מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חצי האי סיני
חצי האי סִינַי (בערבית: سيناء) הוא חצי אי במצרים, בצורה דמוית משולש, התחום בין הים התיכון (מצפון), הנגב מצפון מזרח, מפרץ אילת מדרום מזרח, מפרץ סואץ ותעלת סואץ ממערב. שטח חצי האי כ-61 אלף קמ"ר, אוכלוסייתו מוערכת בכ-602 אלף נפש (נכון לשנת 2015). (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של שולי
חצי האי סיני
איזור במצרים שפעם כבשנו והחזרנו בהסכם השלום עם מצרים. "חצי האי סִינַי (בערבית: شبه جزيرة سيناء) הוא חצי אי בדרום־מערב אסיה. חצי האי הוא בעל צורה דמוית משולש, הנתחמת על ידי הים התיכון מצפון, הנגב מצפון מזרח, מפרץ אילת מדרום מזרח, מפרץ ותעלת סואץ ממערב. מבחינה מדינית חצי האי משתייך למצרים מאז שנת 1982." (ויקיפדיה)
מתוך: ילדות במלחמה – אורית בונה
חצי האי קרים
חצי-האי קְרים (באוקראינית: Піво́стрів Кри́м, ברוסית: Полуо́стров Кры́м) הוא חצי אי הממוקם בדרום אוקראינה, לחופו של הים השחור וים אזוב, דרומית-מערבית לשטחה של רוסיה. בשל מיקומו המרכזי, במשך שנים רבות עברה השליטה על חצי האי בין האימפריות השונות. עם נפילת ברה"מ, הפך חצי-האי לחלק מאוקראינה ולא מרוסיה,. הדבר גרם למתיחות בין רוסיה לאוקראינה, אשר הוחמרה נוכח העובדה שסבסטופול הייתה הבסיס של צי הים השחור הרוסי. בסופו של דבר המתיחויות נפתרו, וקרים הוכרז על ידי אוקראינה כרפובליקה אוטונומית. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותי בחצי האי קרים – נדיה ליוטאיה
חצי האי קרים
חצי-האי קרים הוא חצי אי לחופו של הים השחור, הממוקם בדרום אוקראינה ודרומית - מערבית לשטחה של הפדרציה הרוסית.
מתוך: קינדער יארן – ילדות אחרת
חצי האי קרים
הוא חצי אי לחופו של הים השחור, הממוקם בדרום אוקראינה ודרומית-מערבית לשטחה של הפדרציה הרוסית
מתוך: סיפור השואה של ואוה
חצי האי קרים
חצי-האי קְרים הוא חצי אי הממוקם בדרום אוקראינה, לחופו של הים השחור וים אזוב, דרומית-מערבית לשטחה של רוסיה בשל מיקומו המרכזי, במשך שנים רבות עברה השליטה על חצי האי בין האימפריות השונות. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של אירינה קולשבסקי
חצי האי קרים
חצי-האי קְרים (באוקראינית: Піво́стрів Кри́м, ברוסית: Полуо́стров Кры́м) הוא חצי אי הממוקם בדרום אוקראינה, לחופו של הים השחור וים אזוב, דרומית-מערבית לשטחה של הפדרציה הרוסית. בשל מיקומו המרכזי, במשך שנים רבות עברה השליטה על חצי האי בין האימפריות השונות. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של סבתא שלי, אלה רוסין
חצי האי קרים
חצי האי קרים Outline Map of Crimea (disputed status).svg סימפרופולסימפרופול סבסטופולסבסטופולקרץ'קרץ'יבפטוריהיבפטוריהיאלטהיאלטהפאודוסיהפאודוסיהג'נקויג'נקויאוקראינהרו.ים אזובהים השחורחצי האי קרים (למפת רפובליקת קרים מוגדלת) חצי-האי קרים (באוקראינית Піво́стрів Кри́м, ברוסית Полуо́стров Кры́м) הוא חצי אי לחופו של הים השחור הממוקם בדרום אוקראינה, דרומית-מערבית לשטחה של הפדרציה הרוסית. במרץ 2014 הכריזה רוסיה על סיפוח חצי האי באופן חד צדדי, מהלך שלא הוכר על ידי הקהילה הבינלאומית.
מתוך: מאבק עם בני הנוער והסמים
חצי מחברת
בעבר מחברות היו דבר יקר, ועל מנת לחסוך, ההורים חילקו כל מחברת לשניים.
מתוך: המדבקות הצבעוניות
חצי-קולמוס
כתב עברי-ספרדי עתיק, הידוע בשם "חצי קולמוס" (נוס-אלם), שהיה מקובל על חכמי עדות המזרח וכולל פרקים בתחום הסגולות של הרפואה העממית, חלומות ופרקים בעלי תוכן דתי.
מתוך: המחברת הסגולה, ספר סודי – לחש וקמיע
חצים - בסיס חיל האוויר
בסיס חיל-האוויר חֲצֵרִים (בשמו הרשמי: בסיס חיל האוויר 6. בקיצור: בח"א 6) הוא בסיס טיסה של חיל האוויר הישראלי ממוקם באזור העיר באר שבע. מפקד הבסיס הוא טייס או נווט קרב בדרגת תת-אלוף הכפוף ישירות למפקד חיל האוויר. סגנו הוא קצין צוות אוויר בדרגת סגן-אלוף. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא איתן לוין טייס קרבי
חציר
סוג של מספוא המוגדר כ"מזון גס". הוא נעשה מצמחים ממשפחת הדגניים, או קטניות.
מתוך: שריפת החווה
חציר
חציר הוא סוג של מספוא המוגדר כ"מזון גס". הוא נעשה מצמחים ממשפחת הדגניים, או קטניות, או מיני עשב אחרים, שנקצרו, יובשו ואוחסנו לצורך הזנת בעלי חיים. החציר משמש בדרך כלל לצורכי הזנה לחיות משק כגון בקר, סוסים, עזים וכבשים. כמו כן, משמש חציר להאכלת חיות מחמד כגון ארנבים ושרקנים. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא שלי היא נצולת שואה
חצקל איש כסית
יחזקאל ויינשטיין, שהיה ידוע בכינוי חַצְקֵל איש כסית (17 בינואר 1905– 29 בדצמבר 1979) היה המייסד והבעלים של בית הקפה התל אביבי הידוע "כסית". חצקל מופיע בשירו של אריק איינשטיין, 'יושב בסן פרנסיסקו על המים' ("פתאום אני רוצה לחזור הביתה חזרה אל הבִּיצה, לשבת בכסית ולצחוק עם משה ועם חצקל"), וגם בשירם של יענקל'ה רוטבליט ושמוליק קראוס 'איך עושים תקליט', המתרחש בבית הקפה ("יבי ושמוליק ישבו אצל חצקל כסית"). (ויקיפדיה)
מתוך: רוני אפטלון – דור 14 בארץ
חצר המשק
אותו מגרש מרכזי שסביבו היו בנויים כל המבנים שבהם שכנו חיות ועופות הקיבוץ. באותו מגרש מרכזי היו מתנהלים כל משחקי הכדור והמשחקים האחרים
מתוך: גדלתי בקיבוץ….
חצר כנרת
אחד האתרים החשובים והמעניינים בתולדות ההתיישבות בארץ ישראל. החצר הוקמה בשנת 1908 על אדמות דלייקה ואום-ג’וני במטרה להכשיר בה פועלים חקלאיים יהודים להתיישבות קבע. חצר כנרת הייתה מעין מעבדה, כוך היתוך בו התגבשו הניצנים הראשונים של רעיונות חברתיים, כמו הקבוצה, הקיבוץ והמושב. כאן חיו ופעלו אישים מרכזיים בתולדות היישוב בארץ: א.ד. גורדון, רחל המשוררת, האגרונומית חנה מייזל, ברל כצנלסון, זלמן שז”ר ועוד.
מתוך: השורשים בארץ ישראל
חצר מוסאיוף
בית הכנסת מוסיוף היה הבית הראשון שנבנה בשכונת הבוכרים, שנבנתה בשנת 1894. את בית הכנסת תרמו מנהיג הקהילה, רבי שלמה מוסיוף ורעייתו אסתר והוא הוקם בחצר המשפחה. מסורת משפחתית מספרת, שאחת מאבני הקיר הצפוני של בית הכנסת, הפונה לרחוב אדוניהו הכהן, מקורה באחד הנדבכים העליונים של הכותל המערבי. על פי מסורת זו, עסקו שלמה מוסיוף והשר משה מונטיפיורי בפינוי רחבת הכותל מאשפה שהשליכו שם הערבים, ומצאו שם אבנים שהיו שייכות לנדבכים העליונים בכותל. אחת האבנים האלו נקבעה בקיר בית הכנסת. גם חומרי הבנייה האחרים הובאו ממקומות קדושים - חלק מחול הבנייה הובא מהר הבית, והמים שבהם השתמשו לתערובת המלט, נשאבו מנקבת השילוח. על פי תפיסה שמקורה בחכמת הנסתר, את בניין בית הכנסת בנו פועלים יהודים בלבד. חצר מוסיאוף שמשה בנוסף גם למגורים של משפחות ברוכות ילדים וייחוד החצר היה השיתופיות בכל תחומי החיים של המשפחות.(ויקיפדיה)
מתוך: המאבק לעצמאות מדינת ישראל