מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

נוטרים
כוחות של שוטרים יהודים בארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי שכונו בשם "נוטרים". הם פעלו במסגרת המשטרה הבריטית וביוזמת הסוכנות היהודית החל ממאורעות 1936-1939 ועד להקמת המדינה בהגנה על היישובים היהודיים, על מפעלים שונים ועל דרכי התחבורה מפני התנכלויות של כנופיות הערבים.
מתוך: בית הכנסת במושבה גבעת עדה
נוטרים
כוחות של שוטרים יהודים בארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי, שכונו בשם "נוטרים". הם פעלו במסגרת המשטרה הבריטית וביוזמת הסוכנות היהודית החל ממאורעות 1936–1939 ועד להקמת המדינה בהגנה על היישובים היהודיים, על מפעלים שונים ועל דרכי התחבורה מפני התנכלויות של כנופיות הערבים.
מתוך: סיפור גאולת עמק יזרעאל
נוטרים
היו חלק משטרת היישובים העבריים, הייתה כוח משטרה יהודי חוקי שפעל בחסות הבריטים בתקופת המנדט, והיה חלק ממערך הנוטרות בארץ ישראל.
מתוך: הסיפור של ההורים שלי
נוטרים
שוטרים יהודים בארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי.
מתוך: ארץ בבניה
נוטרים
נוטרות היא כינוי לכוחות של שוטרים יהודים בארץ ישראל
מתוך: מרחבים
נוירולוגיה
ענף ברפואה העוסק בחקר התפקוד ובמחלות של מערכת העצבים המרכזית וההיקפית
מתוך: ציורים מלנינגרד
נוכח נפקד
נוכח נפקד מילים עם משמעות הפוכה. נוכח: ישנו נפקד: חסר - איננו. אך יש מי שלמרות שהוא נפקד פיזית נוכחותו קיימת בחיים של אחרים והוא משפיע עליהם.
מתוך: לתת את הנשמה ואת הלב
נול
האריגה נעשית על ידי שזירת חוטים רחבית, חוטי ערב, בחוטים הארכיים, שתי, חוטי היסוד באריגה. המכונה מרימה ומורידה לחלופין את חוטי השתי, כדי לאפשר לחוטי הערב להשתזר בהם. חלק חשוב בנול הוא הבוכייר (הסירה) המוביל את חוטי הערב בין שורות השתי. קיימות עדויות לנולים פרימיטיביים שהיו בשימוש עוד בתקופה הנאוליתית. מקצועו של האורג בנול מכונה נַוָּל.
מתוך: "ידיה שלחה בכישור וכפיה תמכו פלך"
נול
נוּל הוא מכשיר לאריגה, שיכול להיות ידני או ממוכן. הוא משמש לאריגת בד, כשעליו מתוחים חוטי השתי כדי להקל את אריגת חוטי הערב. יש מגוון של נולים, החל ממסגרות עץ קטנות, קרש עם מסמרים נולים שעומדים על השולחן או על רגליים כלשהן, נולים שעומדים על הרצפה. (ויקיפדיה)
מתוך: חיי השכונה – גאולה טאוב
נומרולוגיה
תורת המספרים שנותנת ומאפשרת להכיר את הבן אדם, ילד או מבוגר, על-פי שני נתונים מולדים – שם מלא מולד ותאריך הלידה הלועזי. שניהם מאפשרים לנו להבין את הגישה שלנו לחיים. זה חלק מעבודתה של סבתא בתור פסיכותרפיסטית.
מתוך: ט"ו בשבט בכיתה א'
נומרוס קלאוזוס
לפני מלחמת העולם השנייה התייחס המושג נומרוס קלאוזוס לתופעת סינון הסטודנטים לפי דתם או שייכותם האתנית, בצורה של איסור מוחלט על קבלתם של סטודנטים בני דת או קבוצה אתנית מסוימת, או הקפדה על כך שמשקלם היחסי של סטודנטים ממיעוט מסוים לא יעלה על חלקם של בני מיעוט זה באוכלוסייה. מגבלה זו הופעלה באחדות ממדינות מזרח אירופה בעיקר ביחס לסטודנטים ממוצא יהודי.
מתוך: ילדותה של סבתא בכפר חוגלה שבעמק חפר
נומרוס קלאוזוס
"מכסה" של תלמיד יהודי אחד או שניים בכל פקולטה בפולין.
מתוך: עולים ובונים
נומרוס קלאוזוס
גירוש תלמידים יהודים מבתי ספר לא יהודיים.
מתוך: מעבדות לחרות
נומרוס קלאוזוס
הוא שם כולל לשיטות להגבלת מספר הסטודנטים בבתי ספר תיכוניים ובאוניברסיטאות בשל חוסר במקומות לימוד או בשל סיבות פוליטיות וחברתיות שונות. בתקופה הסובייטית הייתה מגבלה לא-רשמית, ונאכפה על ידי הק.ג.ב. בשיטות שונות, בנוגע ללימודי היהודים במוסדות אקדמאיים.
מתוך: המסע של סבתי, לריסה מהכפר אל העיר