מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

עגעתון
געתון הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי בגליל המערבי, מזרחית לעיר נהריה מערבית לעיר מעלות-תרשיחא. הוקם בשנת 1948 על ידי חברי גרעין העלייה "אחד במאי" מהונגריה. שמו ניתן לו על שם הנחל העובר בסמוך - נחל הגעתון שחוצה את העיר נהריה לרוחבה ונשפך לים התיכון.
מתוך: החיים בקיבוץ
עדה מימון
עדה מימון (פישמן) (8 באוקטובר 1893 − 10 באוקטובר 1973) הייתה מהמייסדות ומהמובילות של מפלגת הפועל הצעיר ותנועת הפועלות, חברת הכנסת הראשונה והשנייה מטעם מפא"י ומהיוזמות של חוק שיווי זכויות האשה (תשי"א). עלתה ארצה ב-1912 הייתה מורה ומחנכת במושבות. בשנת 1926 יזמה את הקמתו של "משק הפועלות להכשרה חקלאית על ידי נס ציונה", שהפך ב-1930 לבית הספר החקלאי עיינות בהנהגתה. כל חייה פעלה למען שיפור מעמד הנשים ולהבטחת שוויון זכויות מלא להן. מימון נחשבת לאחת המתעדות המרכזיות של תולדות תנועת הפועלות בארץ ושל התנועה לשחרור האישה בישראל בשנים שקדמו להקמת המדינה. (ויקיפדיה)
מתוך: "עיינות" בית ספר חקלאי פנימייה
עדיאל אמוראי
עדיאל אמוראי הידוע גם בכינויו עדי אמוראי (נולד ב-17 בפברואר 1934) כיהן כחבר הכנסת מטעם המערך. עדי אמוראי נולד ברחובות. אביו, יעקב אמוראי, מורה וסופר, היה נשיא הסתדרות המורים הרביעי. לאחר שמשפחתו עברה לתל אביב, למד בתיכון עירוני א'. לאחר הצבא למד כלכלה, יחסים בינלאומיים ומינהל ציבורי באוניברסיטה העברית בירושלים.
מתוך: שושלת הדורות במשפחת אמוראי
עדים במדים
הכינוי למשלחות של צבא הגנה לישראל למחנות השמדה בפולין או במצעד החיים .
מתוך: הסיפור של סבא שלום
עדים במדים
עדים במדים הוא הכינוי למשלחות של צה"ל לפולין ולארצות נוספות, בעקבות אירועי השואה. מטרת המשלחות היא העמקה ולימוד אישי-ראשוני של האירועים בתקופת השואה. את התוכנית יזם אלעזר שטרן בן לניצולי שואה, לאחר ביקור שערך עם הוריו באושוויץ
מתוך: עדים במדים – במדי צה"ל על אדמת פולין