מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

סוּגָה בַּשּׁוֹשַׁנִּים
1. לשון חז"ל: אדם מוסרי שאינו צריך גדר וסייג חזקים למונעו, ומספיקה סייג של שושנים כדי לגודרו. 2. עממי: מצב טוב ונעים, ללא כל מזיקים והפרעות. (ויקימילון)
מתוך: העלייה של משפחת אבו אבן לארץ ישראל
סוּחוֹי
סוּחוֹי (ברוסית: Сухой) היא יצרנית מטוסים צבאיים ואזרחיים רוסית. מטוסי הסוחוי שימשו ועודם משמשים כעמוד השדרה בחילות האוויר של מדינות ברית המועצות לשעבר והמדינות להן סיפקה נשק במשך שנים רבות, כגון חילות האוויר של מדינות ערב. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא אליעזר במלחמת יום כיפור
סוּלוּגוּני
סוּלוּגוּני (גאורגית: სულუგუნი) היא סוג של גבינה דמוית מוצרלה בעלת מליחות עדינה, שמקורה במחוז סמגרלו שבגאורגיה.
מתוך: ילדותי בעיירה
סוּקוּלֶנטים
סוּקוּלֶנטים (בלטינית: Succulentus) הם צמחים אשר לרוב הינם בעלי עלים וגבעולים עבים ובשרניים המכילים תאים אוגרי מים, ולכן לא דרושה להם השקיה רבה. משמעות המילה סוקולנט בלטינית היא "עסיס". הסוקולנטים חביבים במיוחד על בעלי גינות פרטיות וציבוריות, בזכות צריכת המים המזערית שלהם והשרידות הגבוהה שלהם. הסוקולנטים לסוגיהם מגוונים מאוד. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא לילי בקרמן – אחות ראשית וגננית
סובוטיצה
סובוטיצה היא עיר השוכנת במחוז באצ'קה שבצפון פרובינציית וויבודינה, העיר השנייה בגודלה בפרובינציה (אחרי נובי סאד), והעיר החמישית בגודלה בסרביה. סובוטיצה היא העיר הצפונית ביותר בסרביה, נמצאת באגן הקרפטים, וממוקמת כ-10 קילומטרים דרומה לגבול עם הונגריה.
מתוך: סיפורו של אברהם בק מיגוסלביה
סובוטיצה
סובוטיצה היא עיר השוכנת בצפון פרובינציית וויבודינה, העיר השנייה בגודלה בפרובינציה (אחרי נובי סאד), והעיר החמישית בגודלה בסרביה. סובוטיצה היא העיר הצפונית ביותר בסרביה, נמצאת באגן הקרפטים, וממוקמת כ-10 קילומטרים מהגבול עם הונגריה. האזור המנהלי של סובוטיצה כולל בתוכה את העיר עצמה, העיירה פאליץ', ושבעה עשר כפרים. ויקיפדיה
מתוך: מתינוק בשואה למייסד היחידה למשימות תת מימיות
סובוטיצה
עיר ביוגוסלביה (לשעבר). העיר השוכנת במחוז באצ'קה שבצפון פרובינציית וויבודינה, העיר השנייה בגודלה בפרובינציה (אחרי נובי סאד), והעיר החמישית בגודלה בסרביה. סובוטיצה היא העיר הצפונית ביותר בסרביה, נמצאת באגן הקרפטים, וממוקמת כ-10 קילומטרים דרומה לגבול עם הונגריה. (ויקיפדיה)
מתוך: הגדת השואה של אמיר (פאול) אנגלר
סובוטניקית
בני קהילה רוסית-נוצרית אשר התייהדה, ושחבריה החלו לקיים מנהגים ומצוות יהודיות שונות, וחלקם אף התגיירו רשמית.
מתוך: אהבת ארץ ישראל
סובותניקים
סוּבּוֹתְניקים (ברוסית: Субботники) הם בני קהילה רוסית-נוצרית אשר התייהדה, ושחבריה החלו לקיים מנהגים ומצוות יהודיות שונות, וחלקם אף התגיירו רשמית. מקור השם "סובותניק" הוא ככל הנראה במילה הרוסית "סוּבּוֹתָה" (שבת), עקב היותם במקור חלק משומרי השבת הנוצרים. קהילתם מונה (נכון לשנת 2008) כ־10,000 איש בכל רחבי ברית המועצות לשעבר[1]. חלקם עלו לישראל.
מתוך: סיפור הסובותניקים
סוביבור
סוֹבִּיבּוֹר (בגרמנית: Sobibor; בפולנית: סוֹבִּיבּוּר Sobibór) היה מחנה השמדה בגליל לובלין בגנרלגוברנמן, שבפולין הכבושה, שפעל בשנים 1942–1943. המחנה שכן לצד מסילת הרכבת בקו חלם-ולודבה ונקרא על שם כפר סמוך. במחנה זה נרצחו בין 170,000 ל-250,000 בני אדם. למעט כמה מאות צוענים, כל הנרצחים במחנה היו יהודים. סוביבור היה אחד משלושה מחנות המוות שפעלו במסגרת "מבצע ריינהרד", שמטרתו הייתה חיסול היהודים בשטחי הגנרלגוברנמן בפולין (שחולקו למחוזות ורשה, לובלין, קרקוב, ראדום ולבוב). (ויקיפדיה)
מתוך: עלייה, תקומה והישרדות
סוביבור
סוֹבִּיבּוֹר (בגרמנית: Sobibor) היה מחנה ריכוז והשמדה בגליל לובלין בגנרלגוברנמן, פולין הכבושה, שפעל בשנים 1942–1943. המחנה שכן לצד מסילת הרכבת בקו חלם-ולודבה ונקרא על שם כפר סמוך. במחנה זה נרצחו לפחות 170,000 בני אדם. למעט כמה מאות צוענים, כולם היו יהודים. (ויקיפדיה)
מתוך: הכל בא מאהבה
סוביבור
היה מחנה ריכוז והשמדה בגליל לובלין בגנרלגוברנמן, פולין הכבושה, שפעל בשנים 1942–1943. המחנה שכן לצד מסילת הרכבת בקוחלם-ולודבה ונקרא על שם כפר סמוך. במחנה זה נרצחו לפחות 170,000 בני אדם[1]. למעט כמה מאות צוענים, כולם היו יהודים. סוביבור היה אחד משלושה מחנות המוות שפעלו במסגרת "מבצע ריינהרד", שמטרתו הייתה חיסול היהודים בשטחי הגנרלגוברנמן בפולין (שחולקו למחוזות ורשה, לובלין, קרקוב, ראדום ולבוב.
מתוך: במעגלי החיים של יוסף בארנס – חיים בזכות הפוליו
סובייט
הייתה מועצה מהפכנית בברית המועצות. הסובייטים היו מועצות מהפכניות שנבחרו על ידי הפועלים, האיכרים והחיילים. ברית המועצות הייתה רפובליקה שבה השלטון נתון בידי מועצות נבחרות - הסובייטים
מתוך: חייה של שמחה חמותי בצל השואה
סובייטי
ברית המועצות הייתה למנהיגת הגוש המזרחי-סובייטי בעולם. שהוקם ב – 30/12/1922 בעקבות ניצחון הצבא האדום במלחמת האזרחים ברוסיה, כאיחוד בין רוסיה הסובייטית לרפובליקות הסובייטיות של עבר הקווקז, אוקראינה הסובייטית ובלארוס הסובייטית, שהוקמו אף הן בזמן המלחמה, והתקיימה עד להתפרקותה הסופית ב-25/12/1991. בשטחים שהשתייכו לברית המועצות חיים כ-100 עמים שונים.
מתוך: קינדער יארן – ילדות אחרת
סובייטי
מברית המועצות (לא בהכרח של עם הרוסי)
מתוך: הענבים