מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חנה רובינא
חנה רוֹבִינָא (15 בספטמבר 1888, י' בתשרי תרמ"ט[1] – 3 בפברואר 1980, ט"ז בשבט תש"ם) הייתה שחקנית ישראלית, כלת פרס ישראל בתחום התיאטרון (1956). כונתה "הגברת הראשונה של התיאטרון העברי".(ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא דוד טל
חנוך לנער על פי דרכו
חנך את הנער בדרך המיוחדת לו, גם כשיגדל ויתבגר לא יעזוב את מה שחונך כל נער או ילד שונה ומיוחד, כל אחד בדרכו שלו, ולכן, כל ילד צריך לקבל חינוך שונה ומיוחד המתאים לו, כדי שיהיה לו טוב.
מתוך: שירות משמעותי בקריית שמונה
חנוכייה
חנוכייה היא תשמיש מצווה יהודי שבו נוהגים להדליק את הנרות בחג החנוכה. החנוכייה בנויה כמנורה בעלת תשעה קנים, בניגוד למנורת בית המקדש, בה היו רק שבעה קנים.
מתוך: חנוכית השמן של סבא מאיר משנת 1864
חנוכייה
מנהג הדלקת הנרות בחנוכייה הונהג כסמל לציון חנוכת בית המקדש שכלל גם את חידוש הדלקת הנרות במנורה (בה נעשה נס פך השמן) בידי החשמונאים לאחר שהצליחו לכבוש מחדש את בית המקדש השני מידי הכובשים היוונים.
מתוך: החנוכייה המיוחדת
חנוכייה
חֲנֻכִּיָּה היא תשמיש מצווה יהודי שבו נוהגים להדליק את הנרות בחג החנוכה. החנוכייה בנויה כמנורה בעלת שמונה קנים, וקנה נוסף לצורך הנחת השמש, בדומה אך שונה למנורת בית המקדש, בה היו רק שבעה קנים. (ויקיפדיה)
מתוך: מפולין לפתח תקווה וכל מה שבאמצע
חנוכת הבית
חנוכת בית חדש היא מאורע משמח, ובארץ ישראל היא מצווה מיוחדת, בשל ישוב הארץ הכרוך בשמחה זו. אין נוהל קבוע לברכת הבית ולטקס חנוכת הבית, אבל יש כמה עקרונות שיש לשלב אותם בכל טקס כזה: א. קביעת מזוזה, אם עדיין לא עשו זאת. ב. ברכת "שהחיינו" על השמחה בגלל הבית החדש. ג. נאה לשלב בטקס סעודת מצווה המלווה בלימוד תורה.
מתוך: ספר התורה מהמחתרת ברוסיה לישראל
חנות מכולת
חנויות לממכר מוצרי מזון לבית ומגוון מוצרים שימושיים. בעבר היו נפוצות ביותר בישראל ועם השנים פינו את מקומן לסופרמרקטים או למיני מרקט כפי שקיים בכפר מנחם. האדם המוכר במכולת נקרא חנווני, ולרב המכירה הייתה בהקפה- כלומר, בפנקס היו נרשמות הקניות ובסוף החודש משלמים. החנווני הכיר אישית את כל הרוכשים והיה ביחסי ידידות עמם.
מתוך: גלגולה של תקופה