מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

לגנות
למתוח ביקורת קשה על מישהו או משהו (מתוך אתר רב מילים)
מתוך: עליתי ממרקש
לגניצה
לגניצה היא עיר בדרום-מערב פולין. לפי מפקד התושבים של שנת 2006 חיו בה 105,485 תושבים. שמה ניתן לה בשנת 1946 לאחר סיום מלחמת העולם השנייה. (ויקיפדיה).
מתוך: עלייתי לארץ ישראל
לגניצה
לגניצה היא עיר בדרום-מערב פולין. בשנת 1993 הוקמה הקהילה היהודית בעיר על בסיס הקהילה שהייתה בעבר והיא אחראית על כל המחוז. היא חברה באיגוד הקהילות היהודיות בפולין (כולל בתוכו שמונה קהילות). בשנת 2016 היו חברים בה 40 יהודים ובראש הקהילה עמד אז יענקל קולביץ. הקהילה נהנית מסיוע של הג'וינט. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא ציפי דרוקר עושה עלייה
לגניצה
(בגרמנית: ליגניץ) היא עיר בדרום-מערב פולין. לפי מפקד התושבים של שנת 2006 חיו בה 105,485 תושבים. שמה ניתן לה בשנת 1946 לאחר סיום מלחמת העולם השנייה. העיר ידועה בזכות קרב לגניצה בשנת 1291 במהלך הפלישה המונגולית לאירופה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העלייה מפולין לישראל
לגניצה
לגניצה היא עיר בדרום-מערב פולין. לפי מפקד התושבים של שנת 2006 חיו בה 105,485 תושבים. שמה ניתן לה בשנת 1946 לאחר סיום מלחמת העולם השנייה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא יישכר – מסע בין יבשות
לגניצה
לגניצה (ליגניצה; בגרמנית: ליגניץ, Liegnitz) היא עיר בדרום-מערב פולין. שמה ניתן לה בשנת 1946 לאחר סיום מלחמת העולם השנייה. לגניצה שוכנת על חורבותיה של לוגידונום, שהייתה בגבול בין הקלטים לשבטים גרמאניים. לאחר שהשבטים הגרמאניים עזבו התיישבו באזור שבטים סלאבים. החל משנת 1004 נקראה העיר ליגניצה (היא נקראת כך גם היום בשפה המדוברת על ידי הפולנים). ההתיישבות במקום מתוארכת החל מהמאה השביעית. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא קובה הצייר
לגר - מיסב
מיסב (מכונה גם לגר) הוא גוף המאפשר תמיכה בגוף אחר הנמצא בתוכו או נע עליו. המיסב מאפשר תנועה חלקה, בעלת חיכוך קטן, בין המשטחים הנעים. התנועה במיסב יכולה להיות קווית, סיבובית - רדיאלית וסיבובית - צירית.
מתוך: דוד גחטן אהבה למכונאות
לדוגמא - בית ספר בתל אביב
ראשיתו של המוסד החינוכי בבית המדרש למורות ביפו אשר הוקם ב-1912 על ידי תנועת חובבי ציון ופעל מבנין במתחם בתי הספר (במקום בו ניצב כיום בית להקת בת שבע). עם התפתחות העיר צפונה וצרכי החינוך הגוברים, נבנה לסמינר מבנה חדש ב"רווח" שבין שדרות נורדאו ושכונת פועלים ט'. ביוני 1935 פרסמה העיריה תחרות בן קבלנים לבניין בתי הספר ביל"ו, סמינר למורות וגננות ע"ש לוינסקי ובית הספר לדוגמא. אבן הפינה לבית הסמינר ולבית הספר הצמוד אליו הונחה ב-1936 בנוכחות הנציב העליון, המשורר טשרניחובסקי, שופטים, בכירי העיריה וקהל רב. הלימודים בבנין הסמינר החלו בשנת 1938. בשנים 1942-1948 פעל כאן בסתר מרכז אימונים של ההגנה. כאן היה גם סליק לכלי נשק. שלט הניצב על גרם המדרגות מספר על כך. מתוך אתר תל אביב 100 האנציקלופדיה העירונית
מתוך: ילדות בתל אביב
לדוקטור מנגלה
יוזף מנגלה (בגרמנית: Josef Mengele‏; 16 במרץ 1911 – 7 בפברואר 1979) היה פושע מלחמה ורופא בגרמניה הנאצית, שביצע בתקופת השואה פשעים נגד האנושות, בהם ניסויים רפואיים באוכלוסיות שונות, בהן באוכלוסיות היהודים והצוענים באירופה. הניסויים שביצע במחנה הריכוז וההשמדה אושוויץ היו אכזריים מאוד ובניגוד גמור לאתיקה הרפואית. אחת מסדרות הניסויים המפורסמות שלו היא ניסויי מנגלה בתאומים שבוצעו בעיקר בתאומים זהים. היה בין המחליטים מי מבין אסירי המחנה יושמד מיד בתאי הגזים, ומי יזכה לפרק זמן נוסף של עבודת כפייה ועינויים קשים, וזאת בתנועה קלה של ידו ימינה או שמאלה. לאחר כניעת גרמניה הנאצית בתום מלחמת העולם השנייה הצליח מנגלה להימלט לאמריקה הדרומית. חרף המאמצים להביאו לדין, הוא לא נתפס, ומת, כפי הנראה, בטביעה לאחר שלקה בשבץ מוחי בשנת 1979 מול חופי ברזיל.
מתוך: מגיהנום אושוויץ למשפחה נפלאה בארץ ישראל