מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

דייג בישראל
הדיג הוא ענף משני בכלכלת מדינת ישראל, אך בעבר הייתה לו משמעות גדולה יותר בחיי העם היהודי בארץ ישראל. ערך זה מתאר את אזורי הדיג הראשיים, סוגי הדגים הנלכדים בהם, שיטות הדיג ואת ההיסטוריה מנקודת המבט היהודית של הדיג בישראל. ויקיפדיה
מתוך: מאבק ישראלי מול החריצות היפנית בלב ים
דיילת קרקע
דיילת המשרתת את הנוסעים בנמל התעופה. התפקיד כולל: ביצוע Check- in לנוסעי הטיסה, בדיקת כרטיסי הטיסה/דרכון/ויזה, הקצאת מקומות ישיבה, הנפקת כרטיסי עליה למטוס, ליווי צוותי אוויר זרים ועוד.
מתוך: סבתא לאה סעדה – הגשמתי את החלום הכי גדול שלי
דיין
דיין הוא שופט בבית דין הלכתי. בהרכב בסיסי של בית דין לאורך הדורות היו שני דיינים מן השורה לצד אב בית הדין. הוא פוסק דינים בתחום ההלכתי.
מתוך: ילדותה של סבתא פיבי
דיין
דיין הוא שופט בבית דין הלכתי. בהרכב בסיסי של בית דין לאורך הדורות היו שני דיינים מן השורה לצד אב בית הדין.
מתוך: זיכרונות חיי בתמונות
דיין בבית דין
בית דין רבני - הוא בית משפט, שפועל לפי חוקי התורה והמשנה. השופטים בבית דין נקראים דיינים.
מתוך: הסיפור של שושי יעקב
דיינו
דַּיֵּינוּ (או כַּמָּה מַעֲלוֹת טוֹבוֹת) הוא פיוט עברי המתאר את הסיבות הרבות שבגללן צריך עם ישראל להודות "למקום" (כלומר לאלוקים), ומונה חסדים רבים שנעשו לישראל במהלך יציאת מצרים. נוהגים לשיר אותו בליל הסדר, כחלק מהגדה של פסח.
מתוך: המסע של סבתא שרה מתימן לחב"ד
דילז'נס
דיליזַ'נְס (מצרפתית: Diligence, שקדנות, התמדה. בערבית: "חנטור" (עגלה) ובעברית: "מהירה"[1]) הייתה כרכרת נוסעים ובה מקום לשישה עד עשרה נוסעים שהייתה רתומה לשני סוסים (בעיר, במישור או בדרך טובה) או שלושה (בדרכים בין-עירוניות ובעליות) והיוותה את אמצעי התחבורה הציבורית העיקרי בארץ ישראל בין אמצע המאה ה-19 לראשית המאה ה-20. ויקיפדיה
מתוך: סבתא מירה ממשפחת שטרנבליץ, הורביץ ואדלר
דיליג'נס
כלי הרכב הציבורי הראשון בארץ ישראל. הייתה זאת למעשה כרכרה רתומה לסוסים.
מתוך: בובע מייסעס