מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

פרם
פרם (ברוסית: ?????) היא עיר המהווה את המרכז האדמיניסטרטיבי של מחוז פרם ברוסיה. העיר שוכנת על גדות הנהר קאמה בחלק האירופי של רוסיה, בקרבת הרי אורל שהם הגבול הגאוגרפי בין אירופה ואסיה. בעיר כמיליון תושבים, והיא אחת הערים המאוכלסות ביותר ברוסיה (במקום ה-12 לפי מספר תושבים). מקור השם "פרם" הוא בשפת הקומי, ומשמעותו גבעה המכוסה בעצים.
מתוך: נולדתי ברוסיה, בעיר הגדולה "פרם"
פרמדיק
הוא אדם העוסק במקצוע רפואת החירום, והוא בעל הסמכות הבכיר ביותר בענף מדעי זה (שאינו רופא). הפרמדיק מעניק טיפול רפואי מתקדם במתאר שדה (כלומר, שלא במסגרת בית חולים), סמוך לזמן הופעת הפציעה או המחלה.
מתוך: האמנות שזורה בחיי מאז ולתמיד!
פרמיטיבי
מיושן. בהתייחסות לתרבות, תרבות פרימיטיבית נדונה כיחידה תרבותית שנעדרים ממנה סממנים מהותיים של מודרניות, או כתב. הסתכלות זו הייתה בשימוש אצל מערביים שביקשו לחקור את החברות החדשות שאותן גילו או כבשו. כיוצא מכך, התואר "פרימיטיבי" משמש ככינוי גנאי לאדם המחזיק בתפיסות ובדעות שאינן נחשבות ל"מודרניות", כמו הומופוביה וסקסיזם. גישה שקוראת לצפייה בעולם השלישי כבעל-ערך עדיף מזה המערבי קרויה פרימיטיביזם.(ויקיפדיה)
מתוך: ממרוקו לישראל – עליזה משה
פרמקולוגיה
תחום במדעי הרוקחות, העוסק בחקר פענוח מנגנוני פעולה של תרופות. המילה פרמקולוגיה נגזרת מיוונית (פרמקון = תרופה, לוגיה = תורה). הפרמקולוגיה קשורה בצורה הדוקה לביוכימיה ולפתולוגיה. פרמקולוגיה קלינית עוסקת בניסוי תרופות בשלבי הפיתוח האחרונים על אנשים חולים. (ויקיפדיה)
מתוך: אנחנו המראה והמצפן של הנכדים שלנו
פרמריבו
פרמריבו (בהולנדית: Paramaribo) היא עיר הבירה של סורינאם ושל מחוז פרמריבו, והגדולה בעריה. בשנת 2004 מנתה אוכלוסיית העיר 242,946 איש, המהווים את רוב אוכלוסיית המדינה. בשנת 2002 הכריז ארגון אונסק"ו על מרכזה ההיסטורי של העיר כאתר מורשת עולמית, וזאת בזכות המבנים הקולוניאלים מהמאה ה-17 ומ-המאה ה-18 הממחישים את הסגנון האדריכלי שנוצר מעירוב מוטיבים אירופים ומקומיים. (ויקיפדיה)
מתוך: ממדינת סורינאם לישראל
פרנה
תנור שעשוי מחמר ובוץ ואפו בתוכו לחם
מתוך: ההבטחה
פרנה (פארן)
פרנה היא לא תנור היא מעין אגלו מחוץ לבית עם אש ככה שהלחם קצת נשרף והופך לקריספי בקצוות , הלחם עגול ולא נראה כמו כיכר לחם רגיל
מתוך: שורשי במרוקו
פרנה – לחם מרוקאי
פרנה – לחם מרוקאי מסורתי מתכון ללחם המרוקאי המסורתי, אותו נהגו לאפות בתנור ("פְרֵנָה" בערבית מרוקאית) השכונתי או הביתי, שעל תחתיתו היו מונחים חלוקי נחל. מדובר בלחם בעל קרום רך ופנים בשרני וספוגי, טעים מאוד ומתאים במיוחד לליווי ארוחות עתירות רוטב (עגבניות חריף, כמובן). המתכון המובא כאן מספיק להכנת ארבע כיכרות.
מתוך: סבא רבא היה סוחר וייצר כוסות לצבא הצרפתי.