מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אנייה נגבה
נגבה הייתה אוניית הנוסעים השנייה שנרכשה על ידי חברת הספנות הישראלית צים, ומשימתה העיקרית הייתה הבאתם ארצה של מאות עולים ופליטים, בשנותיה הראשונות של המדינה.
מתוך: מתוניס לקרית שמונה – משכילה בת חקלאי
אניית "נגבה"
"נגבה" הייתה אוניית הנוסעים השנייה שנרכשה על ידי חברת הספנות הישראלית צים, ומשימתה העיקרית הייתה הבאתם ארצה של מאות עולים ופליטים, בשנותיה הראשונות של המדינה.
מתוך: העלייה ארצה באניית "נגבה"
אניית "נגבה".
"נגבה" הייתה אוניית הנוסעים השנייה שנרכשה על ידי חברת הספנות הישראלית צים, ומשימתה העיקרית הייתה הבאתם ארצה של מאות עולים ופליטים, בשנותיה הראשונות של המדינה.
מתוך: חזרה בזמן
אניית אקסודוס
אקסודוס או יציאת אירופה תש"ז הוא שמה של אוניית מעפילים שיצאה מחופי דרום צרפת ב-11 ביולי 1947, כשעל סיפונה 4,515 נוסעים ניצולי שואה, במטרה להגיע לארץ ישראל. בין הנוסעים היו 1,282 נשים, 1,561 גברים, 1,017 נערים ו-655 ילדים. הנוסעים לא הורשו להיכנס לתחומי הארץ, והוחזרו בכוח למחנות העקורים בגרמניה, לאחר מאבק מר.
מתוך: עלייה עם אוניית אקסודוס
אניית המעפילים "רפיח"
רפיח הייתה אוניית מעפילים שהובילה כ-785 מעפילים מיוגוסלביה לארץ ישראל בדצמבר ... שמה הוסב ל"רפיח" בעקבות לכידת חברי ההגנה והגלייתם למחנה מעצר ברפיח שבצפון סיני.
מתוך: סיפור אהבה, התאונה קשה שהסתיימה בחתונה
אניית המעפילים "טרנסילבניה"
טרנסילבניה הייתה אוניית נוסעים רומנית, שהפליגה עם תיירים בים השחור, בים התיכון, בים סוף ובאוקיינוס ההודי. טרנסילבניה הובילה עולים חדשים שעלו לארץ ישראל לפני ואחרי מלחמת העולם השנייה ובהמשך למדינת ישראל. הספינה הייתה מיועדת להובלת 412 נוסעים, אך בהובלת עולים חדשים צופפו על סיפוניה עד אלפיים נוסעים. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא יעקב – העלייה לארץ
אניית המעפילים קדימה
קדימה הייתה אוניית מעפילים שאירגן המוסד לעליה ב' של "ההגנה". בתקופת הפלגתה, נערכה החקירה של ועדת אונסקו"פ. העיתוי להפלגתה היה מתוכנן להיות מתואם עם אירועי החקירה, אולם האונייה לא עמדה בלוח הזמנים ואיחרה את המועד המתוכנן; והגיעה לחיפה לאחר עזיבת חברי הוועדה את ארץ ישראל.
מתוך: תחנות נדודי העליה מאוסטריה לישראל
אניית המעפילים קליין - כתריאל יפה
כתריאל יפה הייתה אוניית מעפילים שארגן המוסד לעליה ב' של ההגנה. נקראה על שמו של רב החובל כתריאל יפה, שהשתתף בליווי שיירות מעפילים, והיה מפקד פשיטה מהים של הצבא הבריטי במלחמת העולם השנייה בלבנון, שבו השתתפו "כ"ג יורדי הסירה".
מתוך: אין עבר ללא עתיד
אניית העצמאות, רמת הדסה , משק הפועלות
אניית העצמאות הייתה אנייה אשר הביאה עולים מצפון אפריקה לארץ ישראל. רמת הדסה – היה מוסד ליד טבעון, בו ריכזו את הנערים שעלו לארץ בעליית הנוער ומשם פיזרו אותם לקיבוצים שונים. משק הפועלות –שכן בתל אביב והיה משק חקלאי (דוגמת מקווה ישראל) אותו ניהלה חנה צ'יזיק. המקום הכשיר את הנערים העולים לפני שנשלחו לקיבוצים.
מתוך: סיפור חייו של סבא יצחק
אניית חיים ארלוזורוב
הייתה אניית מעפילים שארגן המוסד לעליה ב'. האונייה, שנקראה על שמו של המדינאי חיים ארלוזורוב, הובילה 1,346 מעפילים[1] מנמלי שוודיה ואיטליה אל חוף ארץ ישראל בחורף 1947, במסע הימי הארוך ביותר של ספינת מעפילים עד אז. האונייה עלתה על שרטון מול חוף בת גלים שבחיפה ב-28 בפברואר1947, תוך מאבק בספינות וחיילי הצי הבריטי. מעפיליה נעצרו על ידי הבריטים וגורשו למחנות המעצר בקפריסין. נושאים: שואה, עליה, הסטוריה ציטוט: ב"ה זכיתי להקים משפחה יהודית חסידית מפוארת, צאצאיי הם הנקמה המתוקה שלי בנאצים הרשעים.
מתוך: סיפורו של הסיר והסכין ברכבת המובילה למחנה העבודה..
אניית מולדת
מולדת הייתה אוניית מעפילים שארגן המוסד לעליה ב' של "ההגנה". נקראה על שם הרצון הלאומי היהודי למולדת בארץ ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: מבואנוס איירס לארץ ישראל
אניית מעפילים
ההעפלה הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב⁻1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב⁻1948 .
מתוך: השרונים
אניית מעפילים
מדינת ישראל הייתה אוניית מעפילים שארגן המוסד לעלייה ב' של "ההגנה". מאחרונות אוניות המעפילים, היא הפליגה במאי 1948.
מתוך: העלייה ממרוקו לארץ ישראל
אניית מעפילים נגבה
"נגבה" הייתה אוניית הנוסעים השנייה שנרכשה על ידי חברת הספנות הישראלית צים, ומשימתה העיקרית הייתה הבאתם ארצה של מאות עולים ופליטים, בשנותיה הראשונות של המדינה.
מתוך: עלית משפחת קרנץ
אניית מעפילים תיאודור הרצל
תיאודור הרצל הייתה אוניית מעפילים שאירגן המוסד לעליה ב'. נקראה על שמו של המנהיג הציוני בנימין זאב הרצל. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה לארץ ישראל