מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ניצולי שואה
ניצולי השואה או שורדי השואה הם יהודים אשר שרדו את השואה – הרדיפה, הגירוש ורצח העם היהודי בזמן מלחמת העולם השנייה על ידי הנאצים ועוזריהם. ניצולי השואה הם היהודים ששרדו מחנה השמדה, מחנה ריכוז, גטו, בורות הריגה ואתרי השמדה של האיינזצגרופן או משתפי הפעולה עמם, או שחיו חיי סתר או חיים בזהות בדויה באזור שנכבש או סופח בידי גרמניה הנאצית ובעלות בריתה. הגדרה זו כוללת את רוב היהודים שחיו ביבשת אירופה בשנים 1939 עד 1945 ועוד מספר מקומות מעבר לאירופה, ונותרו בחיים.
מתוך: סבתא מרים המאמצת
ניצחון - Victory
ניצחון הוא מונח המתייחס בדרך כלל למלחמות, ומתאר הצלחה בהשגת המטרות והבסת האויב, או הבסת היריב בתחרויות....במיתולוגיה היוונית ניקה היא אלת הניצחון ובמיתולוגיה הרומית היא נקראה ויקטוריה, ומכאן מקור המילה ניצחון בשפות הלטיניות (Victory) והשמות ויקטוריה וויקטור.
מתוך: סיפור חייה של ויקי
ניצלה מציפורני הנאצים
ניצלה מנחת זרועם האכזרית של הנאצים
מתוך: תולדות משפחתי
ניצני עוז
נִצָּנֵי עוֹז הוא מושב באזור השרון ליד טולכרם השייך למועצה אזורית לב השרון. שמו של היישוב סמלי ומציין גבורה ועוז. היישוב הוקם בשנת 1951 כהיאחזות נח"ל בידי יוצאי גדנ"ע מפלוגת "יהונתן" בירושלים שלחמו בעיר במלחמת העצמאות, בהם התאומים ילידי שכונת נחלאות מרדכי וציון סופר. (ויקיפדיה)
מתוך: ישראל – כור ההיתוך
ניצנים
נִיצָּנִים הוא קיבוץ בתחומי המועצה האזורית חוף אשקלון, במרחק של כ-5 ק"מ מצפון מזרח לאשקלון, ובמרחק זהה מדרום לאשדוד. בקרב על ניצנים במלחמת העצמאות נכבש הקיבוץ בידי חיל המשלוח המצרי, ושב ונכבש בידי צה"ל בסוף המלחמה. לאחר המלחמה שבו רוב חבריו והקיבוץ הוקם מחדש במיקום אחר בשטח הפתוח שבחולות ניצנים. (ויקיפדיה)
מתוך: מדרום אמריקה להקמת קיבוץ "עין השלושה"
ניצנים - קיבוץ
נִיצָּנִים הוא קיבוץ בתחומי המועצה האזורית חוף אשקלון, במרחק של כ-5 ק"מ מצפון מזרח לאשקלון, ובמרחק זהה מדרום לאשדוד. בקרב על ניצנים במלחמת העצמאות נכבש הקיבוץ בידי חיל המשלוח המצרי, ושב ונכבש בידי צה"ל בסוף המלחמה. לאחר המלחמה שבו רוב חבריו והקיבוץ הוקם מחדש במיקום אחר בשטח הפתוח שבחולות ניצנים. (ויקיפדיה)
מתוך: מלחמת השחרור בקיבוץ ניצנים
ניקוֹלַאֶה צַ'אוּשֶׁסְקוּ
ניקוֹלַאֶה צַ'אוּשֶׁסְקוּ היה פוליטיקאי קומוניסטי רומני, השליט השני והאחרון של רומניה הקומוניסטית. הוא עלה לשלטון ב-1965 וכיהן כמזכיר המפלגה הקומוניסטית הרומנית ובהמשך גם כנשיא רומניה עד פרוץ המהפכה הרומנית בדצמבר 1989, בסופה הוצא להורג יחד עם רעייתו, אלנה צ'אושסקו. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותי הקסומה בבוקרשט
ניקוד בבלי
ניקוד שהיה נהוג בתקופת הגאונים בבל, קדם לניקוד הנהוג בימינו שנעשה על ידי משפחת בן אשר מטבריה במאה ה10
מתוך: אידאל הולך ונעלם
ניקולאה צ'אושסקו
נִיקוֹלַאֶה צַ'אוּשֶׁסְקוּ 26 בינואר 1918 – 25 בדצמבר 1989) היה פוליטיקאי קומוניסטי רומני, שליט רומניה הקומוניסטית לאחר מותו של גאורגה גאורגיו-דז' ועד פרוץ המהפכה הרומנית והוצאתו להורג בשנת 1989.
מתוך: ה"מרדף" אחר איחוד המשפחה
ניקולאה צ'אושסקו
נִיקוֹלַאֶה צַ'אוּשֶׁסְקוּ (ברומנית: Nicolae Ceauşescu (מידע • עזרה); אלפבית פונטי בינלאומי: (nikoˈla.e t͡ʃe̯a.uˈʃesku) ‏; 23 בינואר 1918 – 25 בדצמבר 1989) היה פוליטיקאי קומוניסטי רומני, השליט השני והאחרון של רומניה הקומוניסטית. הוא עלה לשלטון לאחר מותו של גאורגה גאורגיו-דז' ב-1965 וכיהן כמזכיר המפלגה הקומוניסטית הרומנית ובהמשך גם כנשיא רומניה עד פרוץ המהפכה הרומנית בדצמבר 1989, בסופה הוצא להורג יחד עם רעייתו, אלנה צ'אושסקו. (ויקיפדיה)
מתוך: הטבעת שעוברת מאם לבת במשפחתנו
ניקולאה צ'אושסקו
היה פוליטיקאי קומוניסטי רומני, והשליט השני והאחרון של רומניה הקומוניסטית. הוא עלה לשלטון לאחר מותו של גאורגה גאורגיו-דז' ב-1965 וכיהן כמזכיר המפלגה הקומוניסטית הרומנית ובהמשך גם כנשיא רומניה עד פרוץ המהפכה הרומנית בדצמבר 1989, שבסופה הוצא להורג יחד עם רעייתו, אלנה צ'אושסקו. הוא היה חבר האקדמיה הרומנית ונשיא הכבוד שלה מ-1985, תארים שנשללו ממנו לאחר מותו, כמו תוארי כבוד ועיטורים זרים אחרים, שהורעפו עליו בחייו. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא יהושע בראון – מרומניה לישראל
ניקולאייבקה
ניקולייבקה היא עיירה במחוז היהודי האוטונומי שברוסיה, נמצאת בנפת סמידוביצ'סקי. בעיירה ישנה תחנת רכבת.
מתוך: החיים של סבתא לודמילה
ניקור
ניקור הוא שלב ראשון במסגרת הכשרת בשר, אולם המושג משמש גם ברפואה, היות שמדובר על אותו תהליך בשני המקרים. על מנת לנקר בשר ולהכשירו לאכילה, יש צורך לעבור הכשרה מקצועית ומעשית כמתבקש לפי ההלכה.
מתוך: ילדות במושב אחוזם