מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

לדינו
לדינו היא שפה רומנית יהודית המדוברת על ידי צאצאי מגורשי ספרד. בלדינו יש שימוש נרחב במילים עבריות בשל הנוכחות של השפה בחיי קהילת הדוברים . לאחר גירוש ספרד השפה קלטה מילים וביטויים מהשפות המקומיות בהם התגוררו היהודים לאחר הגירוש. אוצר המילים בלדינו כולל גם מילים מספרדית עתיקה, שאינן בשימוש בספרדית המודרנית.
מתוך: סיפור המשפחה של סבתא אסתר
לדינו
לאדינו היא שפה רומאנית יהודית המדוברת על ידי צאצאי מגורשי ספרד (בעיקר יהדות הבלקן), וידועה גם בשמות "ספאניולית" (בעברית), "ג'ודיזמו", "Judeoespañol", ספרדית־יהודית או רק אספאניול בשפת הלאדינו המדוברת. לאדינו הוא השם הנפוץ ביותר כיום ללשון "הספרדית-היהודית", בעבר המונח לאדינו היה לשפה המשמשת לתרגום כתבי קודש בלבד הכתובה באותיות רש"י, שפה שיוחדה לכתיבה והייתה שונה משפת הדיבור.
מתוך: סבא שלי יעקב לז'ה
לדינו
לאדינו היא שפה רומאנית יהודית המדוברת על ידי צאצאי מגורשי ספרד (בעיקר יהדות הבלקן), וידועה גם בשמות "ספאניולית" (בעברית), לאדינו הוא השם הנפוץ ביותר כיום ללשון "הספרדית-היהודית", והיא נכתבה באלפבית עברי או לטיני. בעבר, המונח לאדינו היה לשפה ששימשה לתרגום כתבי קודש בלבד הכתובה באותיות רש"י, שפה שיוחדה לכתיבה והייתה שונה משפת הדיבור. (ויקיפדיה)
מתוך: לראות את הטוב