מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חייל בודד
חייל שהוריו מתגוררים באופן קבוע בחו"ל והוא עלה לארץ לבדו. חייל שהוריו היגרו לחו"ל. חייל שהוריו יצאו לשליחות בחו"ל לתקופה של חצי שנה ומעלה.חייל שהוריו מתגוררים באופן קבוע בחו"ל והוא עלה לארץ בגפו. חייל שהוריו היגרו לחו"ל. חייל שהוריו יצאו לשליחות בחו"ל לתקופה של חצי שנה ומעלה.
מתוך: עלייתי מארגנטינה לארץ ישראל
חייל בודד
חייל בודד הוא חייל המשרת בצה"ל ומנותק ממשפחתו מסיבות שונות. חייל שהוכר ברשויות צה"ל כחייל בודד זכאי לאפשרויות סיוע מגוונות בעקבות הריחוק ממשפחתו. חיילים בודדים זקוקים למקום מגורים הולם במהלך השירות וכן למסגרת ולתמיכה רגשית, וצה"ל מעניק להם מגוון הטבות כדי להקל על שירותם. ויקיפדיה
מתוך: סיפורו של סבי – דויד חנצ'ינסקי
חייל ס.ס.
חיילים גרמניים אכזריים שתפקידם היה לחסל את ההתנגדות היהודים .
מתוך: משואה לתקומה
חיילי אס אס
האֶס אֶס, קיצור המילה הגרמנית Schutzstaffel (מידע · עזרה) - שׁוּצְשְׁטָאפֶל (חיל ההגנה, או פלוגות המגן), הוא הכינוי שבו מוכר ארגון ההגנה והמודיעין של המפלגה הנאצית, "חיל ההגנה", על פי ראשי התיבות בגרמנית. (מתוך ויקיפדיה)
מתוך: ארבעה אסונות ביום אחד
חיילי בדיל
לבנים בזמנו היו אוספים של דמויות עשויות בדיל (מתכת) בתלבושות של חיילים וקצינים מצבאות שונים, בצבעים מתאימים, עם ציוד אישי מתאים ועם כלי רכב וטנקים ותותחים. הבנים נהגו לשחק "מלחמות" אחד נגד השני לפי כללים דומים לשח-מט, במשך שעות.
מתוך: חוויות ילדות והרפתקה ציונית מהמאה שעברה
חיילי הצבא האדום
הצבא האדום נקרא כך, בגלל צבע הדגל המזוהה עם המפלגה הקומוניסטית
מתוך: השמיים הם הגבול
חיילי מקא"ם
חיילי מקא"ם (מרכז קידום אוכלוסיות מיוחדות) אלו חיילים שמסיבות שונות הוחלט לאחר מיונם בצו ראשון כי הם יהיו בעלי קשיי הסתגלות גבוהים למערכת הצבאית (עולים חדשים, בעלי דירוג פסיכוטכני ראשוני נמוך, מוטיבציה נמוכה, רישומים פליליים ועוד). מרבית חיילי המקא"ם מגיעים מרקע של מצוקה, הזנחה, ניתוק חברתי וחשיפה מתמשכת למצבי סיכון. רבים מהם התקשו בעברם להשתלב ולשרוד במסגרות חינוכיות ותעסוקתיות. בתנאים מסוימים, נערי מקא"ם בעלי רישום פלילי זוכים לאחר שירות צבאי מלא למחיקת רישום פלילי. (ויקיפדיה)
מתוך: מצנחי רחיפה, גרפיטי וחביתה
חיילי עופרת
כינוי לדמות מיניאטורית של לוחם או דמות ידועה מההיסטוריה. החיילים משמשים בעיקר כחפצי נוי או למשחק. (נקראים גם 'חיילי בדיל').
מתוך: סבא וסבתא שלי – חנן ואמירה
חיילי צבאות ה'
צבאות השם או צבאות ה' הוא שמו של ארגון ילדים שנוסד בי"ט בתשרי תשמ"א (28 בספטמבר 1980) על ידי הרבי מנחם מנדל שניאורסון מחסידות חב"ד[1]. שמו של הארגון לקוח מכינוי לעם ישראל המופיע בספר שמות: "ויהי בעצם היום הזה יצאו כל צבאות ה' מארץ מצרים"[2]. קהל היעד של התנועה הם ילדים וילדות יהודים עד גיל בר מצווה ובת מצווה. המוטו של הארגון הוא "אנו רוצים משיח עכשיו".
מתוך: הכתבה ששינתה את חיי
חיילים בודדים
ישנם שני סוגים של חיילים בודדים. יש חיילים אשר מגיעים לבדם ממדינות אחרות לארץ ישראל, במיוחד בכדי לשרת בצה''ל. משפחתם נשארת בארץ ממנה הגיעו, ולכן הם בודדים. בנוסף, יש חיילים ילידי ישראל אשר מגיעים ממשפחות קשות יום, ועונים להגדרת צה''ל כחיילים בודדים. לפני שהקשבתי לסיפורו המלא של סבא, לא ידעתי מה פירוש הביטוי ''חייל בודד''. הנחתי כי חיילים אלו זקוקים לעזרה כלשהי, אך לא ידעתי מה פירוש כינוי זה ומה משמעות הגופים שנועדו לעזור להם.
מתוך: סבא צביקה גולדמן איש זהב
חיילת עתודאית
בוגרת תיכון שממשיכה את הלימודים האקדמיים באוניברסיטה והצבא דוחה את הגיוס. לאחר הלימודים מתגייסת הבחורה.
מתוך: ההתיישבות בגולן
חיים אבירי
חיים אבירי (1920 - ינואר 2013) היה מורה למתמטיקה ומחבר ספרי לימוד בתחום זה. חיים אבירי קיבל תואר שני מהאוניברסיטה העברית בירושלים. עם סיום לימודיו החל לעבוד בהוראת מתמטיקה בבתי ספר תיכוניים ובפרט "אהל שם" ברמת גן. אבירי מוכר בעיקר בשל ספרי הוראת המתמטיקה שכתב במשך עשרות שנים, ומאות אלפי תלמידי תיכון נעזרו בהם בלימודיהם. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של יהודה קובלינסקי
חיים ארלוזרוב (אוניית מעפילים)
חיים ארלוזורוב הייתה אוניית מעפילים שארגן המוסד לעלייה ב'. האונייה, שנקראה על שמו של המדינאי חיים ארלוזורוב, הובילה 1,398 מעפילים מנמלי שוודיה ואיטליה אל חוף ארץ ישראל בחורף 1947, במסע הימי הארוך ביותר של ספינת מעפילים עד אז. האונייה עלתה על שרטון מול חוף בת גלים שבחיפה ב-28 בפברואר 1947, תוך מאבק בספינות וחיילי הצי הבריטי. מעפיליה נעצרו על ידי הבריטים וגורשו למחנות המעצר בקפריסין. (ויקיפדיה)
מתוך: הדרך שלי – מרים וקס
חיים בעיר ערבית מעבר לקו הירוק
חיים בעיר מעבר לגבול 5 דק מכפר סבא בראשות הפליסטינאית
מתוך: חמש דקות מכפר סבא
חיים גורי
חיים גורי (כ"ט בתשרי ה'תרפ"ד, 9 באוקטובר 1923 – ט"ו בשבט ה'תשע"ח, 31 בינואר 2018) היה משורר, סופר, מתרגם, פזמונאי, עיתונאי וקולנוען ישראלי. היה לוחם ומפקד בפלמ"ח ונמנה עם משוררי דור תש"ח. חתן פרס ישראל לשירה לשנת תשמ"ח (1988), פרס ביאליק, פרס סוקולוב, פרס אוסישקין ופרס ניומן. (ויקיפדיה)
מתוך: לא היה כלום והיה הכל
חיים ויצמן
חיים עזריאל וַיצמן 27 בנובמבר 1874 – 9 בנובמבר 1952. היה נשיאהּ הראשון של מדינת ישראל, כימאי, מראשי הציונות ומנהיג זרם הציונות הסינתטית ונשיאהּ הרביעי של ההסתדרות הציונית.
מתוך: ייסורי העלייה של סבתא לאה