מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

נובי גוד
נובִי גוֹד (ברוסית: Новый Год, "השנה החדשה") הוא חג לציון תחילתה של השנה האזרחית. החג נחוג במדינות ברית המועצות לשעבר בלילה שבין 31 בדצמבר ל-1 בינואר. החג נחוג גם בידי מהגרים ממדינות ברית המועצות לשעבר ובני משפחתם במדינות שונות בעולם, בהם חלק מהעולים שבאו מברית המועצות מאז שנות ה-90 למדינת ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: הנגינה בפסנתר שעוברת מדור לדור
נובי גוד:
הוא חג לציון תחילתה של השנה האזרחית. החג נחוג במדינות ברית המועצות לשעבר בלילה שבין 31 בדצמבר ל-1 בינואר. החג נחוג גם בידי מהגרים ממדינות ברית המועצות לשעבר ובני משפחתם במדינות שונות בעולם, בהם חלק מהעולים שבאו מברית המועצות מאז שנות ה-90 למדינת ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: חגיגת ה"נובי גוד"
נובי דבור
נובי דבור- עיר במחוז מזוביה שבמרכז פולין, צפונית מערבית לוורשה, על גדת נהר ויסלה.
מתוך: אבי, ישראל
נוה מונסון
נוֵה מוֹנוֹסוֹן (הידוע גם כנְוֵה אֶפְרָיִם מונוסון) הוא רובע עירוני סטטוטורי בעל מנהלה מקומית, בעיר יהוד-מונוסון, שבבקעת אונו. הרובע, שהיה בעבר יישוב קהילתי, נקרא על שם מייסדו, פרד (אפרים) מונוסון. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור החיים של סבתא דיאנה
נוה עמיאל
כפר נוער ופנימייה לנוער דתי, מסורתי וחרדי נושר הממוקם בשדה יעקב שבמועצה אזורית עמק יזרעאל, בסמוך לכביש 77. הכפר הוקם בשנת 1947 על ידי עליית הנוער, וקלט נערים ונערות שעלו לארץ לבדם. (ויקיפדיה)
מתוך: פכים קטנים מן העבר הרחוק
נוה שאנן
נוֶה שַׁאֲנָן היא מנהלה מקומית בדרום-מזרח חיפה, המכסה אגד של שכונות התופסות את אוכף ההר המזרחי שבתחומי העיר חיפה. הכינוי המקובל למקום בפי תושבי חיפה הוא נו"ש (מבוטא נוֹש). ויקיפדיה
מתוך: סיפורה של סבתא נורית פלדלר
נווה אור
נווה אוּר (נְוֵה אוּר) הוא קיבוץ בצפון עמק בית שאן, בסמוך ממזרח לכביש בית שאן-טבריה. כ–3 ק"מ מצפון ליישוב שוכן קיבוץ גשר, כקילומטר ממערב לו נמצאים חורבת צבון והגן הלאומי כוכב הירדן, כ–2 ק"מ מדרום לו שוכנים המושבים ירדנה ובית יוסף, וכקילומטר וחצי ממזרח לו נמצא נהר הירדן. (ויקיפדיה)
מתוך: עידו – הסבא שכל כך אהבתי
נווה אור
נווה אוּ‏ר (נְוֵה אוּר) הוא קיבוץ בצפון עמק בית שאן, על כביש בית שאן-טבריה.... הקיבוץ עלה לקרקע בסביבות מרץ 1949 על ידי גרעין הכשרה של יוצאי עיראק ונקרא על שם אור כשדים‏[1]. לאחר שנה וארבעה חודשים עברו לנקודת הקבע שלהם...בשנת 1952 הגיע גרעין מורכב מיוצאי הונגריה ופולין. מסיבות שונות התפרקה הנקודה באופן זמני, אך לא ננטשה
מתוך: מגבעתיים לנווה אור ומשם ליבניאל
נווה איתן
נווה איתן (נְוֵה אֵיתָן) הוא קיבוץ בבקעת בית שאן ליד העיר בית שאן השייך למועצה אזורית עמק המעיינות (בקעת בית שאן). הוקם בשנת 1938 כישוב חומה ומגדל על ידי עולים מפולין. אל היישוב נוספו עוד תושבים ילידי הארץ בשנת 1952.
מתוך: סבא השחיין
נווה איתן
נווה איתן (נְוֵה אֵיתָן) הוא קיבוץ בבקעת בית שאן ליד העיר בית שאן השייך למועצה אזורית עמק המעיינות (בקעת בית שאן). הוקם בשנת 1938 כישוב חומה ומגדל על ידי עולים מפולין חברי תנועת הנוער עקיבא.
מתוך: סבתא רבתא רנה
נווה איתן
נְוֵה אֵיתָן הוא קיבוץ מתחדש השייך למועצה אזורית עמק המעיינות (בקעת בית שאן). היישוב הוקם בשנת 1938 במתכונת ישובי חומה ומגדל. שם היישוב, הסמוך לשמורת גאון הירדן, לקוח מספר ירמיהו: "הִנֵּה כְּאַרְיֵה יַעֲלֶה מִגְּאוֹן הַיַּרְדֵּן אֶל־נְוֵה אֵיתָן..." הקיבוץ עוסק בתחומי החקלאות: רפת, דקלים, מדגה וגידולי שדה שונים; והייצור: מפעל פס-גון למוצרי פלסטיק ופיברגלס. בתחומי הקיבוץ נמצא בית ספר תיכון האזורי גאון הירדן, מרכז הצעירים של המועצה האזורית והמרכז להנהגת הבריאות. אופי הקהילה חילוני ועשיר בחיי תרבות, חינוך איכותי וערבות הדדית בין התושבים. (ויקיפדיה)
מתוך: מסעו של סבא מאיר ברחבי העולם
נווה דוד
נווה דוד (נקראה בעבר "מחנה דוד") היא שכונת מגורים במערב חיפה. היא נמצאת במבואה הדרומית של חיפה, על כביש 4 וציר דרך הים, בצדה הצפוני היא גובלת בשכונה הוותיקה שער העלייה, בצדה המזרחי נמצאת שכונת רמת הנשיא, ומצדה הדרומי היא גובלת בבתי הקברות של חיפה.
מתוך: ילדות בנווה דוד
נווה הדסה
נְוֵה הֲדַסָּה הוא כפר נוער באזור השרון ליד נתניה, צמוד לקיבוץ תל יצחק, בתחום המועצה האזורית חוף השרון. המוסד הוקם בשנת 1949 על ידי הארגונים "עליית הנוער", "ארגון נשות הדסה", קיבוץ תל יצחק וארגון "יסודות". הוא נועד לקלוט את הנוער והילדים שבאו עם שארית הפליטה מאירופה לאחר מלחמת העולם השנייה. הכפר כולל פנימייה ובית ספר לנוער בכיתות ז'-י"ב. בשלב מאוחר יותר החלה גם קליטת חניכים עולים ממדינות אמריקה הלטינית כגון פרו, ארגנטינה וקובה, מחבר המדינות ומצרפת. בעבר עבדו תלמידי התיכון בענפי המשק השונים, בקיבוץ תל יצחק. (ויקיפדיה)
מתוך: גורל או הסבר אחר