מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

עיברי
עִבְרִים הוא כינוי מקראי לבני ישראל. עם תחיית השפה העברית בארץ ישראל והתהוות היישוב העברי החל לשמש הכינוי "עברים" לבני החברה העברית החדשה והיישוב העברי ("היישוב החדש") בארץ ישראל, הדוברים עברית, ולכל דבר או התארגנות השייכים לחברה זו. (ויקיפדיה)
מתוך: למרות הכל אנחנו פה
עידוד הילודה
שנים הראשונות שלאחר הקמתה, העניקה מדינת ישראל את "פרס הילודה" - מענק של 100 לא"י לאימהות שילדו עשרה ילדים או יותר[5], שביטא את הוקרת המדינה לאימהות אלו. הפרס המזוהה עם דוד בן-גוריון, שקשר קשר בל ינתק בין רוב יהודי בארץ ישראל ובין ריבונות יהודית בארץ ישראל, הוענק גם על ידי משה שרת בהיותו ראש ממשלה. (ויקיפדיה)
מתוך: הריקוד הוא אהבת חיי
עיוורון
עיוורון הוא סוג של נכות המתבטא בפגיעה מסוימת או מוחלטת ביכולת הראייה, באופן זמני או לצמיתות. לעיתים מדובר במום מולד ולעיתים נגרם כתוצאה ממחלה או תאונה.
מתוך: סיפור חיי סבתא לאה בדולח
עיוני
אֲהוּבִי, עיניים שלי, בָּבַת עֵינִי - זהו כינוי בערבית תימנית למישהו יקר ואהוב.
מתוך: בקבוקון הכחל
עיטור הדגל האדום
היה עיטור צבאי של ברית המועצות. העיטור הוענק לחיילי הצבא האדום על אומץ יוצא מגדר הרגיל בשדה הקרב.
מתוך: סבא רבא הגיבור
עיטור הכוכב האדום
עיטור הכוכב האדום נוסד בשנת 1930. העיטור מוענק על פעילות יוצאת דופן למען הגנה על ברית המועצות הן בימי המלחמה והן בימי שלום. העיטור בעל צורת כוכב עשוי מכסף ומצופה באמייל אדום. במרכז העיטור מודבקת לוחית בצורת פרסה ובה מצויר חייל עם רובה בעמידה התקפית. סביב החייל ישנו כיתוב ברוסית "פועלי כל העולם, התאחדו!". לרגלי החייל ישנו כיתוב - ברית המועצות (ברוסית: СССР). בתחתית העיטור מצוירים פטיש ומגל - אחד מסמלי ברית המועצות. (ויקיפדיה)
מתוך: משפחתה של סבתא נינה במלחמת העולם השנייה
עיטור העוז
עיטור העוז הוא העיטור השני בחשיבותו שניתן בצה"ל. העיטור מוענק על ידי הרמטכ"ל, על "מעשה גבורה שנעשה במילוי תפקיד קרבי תוך חירוף נפש". (ויקיפדיה)
מתוך: מיכל לניר על משבר, תקומה והשראה