מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

סמלת חן וסעד
אחראית על החיילות ששירתו באותה יחידה
מתוך: שלושה דורות
סמלת סעד
חיילת שתפקדה לעזור לתנאים הפרטיים של חילם בעלי קשיים כלכלים ומשפחתיים
מתוך: מיזוג גלויות
סמלת תרבות
חיילת שתפקידה היה לדאוג לרווחת החיילים ולעיסוק בשעות הפנאי ובהפוגות מהלחימה.
מתוך: סיפורה של סבתא פירחה
סמנה
סמנה היא חמאה מזוקקת הנמצאת בשימוש במטבח התימני. בתהליך הזיקוק מוציאים את חלקי החלב המוצקים מהחמאה, פעולה המאריכה את חיי המדף של הסמנה, וגם הופכת אותו לתוסף תזונה שאינו אלרגני. נהוג להוסיף אותו לתבשילים, פיתות ותוסף לכובאנה
מתוך: סיפור חייה של סבתי נעמי בן שלום
סמרה
סמרה (ברוסית: Самара, מ-1935 עד 1991 נקראה העיר קויבישב, ברוסית: Куйбышев) היא העיר השישית בגודלה ברוסיה, השוכנת על גדות נהר וולגה, בירת מחוז סמרה. נכון לשנת 2017 מונה אוכלוסיית העיר כ-1,169,719 תושבים.
מתוך: סמרה עיר שניצלה מיד הנאצים
סמרה
סמרה (ברוסית: Самара, מ-1935 עד 1991 נקראה העיר קויבישב, ברוסית: Куйбышев) היא העיר השמינית בגודלה ברוסיה, השוכנת על גדות נהר וולגה, בירת מחוז סמרה. בתקופת מלחמת העולם השנייה, בזמן הקרב על מוסקבה כאשר היה חשש ניכר שמוסקבה תיפול בידי הגרמנים - החליטו סטלין וההנהגה הסובייטית להפוך את קויבישב לבירה הזמנית של ברית המועצות במקרה שמוסקבה תיפול, ולשם כך אף העבירו לשם את הממשלה. גם סטלין עצמו התכוון לברוח לקויבישב, אך חזר בו לבסוף ונשאר במוסקבה. (ויקיפדיה)
מתוך: יפים ליטבינובסקי – שותף פעיל במרד מחנה סוביבור
סמרה
סמרה (ברוסית: Самара, מ-1935 עד 1991 נקראה העיר קויבישב, ברוסית: Куйбышев) היא העיר השמינית בגודלה ברוסיה, השוכנת על גדות נהר וולגה, בירת מחוז סמרה. עד תחילת המאה ה-19 העיר הייתה מחוץ לתחום המושב והורשו להתיישב בה קנטוניסטים בלבד. בין השנים 1914 ו-1917 הוגלו יהודי אזורי הלחימה מהארצות בלארוס, ליטא ולטביה לעיר, וכך גדלה קהילת יהודיה בצורה משמעותית. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא לאוניד סמוטריץ – ללא חרטות
סמרה
העיר השמינית בגודלה ברוסיה, השוכנת על גדות נהר וולגה, בירת מחוז סמרה. עד תחילת המאה ה-19 העיר הייתה מחוץ לתחום המושב והורשו להתיישב בה קנטוניסטים בלבד. בין השנים 1914 ו-1917 הוגלו יהודי אזורי הלחימה מהארצות בלארוס, ליטא ולטביה לעיר, וכך גדלה קהילת יהודיה בצורה משמעותית. ב-1991 חודשה הפעילות הקהילתית ומכהן בה הרב שלמה דייטש כרב העיר. שני בתי ספר יהודים קיימים בה, האחד של רשת אורט העולמית והשני של רשת "אור אבנר" של חב"ד. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייו של עקיבא סייננסקי