מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

טוריה
כלי חקלאות- מין מעדר בעל להב רבוע רחב וכבד (ויקימילון)
מתוך: חיים חדשים
טורפדו בנגלור
טורפדו בנגלור הוא מתקן לפריצת מעבר בשדה מוקשים ובסבך גדרות תיל. המתקן בנוי מצינור הניתן להארכה ומכיל מטעני נפץ. הוא מיועד לשמש אמצעי לטיהור ופינוי שדות
מתוך: ירושלים – הקרב על גבעת התחמושת
טורקיה
טוּרְקִיָּה (בטורקית: Türkiye; מקובל גם: תורכיה), או בשמה הרשמי הרפובליקה הטורקית (Türkiye Cumhuriyeti "טִירְקִיֶיה גֻ'מְהוּרִיֶּתִי[6]"), היא מדינה מוסלמית במזרח התיכון ובחבל הבלקן שבדרום-מזרח אירופה. היא גובלת בדרום בים התיכון, בסוריה ובעיראק, במערב בים האגאי, בצפון-מערב ביוון ובבולגריה, בצפון בים השחור, בצפון-מזרח בגאורגיה ובמזרח בארמניה, באזרבייג'ן (דרך נחיצ'יבאן) ובאיראן. שפתה הרשמית היא הטורקית
מתוך: המשפחה היא הדבר החשוב לי ביותר
טורקיה
טוּרְקִיָּה היא מדינה מוסלמית במזרח התיכון ובחבל הבלקן שבדרום-מזרח אירופה. היא גובלת בדרום בים התיכון, בסוריה ובעיראק, במערב בים האגאי, בצפון-מערב ביוון ובבולגריה, בצפון בים השחור, בצפון-מזרח בגאורגיה ובמזרח בארמניה, באזרבייג'ן (דרך נחיצ'יבאן) ובאיראן. שפתה הרשמית היא הטורקית (שעד 1928 עשתה שימוש באלפבית הערבי, ומאז נכתבת באלפבית לטיני). (ויקיפדיה)
מתוך: חברות לנצח
טורקיה
טורקיה (בכתיב ארכאי: תורכיה), או בשמה הרשמי הרפובליקה הטורקית (בטורקית: Türkiye Cumhuriyeti ״טִירְקִיֶיה ג׳וּמְהוּרִיֶיטִי״), היא מדינה במזרח התיכון. היא גובלת בדרום בים התיכון, בסוריה ובעיראק, במערב בים האגאי, בצפון-מערב ביוון ובבולגריה, בצפון בים השחור, בצפון-מזרח בגאורגיה ובמזרח בארמניה, באזרבייג'ן (דרך נחיצ'יבאן) ובאיראן. ויקיפדיה
מתוך: לראשונה דגל ישראל בטורקיה
טורקיה
מדינה במזרח התיכון ובדרום מזרח חבל הבלקן שבאירופה. היא גובלת בדרום בים התיכון, בסוריה ובעיראק, במערב בים האגאי, בצפון-מערב ביוון ובבולגריה, בצפון בים השחור, בצפון-מזרח בגיאורגיה ובמזרח בארמניה, באזרבייג'ן ובאיראן. שפתה הרשמית היא הטורקית. (ויקיפדיה)
מתוך: קורות חייה של סבתא רבקה מזרחי
טורקיה
טוּרְקִיָּה, או בשמה הרשמי הרפובליקה הטורקית, היא מדינה מוסלמית במזרח התיכון ובחבל הבלקן שבדרום-מזרח אירופה. שפתה הרשמית היא הטורקית (שעד 1928 עשתה שימוש באלפבית הערבי, ומאז נכתבת באלפבית לטיני). (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתה של סבתא רחל לוי מטורקיה לישראל
טורקיה והשואה
לפני הצטרפותה לצד של בעלות הברית בסוף מלחמת העולם השנייה, טורקיה הייתה מדינה נייטרלית לאורך רוב שנות המלחמה. למרות הנייטרליות, הטורקים שמרו על יחסים דיפלומטיים חזקים עם גרמניה הנאצית בתקופת המלחמה ובתקופת השואה. בין 2,200 ל-2,500 יהודים גורשו למחנות השמדה, בהם מחנה ההשמדה אושוויץ ומחנה ההשמדה סוביבור. מלבדם, כמה מאות יהודים-טורקים היו כלואים במחנות ריכוז. במקביל, גרמניה הנאצית עודדה מדינות נייטרליות להחזיר את אזרחיהן היהודים מגרמניה לשטחיהן, דיפלומטים טורקים קיבלו הנחיות מעמיתיהם הנאצים להימנע מלאשר ליהודים לחזור לטורקיה, גם אם הם יוכלו להוכיח את אזרחותם הטורקית. (ויקיפדיה)
מתוך: חיי משפחתי בטורקיה – ויולט אלבוקרק
טורקמניסטן
טורקמניסטן היא מדינה השוכנת בחלק המרכזי של יבשת אסיה. בעברה היא הייתה חלק מברית המועצות, היא הפכה למדינה עצמאית ב-27 באוקטובר 1991. אוכלוסייתה מונה כ-5,231,422 בני אדם (2015). רוב תושבי טורקמניסטן הם מוסלמים. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה ומשפחתה של טטיאנה יזגלדייב
טורקמניסטן
טורקמניסטן (בטורקמנית: Türkmenistan ברוסית: Туркмения) היא מדינה השוכנת בחלק המרכזי של יבשת אסיה. בעברה הייתה חלק מברית המועצות (ונקראה באותה תקופה "הרפובליקה הסובייטית הסוציאליסטית הטורקמנית"), והפכה למדינה עצמאית ב-27 באוקטובר 1991. רוב תושבי טורקמניסטן הם מוסלמים, והיא אף חברה בארגון לשיתוף פעולה אסלאמי. (ויקיפדיה)
מתוך: הילדות בטורקמניסטן – סבתא תמרה בבייב
טורקמניסטן
רפובליקת טורקמניסטן (בטורקמנית: Türkmenistan, מבוטא טורקמנית'טן) היא מדינה השוכנת בחלק המרכזי של יבשת אסיה. בעברה היא הייתה חלק מברית המועצות (ונקראה באותה תקופה "הרפובליקה הסוציאליסטית הסובייטית של טורקמניסטן") והיא הפכה למדינה עצמאית ב-27 באוקטובר 1991. המדינה גובלת עם אפגניסטן בדרום מזרח, איראן בדרום, קזחסטן בצפון, אוזבקיסטן בצפון ובמזרח ויש לה חוף על הים הכספי בצד המערבי של המדינה. אוכלוסייתה מונה כ-5,231,422 מיליון בני אדם (2015).
מתוך: פסל החיים
טורקמניסטן
מדינה השוכנת בחלק המרכזי של יבשת אסיה. בעברה הייתה חלק מברית המועצות (ונקראה באותה תקופה "הרפובליקה הסוציאליסטית הסובייטית של טורקמניסטן"), והפכה למדינה עצמאית ב-27 באוקטובר 1991. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא זיניאדה האחות הגדולה במשפחה
טוש מקלחת
המקלחת שמתקלחים בה בעמידה. המילה douche מוכרת גם בלשונות האירופיות ומקורה בשפה הלטינית. מן הלטינית היא הגיעה לאיטלקית ומשם לשאר השפות האירופיות. בארץ משתמשים גם בדוש וגם בטוש, אבל כל אחת מהן נהוגה במגזר אחר. נדמה שדוש היא המילה הנהוגה אצל העולים (כך המילה נהגית ברוסית) וטוש היא המילה של הצברים. מבחינה אטימולוגית, המילה המקורית בלטינית היא דוקט, ויש לה משמעות של הובלה, משמעות שנשמרה למשל בצרוף אקווה־דוקט (מוביל מים).
מתוך: מבטי על כפר הס