מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חירבת עזוּן
חירבת עזוּן (בערבית: خربة عزون), המכונה לעיתים גם טאבסוּר (تبصر), היה כפר ערבי בשרון הדרומי, כ-19 קילומטרים דרומית-מערבית לטולכרם, מצפון למושבה רעננה. מקור תושבי הכפר היה בכפר עזון שבשומרון, מזרחית לקלקיליה. חלק מאדמות הכפר נקנו במרץ 1921 מתושבי הכפר בתיווכו של יהושע חנקין, ועליהם הוקמה רעננה. במהלך מלחמת העצמאות באפריל 1948 תושבי הכפר ברחו או גורשו לכפרים עזון ועיזבת א-טביב. (ויקיפדיה)
מתוך: מבלגיה לישראל – ברוך רוטשילד
חירבת עזון
חירבת עזוּן (בערבית: خربة عزون), המכונה לעיתים גם טאבסוּר (تبصر), היה כפר ערבי בשרון הדרומי, כ-19 קילומטרים דרומית-מערבית לטולכרם, מצפון למושבה רעננה. מקור תושבי הכפר היה בכפר עזון שבשומרון, מזרחית לקלקיליה. אדמות הכפר נקנו בתקופה העות'מאנית מתושבי הכפר בתיווכו של יהושע חנקין, וגבלו באדמות חירבת עזון. במהלך מלחמת העצמאות באפריל 1948 תושבי הכפר ברחו או גורשו לכפרים עזון ועיזבת א-טביב.
מתוך: סיפורו של סבא דוד
חירות
חופש ביטוי, האפשרות להגיד מה שחושבים ולעשות מה שרוצים
מתוך: ההישרדות שלי
חירות
משמעותה של הזכות לחירות היא שהאדם הוא יצור עצמאי שמנהל את חייו באוטונומיה.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סבתא יעל
חירות
תנועת החֵרוּת (ובקיצור חֵרוּת) הייתה מפלגה ימנית, שפעלה בישראל מתחילת ימי המדינה, ואשר נוסדה על ידי יוצאי הארגון הצבאי הלאומי בראשות מנחם בגין. ארבעה רעיונות מרכזיים של תנועת החרות תומצתו לכדי: "לשלמות המולדת, לקיבוץ גלויות, לצדק סוציאלי, לחרות האדם". במהלך 3 שנותיה הראשונות הייתה המפלגה ימנית רדיקלית.
מתוך: סבא וחבריו הזמינו את בגין לירוחם
חירם בינגהיים
סגן קונסול ארצות הברית במרסיי שבצרפת. הוא הנפיק אלפי אשרות כניסה לארה"ב, בניגוד לעמדת שולחיו, והציל בכך אלפי אנשים ממוות.
מתוך: הבריחה מצרפת הבוערת
חישוק
הוא אביזר דמוי חישוק בהתעמלות אמנותית ויכול להיות עשוי מפלסטיק או עץ, ובלבד שהוא שומר על צורתו במהלך השימוש. הקוטר הפנימי הוא 51–90 סנטימטרים, וחייב לשקול מינימום 300 גרם. החישוק יכול להיות בצבע טבעי או מכוסה באופן חלקי או מלא על ידי צבע או כמה צבעים, ועליו סרט דביק בצבע זהה או שונה מצבע החישוק.
מתוך: החישוק – מזכרת מאבא
חיתוליה
מדינה צעירה, בתחילת דרכה
מתוך: חול ואבק
חכמי חלם וסיפורי חלם
בפולקלור היהודי ידועה העיר חלם שבפולין כעיר של טיפשים. יהודים ישבו בה מאות בשנים, והכינויים חכמי חלם או חלמאים מרמזים לבריות שמעשיהן טיפשיים ואבסורדיים. לא ידוע מדוע דווקא חלם נבחרה לייצג "עיר של טיפשים". קיימת סברה כי הסיבה נעוצה במילה הפולנית "חולם", שפירושה "טיפש",‏ ומצד שני ייתכן אף כי מקור הביטוי "חולם" בפולנית בא משמה של העיר. כיום נהוג להשתמש במושג "מעשה חלם" או "חלמאוּת" כביטוי לבזבוז כספי ציבור על ידי הרשויות בניגוד לכל היגיון, כמו סלילת כביש ארוך לשום מקום, בניית תחנת רכבת באמצע שום מקום, וכדומה.
מתוך: "עברי, דבר עברית!"