מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

תקופת הצנע
תקופת הצנע פרושה חוסר במצרכי מזון. האוכלוסייה קיבלה תלושים ולפי זה חולק מזון מועט וגם באיכות ירודה.
מתוך: ילדות לאחר קום המדינה
תקופת הצנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה. הוטלו הגבלות על כספים שניתן להוציא מהארץ.
מתוך: סבתא ז'קלין מספרת על העלייה מקזבלנקה לבאר שבע
תקופת הצנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע (ביטוי הבא לתאר תקופת צמצום במזון. בישראל, פעמים רבות משתמשי הכינוי מתכוונים רק לתקופה עד תחילת המדיניות הכלכלית החדשה). מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה.
מתוך: סיפורים קצרים חסרי הומור מהחיים
תקופת הצנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה. הוטלו הגבלות על כספים שניתן להוציא מהארץ. אזרח ישראלי שיצא לחו"ל באותה תקופה יכול לשאת עמו רק סכום קטן של מטבע חוץ.
מתוך: ילדות של נתינה ואהבה
תקופת הצנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע (ביטוי הבא לתאר תקופת צמצום במזון.) בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך.
מתוך: סבתא לאה נולדה 3 שנים לאחר קום המדינה
תקופת הצנע
תקופת הצנע- מקום המדינה עד סוף שנות ה50, תקופה קשה של מחסור במזון, ביגוד דיור ועוד. ניתנו לכל משפחה פנקסי תלושים שבעזרתם קיבלו את החסר- בהגבלה. בתקופה זו פרח השוק השחור.
מתוך: ילדה אחת ארבעה בתים
תקופת הצנע
מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959 ובה ניתנה הקצבה של מזון למשפחה
מתוך: סיפור חייו של סבא איציק
תקופת הצנע
תקופת הצנע בישראל הייתה בין השנים 1949-1959. מטרתה הייתה לחסוך למדינה הוצאות במטבע חוץ (דולרים) על ידי צמצום בהוצאות המחייה ושימור רמת חיים שווה וצנועה לכל האוכלוסייה
מתוך: רמי ונירה – פעם היה אחרת
תקופת הצנע
הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959 וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה.
מתוך: סבתא זהבית עולה מתוניס למעברה באשקלון
תקופת הצנע
צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים.
מתוך: כשאתה נותן ומתמלא זו אהבה
תקופת הצנע
בשנות החמישים שמשפחתה של סבתי עלו לארץ המצב הכלכלי לא היה טוב בארץ ישראל הייתה תקופת צנע פירושו מחסור.
מתוך: דור לדור יביע אומר