מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חוות דוברובין
אחוזת דוברובין הייתה אחת החוות החקלאית הראשונות בעמק החולה. כיום פועל במקום מוזיאון
מתוך: קורות משפחת פיין
חוות הלימוד של רחל ינאית בן צבי
חוות הלימוד שוכנת מדרום לארמון הנציב ונוסדה ביוזמת רחל ינאית בן צבי, בשנת 1929. החווה שמשה מקום להכשרה חקלאית לצעירות, ואח"כ פנימייה חקלאית לילדים. בתום מלחמת השחרור השטח ליד החווה הפך לשטח מפורז.
מתוך: קורות משפחת ממי
חוות הנוער הציוני
חוות הנוער הציוני ע"ש ד"ר ישראל גולדשטיין, היא כפר נוער שהוקם בשנת 1949 בין השכונות קטמון לגבעת אורנים, למרגלות מנזר סן סימון בירושלים. החווה כוללת בית ספר ופנימייה. בפנימייה זו סבתא שהתה 6 שנים.
מתוך: העלייה לארץ ישראל מטוניס
חוות הנוער הציוני - ירושלים
פנימיית חוות הנוער הציוני, מוסד ללא כוונת רווח, הוא כפר נוער הקולט בני נוער מישראל כמו גם ממדינות חבר העמים, צרפת, מרוקו ועוד. באמצעות מערכת חינוך הכוללת בית ספר ופנימייה, דואג הכפר להקניית ערכים לצד דגש על פיתוח מצוינות וטיפוח כישרונות החניך, בנוסף מטפל הכפר בקבוצות אינטגרליות מצפון אמריקה ואוסטרליה המגיעות ללמוד בארץ בין 3 עד 5 חודשים.​ (מתוך אתר הפנימיה)
מתוך: סיפורו של גרגורי אלפר – Gregory Alper
חוות השומר
חוות השומר הוא בסיס טירונים צבאי השייך לחיל החינוך והנוער. הבסיס שוכן בגליל התחתון בקרבת היישוב אילניה. המשרתים בבסיס מכשירים טירונים משני סוגי אוכלוסיות מיוחדות: חוסן - המאופיינת בחוסר מוטיבציה לשירות, ומקא"ם - חיילים בעלי קשיי הסתגלות, שנקראים גם חיילי איתן. .... בתחומה של "חוות השומר" נמצאת חוות סג'רה. אדמות החווה נרכשו ב-1899 על ידי חברת יק"א מיסודו של הברון הירש. החווה הוקמה ב-1900 כחווה להכשרה חקלאית בניהולו של אליהו קראוזה. החווה מהווה ציון דרך בתולדות היישוב... (ויקיפדיה)
מתוך: מנופי ילדות בגליל ועד כפר סבא
חוות השומר
חוות השומר הוא בסיס טירונים צבאי השייך לחיל החינוך והנוער.בינואר 1940 עלה לחווה גרעין "מצפה הגליל" של הפועל המזרחי שחכר את המקום באופן זמני, עד הקמת יישוב הקבע שלו, שדה אילן, בשנת 1949. המוסד החינוכי "חוות השומר" נוסד בשנת 1956, ופעל כמוסד חינוכי דתי‏, שהשתייך לארגון "הפועל המזרחי" עד שנת 1981.
מתוך: סיפורו של זאב ברונר – איש משפחה ומחנך
חוות סג'רה
חוות סג'רה הייתה חווה חקלאית שהיוותה פרק בתולדות ההתיישבות הציונית בארץ ישראל. היא נמצאת כיום בתחומה של "חוות השומר" בגליל התחתון, סמוך למחלף גולני, ואדמותיה משמשות יישובים שונים, בעיקר את המושבה אילניה. (ויקפדיה)
מתוך: סיפורו של יצחק וקשי
חוות סג'רה
חוות סג'רה הייתה חווה חקלאית שהיוותה פרק בתולדות ההתיישבות הציונית בארץ ישראל. היא נמצאת כיום בתחומה של "חוות השומר" בגליל התחתון, סמוך למחלף גולני, ואדמותיה משמשות יישובים שונים, בעיקר את המושבה אילניה. (ויקיפדיה)
מתוך: "מאז כבר לא אומרים לי שלא יכול להיות שאני לא זוכרת"
חוות שטוק
חווה חקלאית שהוקמה במחצית שנות ה-20 של המאה ה-20 ליד ג'דה, רמת ישי של היום. החווה הוקמה על ידי משפחת שטוק, משפחת תעשיינים יהודית-איטלקית מטריאסטה, אשר עסקה בחקלאות וביצור יינות וליקרים.
מתוך: מהילדות בפלשתינה ועד היום – סבתא רבתא אורה כהנא
חוות שטוק
חווה חקלאית שהוקמה במחצית שנות ה-20 של המאה ה-20 ליד ג'דה, רמת ישי של היום. החווה הוקמה על ידי משפחת שטוק, משפחת תעשיינים יהודית-איטלקית מטריאסטה, אשר עסקה בחקלאות וביצור יינות וליקרים. עם הקמת המדינה החליטו יורשי משפחת שטוק למסור את החווה למדינה במחיר סמלי. במקום המשרדים והמחסנים של חוות שטוק, הוקמה תחנת הניסיונות והמחקר החקלאי "נווה יער". (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור משפחתו של שי שיין
חוזה ורסאי
חוזה ורסאי או אמנת ורסאי הוא הסכם שלום בין גרמניה למדינות ההסכמה, והוא גם החוזה הראשון שנחתם במסגרת ועידת השלום בפריז לאחר מלחמת העולם הראשונה, ב-28 ביוני 1919. ההסכם הופר זמן קצר לאחר שנכנס לתוקף, על ידי רפובליקת ויימאר. חוזה ורסאי נחתם באולם המראות שבארמון ורסאי, האולם שבו הוכרז ב-1871 על איחוד גרמניה. (ויקיפדיה)
מתוך: היומנים שכתבה לי אמי
חוזר
חוזר הוא כינוי שניתן לחסיד שלקח על עצמו את התפקיד "לתעד בזיכרון" את שיחותיו ומאמריו של הרבי או האדמו"ר שנאמרו במהלך השבת, ובמוצאי שבת ולהעלות את השיחה או המאמר על הכתב לאחר מכן (במסמך המכונה "הנחה").
מתוך: גיליתי את האור שבחסידות
חוחובה
חוחובה הוא שיח שמוצאו ממדבריות סונורה ומוהאבי בדרום קליפורניה, אריזונה ואזורי מקסיקו השכנים להן. את החוחובה מגדלים בין היתר להפקת השמן (המכונה "שמן חוחובה") מזרעיה. (ויקיפדיה)
מתוך: געגועים מהמלואים
חוט סיזל
חוט העשוי מסיב טבעי מצמח הסיזל, בימים שהחוטים עדיין לא היו עשויים מחומרים סינתטיים
מתוך: האופניים החדשים
חוטימס ק
חוטימסק (בבלארוסית: Хоцімск, חוצימסק; בפולנית: Chocimsk, חוצ'ימסק; ברוסית: Хотимск) היא עיירה במחוז מוהילב שבבלארוס, בסמוך לגבול רוסיה, בה התקיימה עד השואה קהילה יהודית גדולה.
מתוך: סבא חיים עלה עם משפחתו מרוסיה לישראל