געזונט
לבריאות בגרמנית
מתוך:
חזרתי בגלל האהבה
געט
אם עובדים הרבה אז משיגים את התוצאה
געלעבט
חיים
מתוך:
סיפורו של נתן שירן
געפילטע פיש
געפילטע פיש (נהגה "גֶפִילטֶה פִיש"; מיידיש: דג ממולא) הוא מאכל מסורתי מהמטבח היהודי המזרח-אירופי ואשכנזי, העשוי קציצת דג טחון, לרוב קרפיון. נהוג לאכול מנה זו בשבת ובימים טובים, בעיקר ראש השנה ופסח.
געפילטע פיש
מיידיש: דג ממולא. הוא מאכל מסורתי מהמטבח היהודי המזרח-אירופי ואשכנזי, העשוי קציצת דג טחון, לרוב קרפיון. נהוג לאכול מנה זו בשבת ובימים טובים, בעיקר ראש השנה (ויקיפדיה)
מתוך:
בר מזל – מוריס גרוסמן
געפילטע פיש
געפילטע פיש הוא מאכל מסורתי מהמטבח היהודי המזרח-אירופי ואשכנזי, העשוי קציצת דג טחון, לרוב קרפיון. נהוג לאכול מנה זו בשבת ובימים טובים, בעיקר ראש השנה ופסח, אולם יש האוכלים אותו גם בימי החול. טעמו לעיתים מתקתק או פיקנטי, בתיבול מלח ופלפל.
מתוך:
סבתא הדסה המורה והמחנכת
געפילטע פיש
געפילטע פיש הוא מאכל מסורתי מהמטבח היהודי המזרח-אירופי ואשכנזי, העשוי קציצת דג טחון, לרוב קרפיון. נהוג לאכול מנה זו בשבת ובימים טובים, בעיקר ראש השנה ופסח, אולם יש האוכלים אותו גם בימי החול. טעמו לעיתים מתקתק או פיקנטי, בתיבול מלח ופלפל
מתוך:
סבתא פנינה מספרת
געפילטע פיש
געפילטע פיש הוא מאכל מסורתי מהמטבח היהודי המזרח-אירופי ואשכנזי, העשוי קציצת דג טחון, לרוב קרפיון. נהוג לאכול מנה זו בשבת ובימים טובים, בעיקר ראש השנה ופסח, אולם יש האוכלים אותו גם בימי החול. טעמו לעיתים מתקתק או פיקנטי, בתיבול מלח ופלפל.
גערה
נזיפה קולנית
מתוך:
מביליץ להרצליה
גפה
החלק העליון של הנעל.
מתוך:
הנעליים של שלמה
גפיים
בבעלי חוליות, גפיים הם איברים עם עצמות, מפרקים ושרירים המסייעים לבעל החיים להניע את עצמו ביחס לסביבתו, לאחוז בחפצים, להניע חפצים או לעבד חפצים, שאינן חלק מעמוד השדרה או הראש. הגפיים מוקפות בעור ועל פי רוב מכילות גם ציפורניים. בלשון יחיד, מכונה כל אחד מהגפיים בשם גף. (ויקיפדיה)
מתוך:
טיפול בטנק – יוסי פורת
גפילטה פיש
מאכל יהודי אשכנזי העשוי מדג קרפיון טחון.בעברית דג ממולא
גפילטע פיש
מאכל עשוי מדגים. שמכינים אותו לחגים
מתוך:
שלבי החיים של סבתא מילה
גפילטע פיש
קציצת דג טחון, לרוב קרפיון, מאכל הנהפוץ בקרב יהדות אשכנז ומזרח אירופה.
מתוך:
נחמה שטרנברג
גפילטע פיש
קציצת דג טחון, לרוב קרפיון, הנפוצה בעיקר בקרב יהדות אשכנז ומזרח אירופה. את הגעפילטע פיש נהוג לאכול בשבת ובימים טובים, בעיקר ראש השנה ופסח, אולם יש האוכלים אותו בכל ימות השנה. (ויקיפדיה)
גפילטע פיש
באידיש פירושה דג ממולא
גפילטע פיש
מאכל יהודי מסורתי - קציצת דג טחון ומתוק
(בתרגום מילולי דג ממולא)
גפילטע פיש
דג ממולא
גפילטע פיש
דג ממולא
מתוך:
כך עברו חיי
גפילטע פיש
דג שבשרו נטחן ובושל בצורת קציצה. הגפילטע פיש נפוץ בעיקר בקרב מטבחי יהדות אשכנז, ומוגש לרוב בשבתות