מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

לייקה
לייקה (ברוסית: Лайка), הייתה כלבת החלל הרוסית הראשונה, והיצור החי הראשון שנכנס למסלול לווייני סביב כדור הארץ, כנוסעת של החללית ספוטניק 2 הסובייטית. היא נמצאה כמשוטטת תועה ברחובות מוסקבה, ושקלה בקירוב שישה ק"ג. יש המסווגים אותה כחיה הראשונה בחלל, אף שאחרים מצביעים על משימות קודמות שבהן שוגרו בעלי חיים בטיסות תת-מסלוליות. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא חנן מספר לי את סיפור חייו
ליל 13 הסופרים
בלילה בין 12-13 באוגוסט 1952 הוצאו להורג פעילים של "הועד היהודי האנטי-פשיסטי" - ארגון שהוקם במלחמת העולם כדי לסייע לברית המועצות במלחמתה בגרמנים. רוב הפעילים היו אנשי רוח יהודים מובילים – סופרי ומשוררי יידיש, אמנים, מוזיקאים ושחקנים.
מתוך: 53 שנים בדינמו קייב
ליל הבדולח
ליל הבדולח (בגרמנית: Kristallnacht) הוא הכינוי הגרמני הנאצי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938 (ט"ז בחשוון תרצ"ט), שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בפי הגרמנים בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות של בתי מגורים, מוסדות ציבור ובתי עסק רבים של יהודים תושבי גרמניה.
מתוך: מגרמניה לארץ ישראל
ליל הבדולח
ליל הבדולח הוא הכינוי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938 (ט"ז בחשוון תרצ"ט), שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות של בתי מגורים, מוסדות ציבור ובתי עסק רבים של יהודים תושבי גרמניה. (ויקיפדיה)
מתוך: אבא משה
ליל הבדולח
ליל הבדולח, הוא הכינוי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938 (ט\"ז בחשוון תרצ\"ט), שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות של בתי מגורים, מוסדות ציבור ובתי עסק רבים של יהודים תושבי גרמניה.
מתוך: סבא רפי מספר לנכדה עדן את סיפורה של משפחת דרצבכר
ליל הבדולח
ליל הבדולח (בגרמנית: Kristallnacht, נהגה: קריסטלנאכט) הוא הכינוי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938 (ט"ז בחשוון תרצ"ט), שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים.
מתוך: סיפור העלייה של סבא אהרון
ליל הבדולח
כינוי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938 (ט"ז בחשוון תרצ"ט), שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות של בתי מגורים, מוסדות ציבור ובתי עסק רבים של יהודים תושבי גרמניה.
מתוך: מתוך האפלה
ליל הבדולח
ליל הבדולח (בגרמנית: Kristallnacht, נהגה: קריסטלנאכט) הוא הכינוי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938 (ט"ז בחשוון תרצ"ט), שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות של בתי מגורים, בתי כנסת, מוסדות ציבור ובתי עסק רבים של יהודים תושבי גרמניה. (ויקיפדיה)
מתוך: החוט המקשר – הסיפור של סבתא רבתא נטי
ליל הבדולח
הוא הכינוי הגרמני הנאצי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938 (ט"ז בחשוון תרצ"ט), שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בפי הגרמנים בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות של בתי מגורים, מוסדות ציבור ובתי עסק רבים של יהודים תושבי גרמניה.
מתוך: סבתא עלתה לארץ לאחר "ליל הבדולח"
ליל הבדולח
ליל הבדולח (בגרמנית: Kristallnacht, נהגה: קריסטלנאכט) הוא הכינוי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938 (ט"ז בחשוון תרצ"ט), שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות של בתי מגורים, בתי כנסת, מוסדות ציבור ובתי עסק רבים של יהודים תושבי גרמניה. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא עליזה צוקר עלתה מגרמניה לארץ ישראל
ליל הבדולח
ליל הבדולח (או בגרמנית: Kristallnacht) הינו כינוי לפוגרום שהתחולל ברחבי גרמניה ואוסטריה בלילה שבין התשיעי והעשירי בנובמבר 1938. הפוגרום היה מתוכנן מראש, אך תואר רשמית ע"י השלטון הנאצי כתגובתו הספונטנית של העם הגרמני לרציחתו של המזכיר השלישי בשגרירות גרמניה בפריז באותם ימים, ארנסט פום ראט, בידי הרשל גרינשפן שהיה צעיר יהודי פולני בן 17.
מתוך: חייה של חדוה רוכל בתקופת מלחמת העולם השנייה והמנדט הבריטי
ליל הבדולח
כינוי ללילה שבין ה10 – 9 בנובמבר 1938 שבו נערך בכל רחבי הרייך הגרמני פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהיו כתוצאה מניפוץ זכוכיות.
מתוך: המסע לארץ ישראל שחיבר גורלות
ליל הבדולח
בגרמנית: Kristallnacht. כינוי לפוגרום שהתחולל ברחבי גרמניה ואוסטריה בליל 9-10 בנובמבר 1938. הפוגרום תואר רשמית כהתפרצות ספונטנית, שבאה בתגובה על רציחתו של המזכיר השלישי בשגרירות גרמניה בפריס, ארנסט פום רט ע"י צעיר יהודי פולני בן שבע-עשרה, הרשל גרינשפן. הפרעות היו שיא חדש של סדרת התקפות על היהודים בגרמניה ובאוסטריה.
מתוך: הניצחון של אסתר וייס
ליל הבדולח
ליל הבדולח (בגרמנית: Kristallnacht, נהגה: קריסטלנאכט) הוא הכינוי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938 (ט"ז בחשוון תרצ"ט), שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות של בתי מגורים, מוסדות ציבור ובתי עסק רבים של יהודים תושבי גרמניה. עם תום מאורעות נתברר כי נרצחו 91 איש. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתו של סבא רבא שמחה פרידמן לישראל