מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

שלום בית
שלום בית הוא מונח המתאר יחסי שלום והרמוניה בין בני משפחה, באופן המאפשר חיים משותפים ללא חיכוכים ומריבות קשות. שלום בית נחשב כערך ביהדות, הן מצד מצוות ומידות טובות שבין אדם לחבירו, והן כתשתית לחיי נישואים והקמת משפחה בצורה בריאה ואידיאלית. (ויקיפדיה)
מתוך: ייסורי הקליטה – חוה כץ
שלום וברכה
כשאומרים לסבתא שלום היא תמיד עונה "שלום וברכה". כי לדעתה צריך לקדם כל אדם גם בשלום וגם בברכה. כשמבקשים מסבתא דבר מה היא תמיד עונה "ברצון". סבתא תמיד משתדלת למלא את כל בקשותינו ועושה זאת בחפץ לב.
מתוך: החיים הם מתנה
שלום חנוך
שָׁלוֹם חֲנוֹךְ (נולד ב-1 בספטמבר 1946) הוא זמר-יוצר, פזמונאי ומלחין ישראלי, הנחשב לאחד מראשוני היוצרים ברוק הישראלי. יצירתו, הן במסגרת שיתופי פעולה עם אמנים אחרים בתחילת דרכו והן לאחר מכן כסולן, השפיעה רבות על המוזיקה הפופולרית בישראל. במיוחד מוכר שיתוף הפעולה שלו עם הזמר אריק איינשטיין, שהניב את אלבומי הרוק הישראליים הראשונים.
מתוך: ארץ ישראל היפה
שלום לוין ד"ר
שלום לוין (נולד ב-27 במרץ 1916, ט' בניסן תרע"ו – 1995, תשנ"ה) היה המזכיר הכללי של הסתדרות המורים בישראל (1955–1980), נשיא הפדרציה הבינלאומית של התאגדויות המורים (1964–1966), חבר הכנסת (1969–1977, חבר ועדת החוץ והביטחון וּועדת החינוך), חבר הוועדה המרכזת של ההסתדרות הכללית (1978–1981) ונשיא הסתדרות המורים החמישי ויו"ר המועצה הפדגוגית (1980 - 1995). עד יום מותו היה חבר הנהלה ויועץ מיוחד של "הקונפדרציה העולמית של ארגוני מקצוע ההוראה" (WCOTP).
מתוך: ראשונים ופורצי דרך במשפחתי
שלום צאלח
שלום צאלח (1923 — 22 בינואר 1952) היה יהודי שהוצא להורג בהקשר לפיגועים בבגדאד. מהרוגי המלכות בעיראק. מקום קבורתו לא ידוע, אולם הוצבה מצבה לזכרו בבית העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים. שלום צאלח הונצח בסדרת בולי דואר ישראל "הרוגי מלכות" ובקריאת רחוב ומתחם על שמו בשכונת עמישב בפתח תקווה ורחוב בקרית אתא. ברחבת מוזיאון מורשת יהדות בבל באור יהודה מוצגת אנדרטה לזכרם של שלום צאלח ויוסף בצרי ועליה חרותות המילים "תחי מדינת ישראל". (ויקיפדיה)
מתוך: שלום צאלח – הדוד שהיה איש מחתרת
שלום צאלח
שלום צאלח (1923 — 22 בינואר 1952) היה יהודי שהוצא להורג בהקשר לפיגועים בבגדאד 1950-51. מהרוגי המלכות בעיראק. (ויקיפדיה)
מתוך: עד עמוד התלייה
שלום שבאזי
מגדולי חכמי ומשוררי תימן ואחד מגדולי היוצרים בספרות העברית והיהודית לדורותיהם.
מתוך: ספר המגילות שנתן לי אבי
שלום שבזי
רבי שלוֹם שבזי, המכונה גם אבא שׁלום שבזי (ה'שע"ט, 1619 – ה'תמ"ו, 1686?) היה מגדולי חכמי ומשוררי תימן ואחד מגדולי היוצרים בספרות העברית והיהודית לדורותיהם. (ויקיפדיה)
מתוך: חטיפת אחי ישראל
שלום שבזי
רבי שלוֹם שבזי, המכונה גם אבא שׁלום שבזי (ה'שע"ט, 1619 – ה'תמ"ו, 1686?) היה מגדולי חכמי ומשוררי תימן ואחד מגדולי היוצרים בספרות העברית והיהודית לדורותיהם. (ויקיפדיה)
מתוך: דרך הרוח מי ידע?
שלומי
שלומי היא מועצה מקומית במחוז הצפון בישראל. היא שוכנת בגליל המערבי, כקילומטר מגבול לבנון, כ-4 קילומטרים מזרחית לים התיכון ו-3 קילומטרים מזרחית לראש הנקרה. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1960.
מתוך: החיים בארץ בתחילת הדרך
שלומי אל- באסה
שלומי נוסדה כעיירת פיתוח, על שטח הכפר הערבי אל-באסה, כמרכז אזורי למתן שירותים ליישובי הסביבה. בשנת 1956 החלה בניית השיכונים ביישוב, דרומית להריסות הכפר אל-באסה. תושביה הראשונים היו עולים ממרוקו ותוניסיה. בעת קבלת מעמד של מועצה מקומית ב-1960 מנתה שלומי 1,600 תושבים.
מתוך: סיפור העלייה של סבתי מזל דמארי
שלופטתנדה
מנוחת צהריים שהיתה מקובלת בילדותה של סבתי. היה מקובל לא להפריע למנוחה בין 2-4 אחה"צ
מתוך: הבובה של סבתא
שלוש הרגלים
שָׁלשׁ רְגָלִים הוא כינוי לשלושה חגים מקראיים, בהם הצטווה עם ישראל לעלות לרגל לבית המקדש בירושלים ולהביא תרומה מתבואתם ופירותיהם. חגים אלה הם פסח, שבועות וסוכות.
מתוך: שיר המעלות לדוד
שלוש הרגלים
שָׁלשׁ רְגָלִים הן שלושה חגים מקראיים, פסח, שבועות וסוכות, בשלושת רגלים אלו נצטווה עם ישראל, בתורה, בשלושה מצוות, הראשונה היא להקריב קרבן ראיה, מצווה שנייה להקריב קרבן חגיגה, ומצוה נוספת היא המצווה לשמוח ברגל.
מתוך: המפה הלבנה של סבתא
שלוש מקלות
שלוש מקלות הוא משחק ילדים שהוא למעשה תחרות בקפיצה משולשת. לפי כללי הדקדוק העברי יש לומר "שלושה מקלות", אך המשחק מכונה בפי הילדים "שלוש מקלות", בניגוד לכללים. בין המשתתפים במשחק נקבע סדר כך שנקרא מי ראשון, מי שני וכן הלאה. שלושה מקלות מסודרים במקביל זה לזה כאשר המרווח ביניהם קבוע. ויקיפדיה
מתוך: קורות החיים של נחמה אבוטבול