מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חוטרים
חוטר: 1. מקל דק וארוך; ענף 2.מוט שבקצהו מברשת המיועד לניקוי קנים של כלי נשק 3.צאצא. "החתן הוא חוטר למשפחת הגאון מוילנה." (מתוך "מילוג").
מתוך: ילדותי במושב נהלל – שרה אבידוב
חוכר יערות
חוכר יערות זה מישהו שחוטב עצים בשטח פרטי של אדם אחר ולאחר שהוא מוכר את העצים הוא נותן סכום מסוים למי ששייך לו האזור
מתוך: ממלחמה להעפלה – ישראל הראל
חולון
חוֹלוֹן היא עיר במחוז תל אביב,‏ התשיעית בגודל אוכלוסייתה בישראל. היא ממוקמת מדרום-מזרח לתל אביב, מצפון לראשון לציון, ממזרח לבת ים וממערב לכביש 4. שטח השיפוט שלה הוא 19,200 דונם ואוכלוסייתה מונה כ-185,000 תושבים.‏ העיר נוסדה בשנת 1940 כאיחוד של חמש שכונות: גרין, מולדת, אגרובנק, קריית עבודה ושכונת עם. חולון הוכרזה כעיר בשנת 1950. העיר חברה בארגון פורום ה-15, והיא העיר השנייה בגודלה במחוז תל אביב.
מתוך: חולון של אז ושל היום – פערי הדור
חוליגניות
חוליגניזם או חוליגניות (מאנגלית: Hooligan, על פי האקדמיה ללשון העברית: בִּרְיוֹנוּת) היא התנהגות ציבורית חסרת משמעת והרסנית, בדרך כלל של חבורות צעירים. (ויקיפדיה)
מתוך: גורל עולה מברית המועצות – לקחים לחיים
חוליקאת
בגבעות ליד חוליקאת שכן עד תום המנדט הבריטי בארץ ישראל מתחם צבאי בריטי. במהלך מלחמת העצמאות ניטשו במשלטי חוליקאת הסמוכים לכפר קרבות עזים בין כוחות צה"ל לכוחות הצבא המצרי, שהסתיימו בכיבוש המשלטים על ידי צה"ל במבצע יואב. בתום מלחמת העצמאות נהרסו מבני הכפר על ידי צה"ל, וסמוך לו הוקם מושב חלץ.
מתוך: מההגנה ועד צה"ל
חולית
חוֹלִית הוא קיבוץ במועצה אזורית אשכול שהוקם תחילה בחצי האי סיני והועתק לפתחת שלום. שם הקיבוץ, "חולית" ניתן על שם אופייה החולי של הקרקע בה הוקם בסיני. (יקיפדיה)
מתוך: מפגש מקרי גורלי
חולית (דיונה)
גבעת חול שנוצרה על ידי סחיפה אאולית: חולות סחף (המורכבים בעיקר מקוורץ) מובלים באמצעות רוח מחוף הים, עד שהם מתחילים לעבור הרבדה. דיונות נוצרות לרוב במדבריות או באזורי חוף ים. (ויקיפדיה)
מתוך: ספרים, ספרים ועוד ספרים
חולצה כחולה
החולצה הכחולה היא החולצה המשמשת את חניכי תנועות הנוער הציוניות-סוציאליסטיות המכונות גם בפי חניכיהן ומדריכיהן "התנועות הכחולות" על שם חולצה זו. (ויקיפדיה)
מתוך: חולצה כחולה והיא עולה
חולצה כחולה
החולצה הכחולה היא החולצה המשמשת את חניכי תנועות הנוער הציוניות-סוציאליסטיות המכונות גם בפי חניכיהן ומדריכיהן "התנועות הכחולות" על שם חולצה זו. (ויקיפדיה)
מתוך: נולדתי במלחמת השחרור
חולצה רוסית
חולצה רוסית הוא הכינוי שניתן לחולצה שלבשו החלוצים בעליות הראשונות, חולצה הידועה גם בכינויה "רובשקה" כינוי שבו משתמשים עד עצם היום הזה. החולצה מתאפיינת בגזרה חופשית בעלת צווארון בסגנון מנדריני, ופתח רכיסה קדמי, המגיע עד מחצית הבגד. צורה זו מאפיינת את מרכז ומזרח אסיה. החולצה הרוסית עשויה על-פי רוב כותנה או פשתן בניגוד לאזורים אחרים באסיה שבהם נהוג ללבוש חולצות העשויות ממשי. עיטורי הבגד מופיעים בדרך כלל בצווארון, בפתח ובאמרות, כנהוג בלבוש פולקלורי של עמים רבים. החולצה הפכה למעין "סמל המסחרי" של החלוצים שהגיעו מרוסיה ומאוקראינה בעליות הראשונות ואחר כך של התנועה הקיבוצית בשנותיה הראשונות. את "החולצה הרוסית" לבשו גברים ונשים כאחד, בעיקר בקבלות שבת, בימי חג ומועד, באסיפות חשובות, בערבי שירה וגם בעת ריקודי עם.
מתוך: שורשיו של נתן
חולצות בננה
חולצות שהיו עובדי איתן במטע הבננות. הבננות היו מכתימות את החולצות ולכן, קראו לחולצות העבודה המוכתמות "חולצת בננה"
מתוך: בחולצות בננה בעמק הירדן