכל ארץ שבה פעילות זאת הייתה אסורה, והוא אזרח ישראלי מכוח חוק השבות ותושב ישראל (ויקיפדיה).
מתוך: שלמה מלאך – האסיר ציון שניצל
אסיר ציון
אסירי ציון או מסורבי עלייה היו יהודים, בעיקר תחת המשטר הקומוניסטי, שלא הורשו לעלות לישראל משיקולים פוליטיים.
מתוך: גיבורים במשפחה
אסירי ציון
אסירים שלא היו יכולים לחיות כמו יהודים וללמוד בברית המועצות וכשהם רצו לעלות ארצה ברית המועצות סגרו את השערים ולא נתנו להם לצאת, ואסרו אותם.
מתוך: "החזרה הביתה"
אסכולה
אסכולה, או אסכולת חשיבה, היא אסופה או קבוצה של אינדיבידואלים, לרוב אינטלקטואלים, החולקים באופן מובחן מאפיינים משותפים של רעיון, או קונסטרקט פילוסופי, דיסציפלינארי, אמוני, חברתי-תנועתי, כלכלי, תרבותי, או אמנותי. אסכולות לעיתים מסווגות על פי הרלוונטיות התקופתית שלהן, ולכן אפשר שיכונו "חדישות" או "קלאסיות". (ויקיפדיה)
מתוך: החיים בארץ והקמת המשפחה – יחזקאל הלוי
אסלאם סוני
האסלאם הסוני מחולק לארבע אסכולות הלכתיות, אך כולן נחשבות לגיטימיות באורתודוקסיה הסונית. מקובל לראות באסלאם הסוני זרם מאוחד שלאורך ההיסטוריה שמר על בסיס פוליטי ודתי יציב, ועל כן הוא לא התפצל לכתות שונות מראשיתו ועד ימינו. (ויקיפדיה)
מתוך: תקווה בין החולות
אסם
אסם הוא מבנה חקלאי המשמש לאחסון תבואה, בית לבעלי חיים כמו סוסים וחמורים הבנוי מעץ או אבן, ובמקרה של סבתא היה בנוי מקש, חלקו העליון של האסם שימש בדרך כלל לאחסון חציר ותבואה.
מתוך: המסע לקירגיזיה – חנה גולדשטיין
אסם
אסם הוא מבנה חקלאי המשמש לאחסון תבואה, בית לבעלי חיים, מקום לאחסון כלי רכב חקלאיים ואזור עבודה מקורה. אסמים נמצאים בדרך כלל בחוות חקלאיות. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של דוד שטרנרייך
אסמ"י
אסמ"י היה הארגון המקצועי של הספרנים והמידענים בישראל. הארגון, שפעל עד לפירוקו בשנת 2021, נוצר בשנת 2009, כאיחוד בין אגודת "אס"י" לגוף שכבר נשא את השם "אסמ"י". (ויקיפדיה)
מתוך: נחמה ירון הספרנית של גני תקווה
אסמאעליה
אִסמאעיליה היא בירת מחוז אסמאעיליה במצרים. אסמעיליה שוכנת על גדתה המערבית של תעלת סואץ, בערך במחצית הדרך בין פורט סעיד בצפון לבין העיר סואץ בדרום. העיר משמשת כמרכז מינהלי לרשות תעלת סואץ ונמצא בה ריכוז של בניינים בסגנון קולוניאלי אשר נבנו עוד בימי הקמת תעלת סואץ על ידי הצרפתים ובימי השלטון הבריטי. רוב הבניינים המפוארים בעיר עדיין משמשים בעלי תפקידים במנהלת תעלת סואץ. בזכות שדרותיה המטופחות וגניה הציבוריים זכתה העיר לכינוי "הגן של מצרים". (ויקיפדיה)
מתוך: כיפה אדומה