מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

סוסה
(בערבית: سوسة, בצרפתית: Sousse), היא העיר השלישית בגודלה בתוניסיה. סוסה שוכנת בסאהל התוניסאי, לחופי מפרץ חממת בים התיכון, כ-140 ק"מ דרומית לבירה תוניס, והיא מכונה באופן לא רשמי "בירת הסאהל של תוניסיה". בשנת 1988 הכריז ארגון אונסק"ו על רובע המדינה בעיר כעל אתר מורשת עולמית. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העלייה של סבתא נינה
סוסה
סוסה (ערבית ????, "סוסה" - במקורות היהודיים, צרפתית Sousse), היא העיר השלישית בגודלה בתוניסיה. סוסה שוכנת בסאהל התוניסאי, לחופי מפרץ חממת בים התיכון, כ-140 ק"מ דרומית לבירה תוניס, והיא מכונה באופן לא רשמי "בירת הסאהל של תוניסיה".
מתוך: הסיפור של סבתא אסתר
סוסה
העיר השלישית בגודלה בתוניסיה. שוכנת בחוף המזרחי של תוניסיה והיא מכונה באופן לא רשמי "בירת הסאחל של תוניסיה". בשנת 1988 הכריז ארגון אונסק"ו על רובע המדינה בעיר כעל אתר מורשת עולמית. (ויקיפדיה)
מתוך: שלמה סיטבון – המעבר מתוניס וההתאקלמות בארץ
סוסה (עיר)
העיר השלישית בגודלה בתוניסיה. סוסה שוכנת בסאהל התוניסאי, לחופי מפרץ חממת בים התיכון, כ-140 ק"מ דרומית לבירה תוניס, והיא מכונה באופן לא רשמי "בירת הסאהל של תוניסיה". בשנת 1988 הכריז ארגון אונסק"ו על רובע המדינה בעיר כעל אתר מורשת עולמית. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של ליליאן פרנקל לבית אפרתי
סוסה (עיר)
סוסה (בצרפתית: Sousse), היא העיר השלישית בגודלה בתוניסיה. סוסה שוכנת בסאהל התוניסאי, לחופי מפרץ חממת בים התיכון, כ-140 ק"מ דרומית לבירה תוניס, והיא מכונה באופן לא רשמי "בירת הסאהל של תוניסיה". בשנת 1988 הכריז ארגון אונסק"ו על רובע המדינה בעיר כעל אתר מורשת עולמית. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה הגדולה של סבתא ליליאן
סוסון ים
סביבתם הטבעית של סוסוני הים היא אזורי צמחייה ימית. האבובוניים הוא סוג דג הנמנה עם משפחת סביבתם הטבעית של סוסוני הים היא אזורי צמחייה ימית. האבובוניים הוא סוג דג הנמנה עם משפחתו. הים היא אזורי צמחייה ימית. סוסוני ים נפוצים ליד חופים ובשוניות אלמוגים שבהם שורר אקלים טרופי או סובטרופי. הם נפוצים באוקיינוס השקט, באוקיינוס האטלנטי ובאוקיינוס ההודי ובשלוחותיו, כולל מפרץ אילת.
מתוך: סיפור חייה של פילי
סוסיא
היא התנחלות וישוב קהילתי דתי בהר חברון. הישוב שייך למרחב במועצה האזורית הר חברון ומשתייכת לתנועת ההתישבות אמנה.
מתוך: בזכות נרות שבת
סוסיתא
סוסיתא היא מכונית שיוצרה על ידי יצרנית הרכב הישראלית "אוטוקרס" תחילה בחיפה ובהמשך בטירת כרמל, דגמי סוסיתא יוצרו בין השנים 1960–1978. "סוסיתא" יוצרה בתצורות: סטיישן, מסחרית וטנדר. באוגוסט 1978 יוצרה הסוסיתא האחרונה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור על אבי המיוחד
סוסיתא
סוסיתא הוא אתר ארכאולוגי הנמצא על גבעה במורדות רמת הגולן, כ-2 ק"מ מזרחית לכנרת. במקום שכנה העיר סוסיתא אשר הוקמה על כל שטח רמת ההר ונוסדה כעיר מדינה (פוליס) ככל הנראה באמצע המאה ה־2 לפנה"ס בידי הממלכה הסלאוקית. ההר מוקף מצוקים מכל עבריו ומחובר באוכף במזרחו לשאר רמת הגולן. (ויקיפדיה)
מתוך: הצטרפות לקיבוץ עין גב
סוף מעשה במחשבה תחילה
לחשוב לפני שפועלים על התוצאה של מעשינו. ע"פ החסידות, ישנם שלושה שלבים בביצוע כל דבר: מחשבה דיבור ומעשה. המחשבה הינה שלב יותר דק ורוחני הקשור עם נפש האדם, הדיבור הינו משהו חיצוני אך עדיין קשור למחשבה, והמעשה הוא חיצוני לחלוטין ואינו מוכרח להיות קשור לנפש. ככל שהעשיה הוא דבר יותר תחתון ויותר גשמי או אפילו שלילי - "סוף מעשה", שורשו הוא הרבה יותר נעלה - "במחשבה תחילה". (חב"דפדיה)
מתוך: סבא דוד דניאלי – סוף מעשה במחשבה תחילה
סופה טרופית
סופה טרופית (הנקראת בפי תושבי מדינות שונות הוריקן, טייפון או ציקלון טרופי) היא סוג של רוח ציקלון הנוצרת באזורים הטרופיים. קוטרו האופייני של הציקלון נע בין 100 ל־2000 קילומטרים. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של ימאי – רפאל כהן
סופות
סופה היא תופעה במזג האוויר המתרחשת לצד שינוי קיצוני בתנאים האקלימיים באותו אזור שבו היא מתרחשת. לרוב כרוכה הסופה ברוחות סוערות ובירידת משקעים, כאשר מדובר בסופות קרות. סופות נוצרות כאשר מרכז לחץ נמוך מתפתח במערכת לחץ גבוה מקיפה. (ויקיפדיה)
מתוך: עתיד טוב יותר
סופחה
סיפוח מדיני הוא צירוף חוקי-פורמלי של שטח מסוים לישות פוליטית אחרת לשם יצירת ריבונות על השטח החדש. בניגוד לכיבוש, בסיפוח השטח משתייך למדינה הכובשת דה יורה ולא רק דה פקטו. בניגוד למקרה של מסירת שטחים, שבו טריטוריה ניתנת או נמכרת לישות פוליטית אחרת באמצעות הסכם, או במקרה של מיזוג פוליטי, שבו נשאלים שני הצדדים לדעתם על המיזוג, סיפוח הוא צעד חד צדדי שבו מדינה משתלטת על שטח. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של סבתי פנינה קאופמן