מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

סרח בת אשר
בתו של אשר בן יעקב היא הבת היחידה המנויה בין בניו של אשר וברשימת הצאצאים בכלל, לפי המדרש היא היתה זו שבישרה ליעקב על כך שיוסף עודנו חי.
מתוך: חיי הילדות שלי במושב ברכיה
סרט דוקומנטרי
סרט תיעודי (הנקרא גם סרט תעודה או סרט דוקומנטרי) הוא סרט שמטרתו לתעד את המציאות, בניגוד לסרט קולנוע שמטרתו להציג תסריט בדוי, אם כי, לעתים, מבוסס על סיפור אמיתי. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא מירי צור פיזן
סרט דוקומנטרי או סרט תיעודי:
הוא סרט קולנוע שמטרתו לתעד את המציאות, לדוגמה: סרט טבע, סיפור אישי, סרט תיעודי העוסק בחייו של אדם מפורסם. (ויקיפדיה)
מתוך: החלום – להיות על הבמה
סרט מדידה
סרט מידה הוא סרגל גמיש הניתן לקיפול או גלילה, עשוי בדרך כלל סרט בד או מתכת ומשמש למדידת אורכים ומרחקים. להבדיל מסרגל קשיח, סרט המידה במצבו המקופל או המגולגל קטן וקומפקטי בהרבה מהאורך המרבי אותו הוא יכול למדוד. סרטי מידה נמצאים בשימוש אצל חייטים ותופרים, נגרים, מסגרים, קבלנים, בספורט ועוד. (ויקיפדיה)
מתוך: סרט מדידה שלא חלף זמנו
סרט צילום
רצועת פלסטיק ארוכה שנהגו להכניס למצלמה כדי לשמור את התמונות המצולמות. עם סיום הרצועה יש צורך לפתח את התמונות במעבדה.
מתוך: ספור על עליה והגשמה
סרט צילום
סרט צילום הוא אמצעי לאחסון מידע בצורה של תמונות המצולמות במצלמה על גבי רצועה ארוכה של פלסטיק שמצופה בחומרים הרגישים לאור. הציפוי הוא אמולסיה של ג'לטין כחומר מדביק ומקשר, עם הלידי כסף רגישים לאור. כאשר האמולסיה נחשפת לכמות מספקת של אור, הלידי הכסף יוצרים תמונה סמויה (שאינה נראית לעין) ובעזרת תהליכים כימיים ניתן להפוך את התמונה לגלויה ולקבע אותה. (ויקיפדיה)
מתוך: משהו קצת אחר – בעין העדשה
סרטי גבע
בקום המדינה לא היה חדשות בטלויזיה אז העלו חדשות רק בקולנוע
מתוך: יהדות בכל מחיר
סרטי גבע
סרטי גבע בע"מ הייתה חברה ישראלית אשר עסקה בהפקת סרטי קולנוע. החברה הייתה שותפה להפקת יומן קולון שהפך ב-1953 ליומן חדשות דו-שבועי המוכר בשם "יומני גבע". בתנאים ששררו בישראל בשנות החמישים היה צורך במאבק הישרדות יומיומי על-מנת להבטיח את קיום החברה. הסרט התעודי הראשון של האולפן עסק במבשרת ציון. (ויקיפדיה)
מתוך: הילדות בימין משה – קלרה אמון
סרטיפיקאט
אשרת העלייה לארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי. הרישיון לעלות לארץ ישראל חולק על פי מכסות. המכסות נקבעו על ידי הבריטים ששלטו בארץ.
מתוך: השירות בפלמ"ח
סרטיפיקאט
(באנגלית: Immigration certificate, מילולית: אשרת הגירה), היה הכינוי שניתן לאשרת העלייה לארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי. רישיון העלייה חולק על פי מכסות שנקבעו על ידי הבריטים במשא ומתן בינם לבין ההנהלה הציונית, בהסתמך על תקנות הספר הלבן הראשון. (ויקיפדיה)
מתוך: אנו באנו ארצה