מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

טנדם
טַנְדֶם (באנגלית: Tandem) הוא מושג המתאר סידור בו קבוצה של מכונות, חיות, אנשים או תצורה אבסטרקטית, בה הפרטים מסודרים זה אחר זה, עם פנים באותו הכיוון. שימושים נפוצים נוספים כוללים: אופני טנדם, רש"ק טנדם, מושבי טנדם (של רכב או מטוס), ציריית טנדם. (ויקיפדיה)
מתוך: חייו של סבא יעקב בכר בארץ ישראל
טנדם
צניחה זוגית. "טַנְדֶם (באנגלית: Tandem) הוא מושג המתאר סידור בו קבוצה של מכונות, חיות, אנשים או תצורה אבסטרקטית, בה הפרטים מסודרים זה אחר זה, עם פנים באותו הכיוון." (ויקיפדיה)
מתוך: הגשמת החלום – צניחה חופשית בגיל 50
טנדר
טנדר או מטענית הוא כלי רכב קל להובלת מטען, שלפי התקן האמריקאי משקלו אינו עולה על 6,300 קילוגרם. בארצות הברית וקנדה נחשב כלי רכב זה למשאית (Truck).
מתוך: חוויות ילדות בכפר חסידים
טנזניה
הרפובליקה המאוחדת של טנזניה (בסוואהילי: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania) היא מדינה השוכנת במזרח אפריקה. מצפון היא גובלת בקניה ובאוגנדה, ממערב ברואנדה, בורונדי וקונגו, ומדרום בזמביה, מלאווי ומוזמביק. ממזרח המדינה נושקת לאוקיינוס ההודי. הרפובליקה הוקמה כאיחוד של טנגניקה וזנזיבר. (ויקיפדיה)
מתוך: אהוד אילן ראש אגף החקירות
טנזניה
הרפובליקה המאוחדת של טנזניה[7] (בסוואהילי: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania) היא מדינה השוכנת במזרח אפריקה. מצפון היא גובלת בקניה ובאוגנדה, ממערב ברואנדה, בורונדי וקונגו, ומדרום בזמביה, מלאווי ומוזמביק. ממזרח המדינה נושקת לאוקיינוס ההודי. הרפובליקה הוקמה כאיחוד של טנגנייקה וזנזיבר. ויקיפדיה
מתוך: הבריחה מקניה
טנטורה
טנטורה היה כפר ערבי לחוף הים התיכון, שכן בחלק הדרומי של חוף הכרמל כ-5 קילומטרים צפונית מערבית לזכרון יעקב. הכפר הוקם בתקופת הכיבוש הטורקי. במלחמת העצמאות תושבי הכפר ברחו או גורשו ממנו ובתי הכפר נהרסו. מקור השם טנטורה הוא נלקח ממקום בחבל טנטור בהודו. כיון שהתושבים הראשונים הם משפחות שהיגרו משם. טנטורה פרושה כובע מחודד ונראה שנקרא כך בגלל צורתו של תל דור הסמוך.
מתוך: הגנה ועצמאות – מלחמת העצמאות
טנק המבצעים
או "טנק מצוות", מוכר בציבור הישראלי גם בשם "ניידת חב"ד") הוא כינוי לכלי רכב המשמש את חסידי חב"ד לצורך הפצת יהדות והפצת מבצעי הרבי מחב"ד. כיום, לצורך זה נעשה שימוש בקראוון על גלגלים שמעוצב מבפנים כמעין 'בית-כנסת' הכולל ארונות ספרים, פינת צפייה בסרטי וידאו משיחותיו של האדמו"ר רבי מנחם מנדל שניאורסוןו, סרטונים נוספים בנושאי יהדות וחסידות, ומקום למסירת שיעורי תורה. וכמו גם פינת מטבח, ישיבה, ושינה.
מתוך: מטבריה לשליחות במושב ברוש
טנק המרכבה
מרכבה היא סדרה של טנקי מערכה ישראליים, המהווים את עמוד השדרה של חיל השריון הישראלי. ייצור המרכבה החל ב-1979, בחלוף השנים פותחו דגמים מתקדמים ומשוכללים יותר. הדגם המתקדם ביותר הוא מרכבה סימן 4 שייצורו החל בשנת 2003. הטנק פותח במנהלת המרכבה והרק"ם במשרד הביטחון ומורכב בישראל, רוב חלקיו מיוצרים בישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא אליעזר בן דוד ותרומתו לצבא
טנק הצנטוריון
הצנטוריון הוא טנק בריטי, שפותח בסוף מלחמת העולם השנייה, אך יצורו החל מאוחר מכדי להשתתף בה. בצה"ל השתמשו בטנק זה משנות ה-50 עד שנת 2002 אז הוצאו אחרוני הכלים משירות. טנק זה שירת בחיל השריון במלחמת ששת הימים, מלחמת יום הכיפורים ומלחמת לבנון הראשונה והיה לאחד הטנקים החשובים והמוצלחים שידע צה"ל.
מתוך: הקרבן שהעלה אבי לה'
טנק הצנטוריון (שוט)
צנטוריון הוא טנק בריטי, שפותח בסוף מלחמת העולם השנייה, אך יצורו החל מאוחר מכדי שיכנס לשירות במהלכה. הצנטוריון יועד להיות טנק שיוט, אך למעשה היווה את אבן הדרך לתפיסת שריון חדשה לפיה הצנטוריון סווג כטנק מערכה. הצנטוריונים שירתו במספר צבאות בעולם במהלך שנות המלחמה הקרה ולאחריה, גם כיום הטנק משמש מספר מדינות כמו גם כלים המבוססים עליו. בצה"ל שירת הצנטוריון בשם שוט משנת 1959[1] ועד שאחרוני הכלים הוצאו משירות בשנת 2002, נגמ"שים המבוססים עליו נמצאים בשירות גם כיום. השוט על גרסאותיו השונות שירת בחיל השריון במלחמת ששת הימים, מלחמת יום הכיפורים ומלחמת לבנון הראשונה והיה לאחד הטנקים החשובים והמוצלחים שידע צה"ל.
מתוך: סבא אורי איש האשכולות
טנק מרכבה
מרכבה היא סדרה של טנקי מערכה ישראליים, המהווים את עמוד השדרה של חיל השריון הישראלי. ייצור המרכבה החל ב-1979, בחלוף השנים פותחו דגמים מתקדמים ומשוכללים יותר (כל דגם מכונה "סימן"). הדגם המתקדם ביותר הוא מרכבה סימן 4 שייצורו החל בשנת 2003, וזכה לשדרוג משמעותי בתצורת "סימן 4 ברק" (המכונה לעיתים באופן שגוי, הן בצה"ל והן בתקשורת, "מרכבה סימן 5"). טנקי מרכבה סימן 4 ברק מחליפים דגמים קודמים של סימן 4 החל משנת 2023. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור החיים של סבא אלדד בכר
טנק פטון
פטון הוא הכינוי שניתן לסדרת טנקים אמריקאית, שיצורה החל בשנות ה-40 המאוחרות של המאה ה-20 ונמשך עד לשנות ה-80 של המאה ה-20. הטנקים נקראים על שם הגנרל ג'ורג' פטון. (ויקיפדיה)
מתוך: הסבא האמיץ שלי
טסה (מחנה צבאי)
מחנה טסה היה בסיס צבאי ישראלי בצפון מערב חצי האי סיני, אשר שירת את צה"ל עד לשנת 1975. המחנה שכן כ-35 קילומטר ממזרח לעיר אסמאעיליה. (ויקיפדיה)
מתוך: פציעתו של יוסי חבילי בסיני