מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

עיתון "דבר"
דָּבָר היה עיתונה היומי של ההסתדרות הכללית, והופיע בין 1925 ל-1996.העיתון נוסד בידי ברל כצנלסון ומשה בילינסון, וגליונו הראשון ראה אור ב-1 ביוני 1925, בשם "דבר - עיתון פועלי ארץ ישראל". ההצעה לשם העיתון מיוחסת בדרך כלל לחיים נחמן ביאליק, אך יש המייחסים אותה לברל כצנלסון.‏
מתוך: סבא רבא יוסף היה חבר של דוד בן גוריון
עיתון "שער למתחיל"
שער למתחיל-השבועון בעברית קלה נכתב ונערך בפיקוח משרד החינוך, ומופץ בכל מקום שלומדים בו עברית בארץ ובעולם. העיתון כתוב בעברית קלה, מנוקד ומודפס באותיות גדולות וברורות.קהל היעד לומדי עברית בארץ ובעולם (מבוגרים, קהל היעד הוא לומדי עברית בארץ ובעולם-בני נוער וילדים, עולים חדשים וותיקים, גיל הזהב והציבור הרחב. הוא מופץ גם במהדורה דיגיטלית.
מתוך: סיפורי ילדות במעברה, חיים בירושלים, משפחה, מלחמות ישראל, ניסים ואמונה
עיתון הצופה
יומון דתי-לאומי ישראלי. אם התכוונתם ליומון העברי מיסודם של יצחק אשר אלישיב ואליעזר אליהו פרידמן שהופיע בוורשה מ-1903 ועד 1905, ראו הצופה (ורשה). Hatzofe-logo01.jpg הצופה היה יומון ישראלי בעל אופי דתי-לאומי שיצא לאור במשך 71 שנה, מ-1937 ועד 2008, אז התמזג עם העיתון מקור ראשון.
מתוך: כיסופי הגאולה לארץ אבות
עיתון הצפירה
העיתון העברי הראשון בפולין בתקופת השלטון הרוסי, נוסד בוורשה כשבועון על-ידי חיים זליג סלונימסקי (חז"ס) בשנת 1862
מתוך: מורשת משפחת קופפרמינץ
עכו
בשנת 2001 הוכרזה עכו העתיקה כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו. שבע שנים לאחר מכן, בשנת 2008, הוכרזו המקומות הבהאים הקדושים בחיפה ובגליל המערבי כאתר מורשת עולמית נוסף, וחלק מהם ובכלל זה המקום הקדוש ביותר לדת הבהאית – אל-באהג'ה, שוכנים בעכו ובסביבותיה. העיר היא האתר היחיד בישראל המופיע בשתי הכרזות שונות ברשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו.
מתוך: ילדות בקזבלנקה של סבא יעקב פרץ
עכו לאחר קום המדינה
עם תום מלחמת השחרור לא היו בעכו תושבים יהודים ונותרו בה רק כשליש מתושביה הערבים, יתרתם נמלטו ללבנון או שעברו לכפרי הגליל והוכרזו כנפקדים נוכחים. כמקובל באותה תקופה הוקצו בתי הפליטים לחיילים משוחררים ולעולים חדשים והוקמה בה מעברה גדולה בדרום העיר לרגלי תל עכו ("הר נפוליאון") - מעברת "גבעת נפוליאון". על תושבי העיר הערבים הוטל ממשל צבאי. במהלך שנות ה-50 וה-60 נבנו סביב עכו העתיקה שיכונים שנועדו לאכלס עולים חדשים ואת מפוני המעברה. ויקיפדיה
מתוך: תינוקות מהונגריה עולים לארץ ישראל
עכובית הגלגל
צמח בעל פרחים וקוץ ממשפחת המורכבים. גובהו של הצמח כ-25–45 ס"מ. הפרחים יושבים על קרקפות הנישאות בראשי הגבעולים. צבע הפרחים צהוב-סגלגל. הצמח נחשב לדוגמה קלאסית ל"צמח-גלגל". צמח-גלגל הוא צמח שכולו, כיחידה אחת, מתגלגל ברוח להפיץ את זרעיו, כלומר, שיחידת התפוצה שלו היא הצמח השלם (פרט לחלקיו התת-קרקעיים הרב-שנתיים). בישראל, פורחת העכובית בחודשים מרץ-מאי. (ויקיפדיה)
מתוך: קורות חייו של מיכאל לוי
עכן (נחש)
עכן הוא סוג של נחש ארסי בתת-משפחת הצפעונים. הוא נפוץ באזורי מדבר מצפון אפריקה מזרחה עד לחצי האי ערב ואיראן. קיימים שלושה מינים המוכרים בסוג זה, שאת כולם ניתן למצוא בישראל. לעכן אין מזג רגזני, וארסו לא ארסי כמו זה של האפעה. הכשה יכולה להיות כואבת ותמיד צריך להתייחס אליה ברצינות. (ויקיפדיה)
מתוך: ריחות מדבר – עובד בורשטיין
על בסיס לא מפריע
בעת זימון בני משפחה או חברים למפגש כלשהו, אני מדגיש שהמפגש יתקיים "על בסיס לא מפריע" לכל אחד ממשתתפי המפגש.
מתוך: שם נולדתי כאן נולדו לי ילדי
על כנפי נשרים
מבצע על כנפי נשרים הוא השם שניתן למבצע העלאתם של יהודי תימן בעיקר ומעט מיהודי אריתריאה לארץ ישראל כחלק מעליות חיסול גלויות בשנים 1949 ו-1950. המבצע כונה כך מתוך ספר שמות, פרק י"ט, פסוק ד': "ואשא אתכם על כנפי נשרים, ואביא אתכם אלי". המבצע כונה גם מבצע מרבד הקסמים[1] וכן מבצע ביאת המשיח. במבצע השתתפו מטוסי אל על ואלסקה איירליינס. עלו בו כ־50,000 עולים, רובם המוחלט מתימן. (ויקיפדיה)
מתוך: אזעקת אמת
על כנפי נשרים
מבצע על כנפי נשרים הוא השם שניתן למבצע העלאתם של יהודי תימן בעיקר ומעט מיהודי אריתריאה לארץ ישראל כחלק מעליות חיסול גלויות בשנים 1949 ו-1950. המבצע כונה כך מתוך ספר שמות, פרק י"ט, פסוק ד': "ואשא אתכם על כנפי נשרים, ואביא אתכם אלי". המבצע כונה גם מבצע מרבד הקסמים וכן מבצע ביאת המשיח. במבצע השתתפו מטוסי אל על ואלסקה איירליינס. עלו בו כ־50,000 עולים, רובם המוחלט מתימן. (ויקיפדיה)
מתוך: שושנה מתנדבת בגן הילדים בגני תקווה
על כנפי נשרים
מבצע על כנפי נשרים הוא כינוי למבצע העלאתם של יהודי תימן ויהודי עדן לארץ ישראל כחלק מעליות חיסול גלויות בשנים 1949 ו-1950. המבצע כונה כך מתוך ספר שמות, פרק י"ט, פסוק ד': "ואשא אתכם על כנפי נשרים, ואביא אתכם אלי". המבצע כונה גם מבצע מרבד הקסמים וכן מבצע ביאת המשיח.
מתוך: על כנפי נשרים
על כנפי נשרים
מבצע על כנפי נשרים היה מבצע של מדינת ישראל להעלאת יהודי תימן ומעט מיהודי אריתריאה לארץ ישראל כחלק מעליות חיסול גלויות בשנים 1949 ו-1950. המבצע כונה גם מבצע מרבד הקסמים וכן מבצע ביאת המשיח. במבצע השתתפו מטוסי אל על ואלסקה איירליינס. עלו בו כ־50,000 עולים, רובם המוחלט מתימן. (ויקיפדיה)
מתוך: החיים של הוריי בתימן – גאולה דהרי
על כנפי נשרים
מבצע על כנפי נשרים (נקרא גם ״מרבד הקסמים״) הוא השם שניתן למבצע העלאתם של יהודי תימן ויהודי עדן לארץ ישראל כחלק מעליות חיסול גלויות בשנים 1949 ו-1950. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא סעדיה על כנפי הנשרים